Η ξεφτίλα!!!

-Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ …
-Πάει… πάει ο Κοντονής! Τρελάθηκε ο… κακομοίρης!..
-Σε…. γελάσανε Μπαμπίνο! Σε γελάσανε!.. Δυστυχώς για… πολλούς αλλά και για σένα τάχω 400σια!!! Άλλοι… χάσανε τα μυαλά τους (!) και ΔΕΝ ξέρουν τι… κάνουν και πολύ περισσότερο, που … βρίσκονται!..
-Χμ!... Και εκείνο το…
- Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ…;
-Ναι… Ναι αυτό !Γιατί  το… πέταξες; Εσύ ΔΕΝ λες κάτι… έτσι στον βρόντο; Aυτό είναι γνωστό!..
-Όχι, αλλά …
-…Δεν  έχει άλλα!
-Ρεεε παλιο Γορτύνιε το … <<έπιασες>> με την… πρώτη! Μπράβο! Μπράβο έχεις μεγάλη…. εξέλιξη!..
-Άσε τα …σάπια ρεεεε! Και εξήγησε μας, γιατί το είπες , τούτη τη δεδομένη στιγμή; Τώρα που έγινε και το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και πάρθηκαν αποφάσεις!... Γιατί λοιπόν τούτες τις …ώρες;
-Ποιο έγινε είπες, Μπάμπη μου ;
-Τι ποιό; Το Συμβούλιο παιδί μου. Το συμβούλιο!... Το εθνικό!..
-Μααα αυτό, ήταν… Εθνικό Συμβούλιο του… ενός άντε… δύο!!!  Έτσι είναι ή για την  ακρίβεια έτσι γίνονται τα Συμβούλια και δη όταν αυτά… λέγονται –ονομάζονται  Εθνικά;..
-Γιατί το λες ρεεε… μάγκα μου;
-Χμ!...Όπως, έμαθα από ένα καλό μου φίλο που «μετείχε»του… Εθνικού Συμβουλίου, ΟΥΔΕΙΣ είχε… δικαίωμα να πάρει το λόγο! Εστω και εάν ήταν γραμμένος, από πολλές μέρες πριν για ομιλητής!..
-Τι λες τώρα…
- Αυτό που… ακούς ρεεε… Μπαμπίνο μου! Και δεν ήταν μόνο αυτό….
-Υπάρχει και άλλο… παρατράγουδο;
-Φυσικά! Δεν έφθανε όπως φαίνεται που τους… <<φίμωσαν>>. ΔΕΝ επέτρεψαν κιόλας σε πολλούς, ακόμα και να μπουν στην αίθουσα (!!) παρά το γεγονός ότι ήταν και είναι εκλεγμένα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ!..
-Μααα… αυτό ΔΕΝ είναι δημοκρατικό! Ετσι δεν είναι;
-Στο ΠΑΣΟΚ τα… παράπονά σου παλιο Γορτύνιε! Στο ΠΑΣΟΚ! Στην αρχή σου είπα ότι αυτό ΔΕΝ ήταν Εθνικό Συμβούλιο! Άρα ΔΕΝ… τηρήθηκαν οι δημοκρατικές διαδικασίες!!! Για να στο… ξαναπώ, ήταν Εθνικό Συμβούλιο του… ενός ή των δύο!! Και…ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω!
- Έχεις δίκιο Κοντονή μου! Έχεις δίκιο για άλλη μια φορά …
-Καλά ρεεε… Μπαμπίνο ΔΕΝ θα … <<μπώ>> σε ΟΛΑ όσα είπε ο πρώην Πρωθυπουργός, ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου ο ΓΑΠ, γιατί ο κόσμος και τον …άκουσε και… κατάλαβε!!! Κατάλαβε ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος ζει – προφανώς – σε… άλλη χώρα με όσα μας είπε χωρίς ντροπή!... Γιατί ΔΕΝ είναι δυνατόν να μην βλέπει σε ποια κατάσταση έχει ο ίδιος αλλά και η παρέα του, οδηγήσει την πατρίδα μας!!!
-Ρεεε πόσο σωστά μιλάς… σήμερα! Για συνέχισε…
-Σήμερα μόνο εεε; ΠαλιοΓορτύνιε!
-…Δεν είναι αυτό το θέμα μας! Ας πούμε ότι σήμερα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!.. Κατάλαβες.
-Ααα!...Τέλος Πάντων ! Φαίνεται… παιδάκι μου πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «καρφωμένος»στην καρέκλα του, προσπαθεί να… χρυσώσει το χάπι προς τους συντρόφους του!... Μου είναι αδιανόητο ρεεε φιλαράκι να πιστέψω ότι ΔΕΝ έχει καταλάβει ή πιο καλά ΔΕΝ έχει πάρει χαμπάρι το τι ακριβώς όμως , έχει γίνει στη χώρα μας. Δεν το δέχομαι ότι ΔΕΝ, έχει «μυριστεί»το γεγονός ότι οι μισοί Έλληνες (αυτή τη στιγμή γύρω στο 40%  και ο αριθμός ανεβαίνει, δυστυχώς) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας! Ότι ΟΛΟΙ ζούμε με δανεικά! Οτι ΟΛΑ τα νοικοκυριά είναι όχι  απλώς χρεωμένα αλλά καταχρεωμένα στις τράπεζες! Εκεί όπου είναι υποθηκευμένο και το μέλλον των παιδιών μας!
-Χμ!... (κουνάει ο φίλος μου το κεφάλι του και φωνάζει …) Αδύνατον…Αδύνατον …
-Τι… <<αδύνατο>> ρεεε Μπαμπίνο… τσαμπουνάς; Διαφωνείς  μήπως;
-Και βέβαια  όχι… φωνάζω «αδύνατον», γιατί νομίζω ότι ΟΛΑ τα είχε και τα έχει καταλάβει ο πρώην Πρωθυπουργός… Αλλά…
-Εχεις απόλυτα δίκιο να λές αυτό το …<<αλλά>>! Και αυτό, επειδή ο Γιωργάκης (ΓΑΠ)πιστεύω ότι … <<φέρνει>> (ομοιάζει ) πολύ με κάποιον που ήρθε από το Λονδίνο και..
-Τι; Μας έφερε και αυτός κάτι άλλο βοηθώντας τον Γιώργο Παπανδρέου, σε αυτό το σημείο;… Στο σημείο της απόγνωσης;
-Γιατί ρεεε… βιάζεσαι πάντοτε; Γιατί ΔΕΝ έχεις υπομονή; Και ύστερα…<<κατηγορείς>> τον πρώην Πρωθυπουργό! Μην τρέχεις ρεεε.
-Κααααλααα!..Συγγνώμη!... (είπε με φωνή που μόλις ακουγόταν…) Συγγνώμη!...
-Εντάξει! <<Φέρνει >> λοιπόν ο Γιωργάκης (ΓΑΠ) ενός που ήρθε από το Λονδίνο και έψαχνες να βρεί το σπίτι της Πόπης!!!
-Για λέγε.. Λέγε… και μας… κούρασες! Λέγε ρεεε
-…Εψαξε λοιπόν και ρωτώντας έφθασε στο σπίτι (είναι τα γνωστά πλέον ως studio!!!) της Πόπης …<<Είσαι η Πόπη;>>ρωτάει!.. <<Ναι >> ήταν η απάντηση !..» << Πόσα θέλεις; >> η επόμενη… ατάκα! <<Τριάντα ευρώ >>! <<Με 50 είσαι εντάξει;>> λέει ο τύπος! <<Ου ..ου και με το παραπάνω >>τονίζει όλο γέλιο η Πόπη! Αυτό που λές Μπαμπίνο συνεχίστηκε για ένα μήνα! Υστερα, από το τέλος της… πράξης την τελευταία φορά η Πόπη απευθυνόμενη στον κύριο του λέει: ” Μα καλά… οι περισσότεροι που με… επισκέπτονται , μου ζητούν να τους… εξυπηρετήσω με λιγότερα από 30 ευρώ! Θέλουν πιο χαμηλή τιμή! Εσύ όμως όχι μόνο δεν διαμαρτύρεσαι, αλλά δίνεις και παραπάνω! Γιατί;’’
-Γιατί ;Γιατί ;(με ρωτάει με απορία το φιλαράκι μου…)
-Εεε… άκουσε και θα… <<μπείς>> στο …νόημα! ΛΟΙΠΟΝ.
-Εεελα…
-Ο κύριος, που λές, τη ρωτάει …<<Εσύ, δεν έχεις μια αδερφή που ζεί μόνιμα στο Λονδίνο ;>>!<<Ναι !Είναι η Μαίρη!!>> απαντά η Πόπη <<Εεεε…νααα μωρεεε ήμουν προχθές στο Λονδίνο, γνώρισα την αδερφή σου και μου έδωσε 3000 ευρώ να στις φέρω δώρο !..>>!!!!
-Τι …τι …τι …είπες ! (μόλις μπόρεσε να πεί ο Μπαμπίνος και για μια ακόμα φορά , «έχασε»την φωνή του !..)
-Μίλησα για το δώρο της που της το έδινε , με δόσεις όμως , ο τύπος!κάτι σαν  τον Γιώργο Παπανδρέου , ας πούμε !Και αυτός με …δόσεις το …κάνει! Μας πηδάει σιγά …σιγά! Μας …πηδάει όμως! Και χωρίς να μας φέρει δώρο. Τόπιασες ; Oμως…
-Όμως …Εχει και άλλο ;
-Ξέρεις τι είπε και …ξεσήκωσε τους πάντες ; Ακόμα και τις …καρέκλες;
-…Για λέγε …
Δεν είπα λεφτά υπάρχουν αλλά υπήρχαν και τα έφαγαν άλλοι»!!!
-Εεε αυτό πια είναι…
- Η ξεφτίλα !!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου