Εμπρός!.. Μια υπογραφή είναι!!


Από τα βάθη της καρδιάς μου, θέλω να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια με τα οποία… περικλείεται τη σελίδα αυτή!

Ιδιαίτερα σε, για την αγάπη σας, στο  παλιό καλό ραδιόφωνο! Στο τότε που ΟΛΑ ήταν διαφορετικά αλλά σαφώς πιο ανθρώπινα! Και στο σήμερα που τα πάντα είναι σύγχρονα αλλά ψυχρά…, χωρίς ζωή! «Απάνθρωπα!...», μου είπε ένας παλιός συνάδελφος! Και ΔΕΝ τον αδικώ! Έτσι είναι… Το σημερινό ραδιόφωνο«απάνθρωπο» είναι… και όπως φαίνεται θα παραμείνει και στις ερχόμενες δεκαετίες, εκτός και « αν κάποιος ονειροπόλος τηρήσει τις δικές μας καλές παλιές γραμμές…»! Είναι γεγονός  ότι σήμερα το ραδιόφωνο… «βαδίζει», έτσι… «στα τυφλά! Χωρίς «γνώμονα»! Δίχως «στόχο» και «σκοπό»! Χωρίς «ελπίδα» για κάτι καλύτερο!


Δεν έχει …«αύριο» λοιπόν, το «σημερινό ραδιόφωνο…»! Και είναι κρίμα! Είναι ντροπή! Ντροπή για ΟΛΟΥΣ αυτούς, που (σήμερα!..) βάζουν την υπογραφή τους σε μια τέτοια…«κατάντια», γιατί περί κατάντιας» του ραδιοφώνου πρόκειται!

Θυμάμαι πως κάποτε, ως απεσταλμένος του ΕΙΡΤ (αργότερα έγινε ΕΡΤ…) στην Τρίπολη είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον κόσμο και ιδιαίτερα τους κατοίκους της «ορεινής περιοχής» και διαπίστωσα όχι απλώς την αγάπη τους, αλλά τον έρωτά τους, για το ραδιόφωνο! Είναι γεγονός πως στα χωριά που είναι… «κρεμασμένα σα… τσαμπιά», στα βουνά της περιοχής το σήμα του ραδιοφώνου έφθανε (λέω, γράφω έφθανε και όχι φθάνει γιατί έχουν συμβεί πολλά…) στους ακροατές από τα ΜΕΣΑΙΑ, ισχύος 10Kwatt, κοντά στην Κοινότητα Θάνα! Η φωνή…«πήγαινε» χωρίς διακοπές «καθαρή» και …«βροντερή»!!!

Εεε…, λοιπόν, αυτή η φωνή στα ορεινά της Αρκαδικής γης, ύστερα από 50 χρόνια «σταμάτησε» να…«πηγαίνει…»! «Σταμάτησε», γιατί το θέλησαν ορισμένοι…(αν)εγκέφαλοι της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης, οι οποίο «καθισμένοι» στις πολυθρόνες…, στα ζεστά γραφεία τους, δίνουν μόνο εντολές, χωρίς να ξέρουν και τη σημασία αλλά και το αποτέλεσμα της πράξης τους!!! Αν δεν ζήσεις και δεν αγαπήσεις ή δεν ερωτευθείς το ραδιόφωνο είναι βέβαιον ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ!!

Αυτοί οι..«ξερόλες», εκεί πάνω στην Αγία Παρασκευή (στο ραδιομέγαρο) με τις βελούδινες πολυθρόνες…, με τις πανάκριβες κουρτίνες…και τα οβάλ γραφεία, πήραν απόφαση και από την μια μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος 13:00) την 23 Φεβρουαρίου του 2012, ο σταθμός της Τρίπολης στα ΜΕΣΑΙΑ «σίγησε»! Έτσι ένας ραδιοφωνικός σταθμός, που για περίπου 50 χρόνια (44 χρόνια για την ακρίβεια…) από τους 1314 χιλιόκυκλους κάλυπτε τις ορεινές περιοχές, όπως είναι τα χωριά στους Δήμους Γορτυνίας, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας…, έβαλε…«λουκέτο»!! «Σίγησε»!!

Οι ακροατές των περιοχών αυτών έχουν μείνει χωρίς…φωνή και όπως φαίνεται θα μείνουν, έτσι και στα υπόλοιπα χρόνια! Η «δική τους φωνή», ΔΕΝ υπάρχει πια! Έχουν μείνει χωρίς ενημέρωση (είναι ανενημέρωτοι και θα παραμείνουν έτσι οι ακροατές…) και ασφαλώς χωρίς ψυχαγωγία!..

Το ερώτημα είναι: Ποιος έδωσε το δικαίωμα αυτό, στους κυρίους της ΕΡΤ, για να «διατάζουν» το «κλείσιμο» του ραδιοσταθμού της Τρίπολης στα ΜΕΣΑΙΑ; Και εάν, έλαβαν μόνοι τους(;) αυτή την απόφαση, τίθεται ένα άλλο πιο σοβαρό ερώτημα: (αφού ΔΕΝ ήξεραν…, γιατί ΔΕΝ ρώταγαν;)

Γνωρίζουν (οι κύριοι αυτοί…)ότι «λόγω των  ορεινών όγκων στο Μαίναλο αλλά και στον Πάρνωνα ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα…, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να λαμβάνουν το σήμα του ραδιοφώνου της ΕΡΑΤρίπολης μέσω των FM…»!..

Οι (αν)εγκέφαλοι του ραδιομεγάρου εκεί πάνω…, στην Αγία Παρασκευή…«βάζουν λουκέτα» στους επαρχιακούς σταθμούς (ΔΕΝ είναι μόνο της Τρίπολη αλλά και  άλλων πόλεων, όπως ομολογούν οι γνωρίζοντες καλύτερα από εμένα…) πήραν αυτή την απόφαση στα πλαίσια… «γενικότερα, μνημονιακού σχεδιασμού για περιορισμό(;!) των δαπανών…»! Αυτό έγινε, τονίζουν «επειδή υπάρχουν-εκπέμπουν στα FM… Εδώ…, πιο σωστά στο σημείο αυτό να υπογραμμίσω, ότι το δημόσιο ραδιόφωνο πρέπει…είναι απαραίτητο να…πηγαίνει, να… φθάνει παντού! Μέχρι και στο πιο μικρό χωριό, όπου και αν βρίσκεται αυτό! Ακόμα και «στην κορυφή του βουνού…»! ΟΛΟΙ οι Έλληνες έχουν δικαίωμα (πληρώνουμε ΟΛΟΙ την ΕΡΤ!!!) να ακούνε και τον ραδιοσταθμό της περιφέρειάς τους!!

Και να πω στους…«άρχοντες» της ΕΡΤ ότι θα πρέπει να εξετάσουν» από την αρχή αυτό το θέμα! Και ασφαλώς να τους θυμίσω (το γνωρίζουν αλλά το έχουν λησμονήσει…) ότι οι… σπατάλες χιλιάδων για να μην πω εκατομμυρίων ευρώ, γίνονται αλλού! (ΟΛΟΙ το ξέρουμε αυτό και ΟΛΟΙ το…αγνοούμε!!!) Τα… πάγια έξοδα ενός πομπού (γραμμή ΟΤΕ και για το ρεύμα…) είναι λίγα! Μάλιστα τα τελευταία χρόνια ο πομπός λειτουργούσε αυτόματα! Δηλαδή, χωρίς προσωπικό όπως πολύ παλιά…

Τώρα, ως ένας εκ των παλαιότερων «ανθρώπων της ΕΡΤ»(μεγάλωσα μαζί της! Ήμουν παιδάκι όταν πρωτοανέβηκα…για την ακρίβεια…«κατέβηκα  τα σκαλιά» στους ραδιοθαλάμους του Ζαππείου…και σήμερα βγαίνω στη σύνταξη!!!) παρακαλώ τη διοίκηση να ξανασκεφθεί το θέμα και να επαναλειτουργήσει ο πομπός των ΜΕΣΑΙΩΝ στην Τρίπολη…, αλλά και όπου αλλού έχουν(οι πομποί) «σιγήσει»! Διαφορετικά το «κρίμα στο λαιμό τους», όπως λέει και ο λαός μας!.. Εμπρός λοιπόν!..Θάρρος χρειάζεται!.. Μια υπογραφή είναι!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου