Κάντο και θα υπογράψεις ιστορία!!

Φαίνεται πως εκεί , στο Υπουργείο Πολιτισμού ΟΛΟΙ, από τον ..’’πρώτο’’ μέχρι και τον …’’τελευταίο ‘’έχουν ΤΡΕΛΑΘΕΙ!!! Ναι έχουν τρελαθεί , γιατί ΔΕΝ εξηγείται διαφορετικά η απάντηση που έδωσαν πριν από λίγες ημέρες ( Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2012)στον εγγονό του πρώτου Ολυμπιονίκη μας στον μαραθώνιο δρόμο των σύγχρονων αγώνων Σπύρου Λούη τότε το 1986 , όταν έγινε και εθνικός ήρωας!!!

Στο πιο ‘’απελπισμένο  γράμμα - αίτημα  του’’, στον Υπουργό , ο εγγονός Σπύρος Λούης (φέρει το όνομα του Ολυμπιονίκη μας Σπύρος Λούης)ζήτησε να μάθει τι… ’’συμβαίνει με το κύπελλο που είχε κατακτήσει , ο παππούς του…’’!!! ‘’

Δεν αποτελεί κειμήλιο το κύπελλο. Δεν βρίσκεται πουθενά καταγεγραμμένο στα κειμήλια , όποτε μπορείτε να το πουλήσετε όπου θέλετε…’’(!!!!!), ήταν η απάντηση του κυρίου Υπουργού (;)ο οποίος  για άλλη μια φορά …’’πιάστηκε’’ αδιάβαστος! Και φυσικά ..’’άσχετος’’ με τον αθλητισμό!!! Αλλά , όπως, πολλές από τις πράξεις του ‘’φανερώνουν’’ και από τον πολιτισμό!!! Έτσι το ‘’ασημένιο’’ που έχει γίνει , από την πολυετία ,  ‘’χρυσαφί’’ σήμερα,  κύπελλο, εδώ και δύο εβδομάδες (για την ακρίβεια 18 ή 20 ημέρες!...)ο ‘’αθλητικός αυτός θησαυρός’’, έχει φύγει…, έχει περάσει …,έχει βγει έξω από τα σύνορα …βρίσκεται στον βρετανικό οίκο  δημοπρασιών ‘’christies! Ο οίκος αυτός θα δημοπρατήσει θα το βγάλει στο ’’σφυρί’’ πιο σωστά στις 18 Απριλίου του 2012!Οπως έχει γίνει γνωστό , πολλοί διάσημοι συλλέκτες… ’’ακονίζουν τα μαχαίρια’’, ώστε να αποκτήσουν το ιστορικό …,αλλά αδιάφορο για την Ελλάδα της …διαφθοράς και της …ρεμούλας , κύπελλο του Σπύρου Λούη !Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια! Η πικρή πραγματικότητα! Είναι ντροπή για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες , η τροπή , που έχει πάρει αυτή η υπόθεση! Ίσως και εάν κάποιοι , γνώριζαν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων , να μην έφθαναν τα πράγματα στο έσχατο αυτό σημείο!!!

’Είμαι πολύ ταραγμένος. Αυτές τι μέρες ανεβαίνω κι εγώ τον Γολγοθά μου…’’ Είπε ο 72χρονος  Σπύρος Λούης , ο οποίος στη συνέχεια τόνισε:’’… Το συζητήσαμε με τη  οικογένειά μου και καταλήξαμε σε αυτή τη  έσχατη λύση, αφού δεν είχαμε άλλη διέξοδο…’’!!!Η δήλωση αυτή του κ. Σπύρου Λούη , του εγγονού , παρουσιάζει τη τραγική εικόνα που έχει  η Ελλάδα σήμερα! Η οικονομική κρίση ΔΕΝ έχει αφήσει …ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ!!Το… ’’τσουνάμι’’ αυτό, ‘’παρέσυρε ‘’ακόμα και τα…. αθλητικά κειμήλια , έστω και εάν  αυτά κατά τους …ανίδεους ειδικούς του Υπουργείου Πολιτισμού ,’’δεν αποτελούν κειμήλια..’’!!!  Ήθελα να ξερα , ο αρμόδιος  Υφυπουργός Αθλητισμού …ή ακόμα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού , τι λέει …,τι λένε για το …ζήτημα αυτό , που τις τελευταίες ημέρες κάνει τον… γύρο του κόσμου!!!Δεν θέλω να πιστέψω αυτό που υποστηρίζουν ορισμένοι ότι και οι δύο δήλωσαν πως…  ’’δεν είναι δική μας δουλειά…’’!!!!!Προσωπικά πιστεύω πως ΔΕΝ έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στα λεγόμενα …στην αίτηση , πιο σωστά , του εγγονού του μεγάλου μας ‘’νερουλά’’(αυτό ήταν το επάγγελμα του …και τρανού Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη ), ο οποίος τόνισε προς κάθε υπεύθυνο αλλά και ανεύθυνουπεύθυνο , πως ‘’..η οικονομική κρίση με υποχρεώνει να αποχωριστώ το κύπελλο…’’Εν τω μεταξύ να σας θυμίσω πως το κύπελλο αυτό …έφτιαξε …,κατασκεύασε .., δημιούργησε καλύτερα ο Γάλλος φιλόλογος Μισέλ Μπρεάλ , ο οποίος ήταν προσωπικός φίλος του αναστηλωτή –ιδρυτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Πιέρ ντε Κουμπερτέν !Αααα, να μην …λησμονήσω ότι το κύπελλο , εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 140.000 έως και 200.000 ευρώ !!!Έχει ύψος 15 εκατοστών και θεωρείται ένα από τα πιο συναρπαστικά κομμάτια των Ολυμπιακών αναμνηστικών και  ΟΧΙ μόνο!!!Μάλιστα ο θησαυρός αυτός φυλάσσεται για 116 χρόνια στο σπίτι του Σπύρου Λούη , από την οικογένεια , η οποία επαναλαμβάνω , έκανε και κάνει τα αδύνατα , δυνατά να μείνει το κύπελλο , να …’’πέσει στα χέρια ‘’Έλληνα συλλέκτη , ώστε να μην φύγει από τη πατρίδα μας! Από την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων !Από την ‘’κοιτίδα του Ολυμπισμού’’! Όλα αυτά όμως οι…(αν)εγκέφαλοι του Υπουργείου Πολιτισμού τα αγνοούν!!!Όπως αγνοούν  και εκείνο που λέει ο κόσμος (το γνωμικό…)ότι.. ’’λαός που διαγράφει…, ξεχνάει την ιστορία του…, είναι καταδικασμένο στο θάνατο!..’’!!!

Η οικογένεια του Ολυμπιονίκη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων  της Αθήνας το 1896 Σπύρου Λούη , φύλαγε σαν… ’’κόρη  οφθαλμού’’ το  κύπελλο! Όπως μου είπαν κατάφερε (η οικογένεια) να το προστατεύσει …,καλύτερα να το διαφυλάξει από τις ..ορδές , τις..λεηλασίες του Παγκοσμίου Πολέμου !Το..έθαψαν στις οικογενειακές καλλιέργειες  ντομάτας!!!Το κύπελλο η Ιστορία …,από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων θα πρέπει να ‘’μείνει’’ στην Ελλάδα , έστω και αν χρειαστεί να καταβληθεί , ένα πιο μεγάλο (από τις 200.000 ευρώ ..)χρηματικό ποσό!!!Η οικογένεια θέλει να μην …’’φύγει’ ’το.. ’’διαμάντι’’ αυτό του αθλητισμού από την Ελλάδα αρκεί να το θέλουν και οι κύριοι του Υπουργείου Πολιτισμού!..’’Κύριοι , εκεί πάνω (κάτω δεν έχει σημασία…) του Υπουργείου Πολιτισμού (κ.Γερουλάνο  και εσείς οι άλλοι…)ΔΕΝ υπάρχει δεν μπορώ! Υπάρχει μόνο , θέλω δεν θέλω !Και όπως φαίνεται εσείς ΔΕΝ θέλετε! Κρίμα!...Δεν θέλετε γιατί αν πραγματικά το θέλατε αυτό το κύπελλο θα το κρατούσατε!..Ντροπή!..Μήπως θα πρέπει να το σκεφτείτε έστω ακόμα  στο και πέντε;…’’

Αλήθεια τι κάνει για το θέμα αυτό ο καλός μου φίλος και επιτυχημένος δήμαρχος Αμαρουσίου (Μαρουσιώτης ήταν και ο Σπύρος Λούης )Γιώργος Πατούλης; Μήπως θα πρέπει να… ’’κινήσει γη και ουρανό …’’προκειμένου το κύπελλο να παραμείνει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στις προθήκες των ιστορικών αντικειμένων , του Δήμου Αμαρουσίου; Έλα φίλε Γιώργο με μια δική σου απόφαση , η οποία έχω την εντύπωση πως θα ..’’περάσει’’ ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο (ποιος Αμαρουσιώτης θα ψηφίσει ΟΧΙ …)το ιστορικό κύπελλο θα μείνει για πάντα στη χώρα μας, Στην χώρα …Στη πατρίδα του αθλητισμού . Κάνε κάτι …, ώστε να σώσεις (άσε τους άλλους…, ’’σωτήρες ‘’μας τον ΓΑΠ …,ας πούμε!)τη τιμή του Ελληνικού αθλητισμού ,έστω και εάν οι ώρες είναι κρίσιμες!! Όλοι εμείς θα είμαστε δίπλα σου !..  Κοντά σου!...Συμπαραστάτες σου!..Κάντο για το Μαρούσι… Κάντο και θα γράψεις ιστορία!!


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου