Πάσχα Ελλήνων Πάσχα

Και είναι γεγονός αναμφισβήτητο , πως σε καμιά άλλη χώρα σε όλη την  ’οικουμένη’’ ΔΕΝ μπορεί να συγκριθεί το δικό μας Πάσχα με το  δικό τους .Η Πασχαλιά …, η Ελληνική Πασχαλιά γεμάτη από αγάπη…, από ελπίδα… και από Άνοιξη! Ναι , η Ελληνική Άνοιξη με το ‘’άρωμα των λουλουδιών ‘’και φυσικά το… ’’φτερούγισμα’’ και το ‘’τιτίβισμα’’ των πουλιών , είναι ξεχωριστή και ένα ‘’μεθυστικό πανηγύρι’’!..


Πάσχα Ελλήνων Πάσχα


Η γιορτή…, η Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και πολύ σωστά ο κόσμος την (γιορτή αυτή …)την έχει ‘’κατατάξει’’ και την ‘’αποκαλεί’’ η ‘’γιορτή των γιορτών …’’!Πλούσιοι  και φτωχοί …ΟΛΟΙ μαζί γιορτάζουμε το Ελληνικό Πάσχα! Το Πάσχα των Ελλήνων , που την γιορτή αυτή την λέμε  ’Λαμπρή ‘’και είναι ‘’Λαμπρή ‘’, γιατί το ‘’φως’’, ’’γεμίζει τις καρδιές μας’’ και το χαμόγελο , το οποίο με τα ..’’καμώματα ‘’των πολιτικών είχε….. ’’εξαφανισθεί ‘’,’’επιστρέφει ‘’…,’’γυρίζει ξανά’’ στα χείλη μας! Η ελπίδα , όπως είπαμε , ‘’επανέρχεται και μας… οδηγεί…’’!!!


Πάσχα Ελλήνων Πάσχα


Όπου και αν …’’ψάξει’’ κάποιος…, σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι βέβαιο πως ΔΕΝ θα βρει …, καλύτερα ΔΕΝ θα ‘’ζήσει ‘’την μεγάλη …,τη σύσσωμη , συμμετοχή στα ‘’Θεία Πάθη’’ και στη Θεία Τραγωδία…, για να χαρεί έπειτα την Μεγάλη Ανάσταση! Μια Ανάσταση που συγκλονίζει και τον πιο άπιστο …Είναι …ή μάλλον γι αυτό και έχει καθιερωθεί ως ,  ’η Ανάσταση του Ένθους μας ‘’!Δίκαια , γιατί η Μητέρα μας η Παναγία και ο Κύριος Μας ο Χριστός είναι οι Προστάτες και οι οδηγοί μας παντού!


Πάσχα και Άνοιξη!


Και ύστερα από το Πάσχα Ελλήνων Πάσχα, ‘’μπήκαμε ‘’στην Άνοιξη! Μια Άνοιξη η οποία ‘’φέρνει’’, ή καλύτερα μας πηγαίνει στον Έρωτα!!..Στον Έρωτα που μας έχει δώσει και φυσικά μας δίνει τις ‘’πιο γλυκές παραδόσεις…’’!!..Ανάσταση και Έρωτας τ’ Απρίλη μήνα! Η χαρά …,η ευτυχία… και ο Έρωτας …,συνυφασμένα με τη γιορτή του Πάσχα ..’’Τούτο το Πάσχα …μάτια μου …’’,λέει ο τραγουδιστής για τον έρωτα! Και έχει δίκαιο! Ανάσταση και Έρωτας μαζί λοιπόν!...


Χριστός Ανέστη

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου