ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

WEBTV KONTONIS

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Η στιγμή είναι ιερή !...


Ολυμπιακοί Αγώνες ! Τότε και σήμερα! Το ξεκίνημα τους ανάγεται  στα βάθη των αιώνων και φυσικά της προϊστορίας ! ’’Από τους θρύλους των αρχαίων Ελλήνων…’’, γράφει ο ιστορικός της εποχής !

Η παράδοση ‘’μιλάει’’ ,κατ  ‘αρχάς ,  για ‘’αγώνες Θεών και ηρώων ‘’, που έπειτα πραγματοποιήθηκαν από τους απλούς ανθρώπους ! ’’Από τους θνητούς …’’!


Οι θρύλοι λένε ότι , ‘’ο Δίας νίκησε τον Κρόνο στην πόλη και ο Απόλλων τον Ερμή στο δρόμο , όπως και τον φίλο του πολέμου-πολεμοχαρή Άρη στην Πυγμαχία …’’!...

Να υπογραμμίσω όμως πως , ‘’οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν-δημιουργήθηκαν …,άρχισαν –ξεκίνησαν , από απλούς ανθρώπους …, από κοινούς θνητούς …,από τους προγόνους μας…’’!!Να προσθέσω στο σημείο αυτό ότι , ως ιδρυτές των αγώνων ο ιστορικός της εποχής αναφέρει πολλούς .Όπως τον Βασιλιά Πέλοπα.  Τον Ιδαίο Ηρακλή !Τον Θηβαίο Ηρακλή !Τους Βασιλείς της Ηλιδας , Νηλέα και Πελία! Να σημειώσω ακόμα πως , οι ερευνητές  αναφέρουν ότι η αρχή – ‘’έναρξη ‘’των (Ολυμπιακών)Αγώνων , θα πρέπει να αναζητηθεί μετά το 1253 π.Χ. Οι πρώτοι (Ολυμπιακοί Αγώνες )και πιο γνωστοί έγιναν  το 776 π.Χ.!Και είχαν ένα και μοναδικό αγώνισμα! Τον δρόμο…, ή αγώνα ενός σταδίου που ήταν (η απόσταση…)192 μέτρα! Πρώτος νικητής ήταν ο Κόροιβος από την Ηλεία !...Αυτό το στάδιο (192 μ. βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία όπως ήταν και τότε).

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ‘’πέρασαν πολλά’’…, μέχρι την ημέρα διεξαγωγής των πρώτων σύγχρονων (Ολυμπιακών Αγώνων)που έγιναν στην Αθήνα το 1896!Την ίδια εποχή ‘’συστήνεται ‘’και ‘’η Ολυμπιακή Επιτροπή ‘’, με πρώτο Πρόεδρο της τον Βικέλα και (γενικό )γραμματέα τον Κουμπερτέν !Αποτέλεσμα ήταν η αρχή και η συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι και σήμερα… Το Λονδίνο  εν τω μεταξύ ετοιμάζεται να υποδεχτεί χιλιάδες αθλητές από όλον τον κόσμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν τον Αύγουστο του 2012 ! Σε λίγες ημέρες …Η αφή της ιερής Ολυμπιακής φλόγας που θα φωτίζει τους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο , γίνεται σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία , στον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου , με κάθε μεγαλοπρέπεια!Η ιερή Ολυμπιακή φλόγα μακάρι να δώσει φώτιση σε όλο τον κόσμο! Η στιγμή είναι ιερή !...
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ONLINE

ΩΡΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

Από κάθε μέρος του κόσμου...

Προβολές Σελίδας

RADIO KONTONIS

Επικοινωνία 94 FM

ONE TV

ΣΚΑΪ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tillas

ASTHENOFORA 365

VALLEDI VILLAGE

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΑΛΑΚΟΣ

VODAFONE SHOP

VODAFONE SHOP

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Chryssi Akti