Τούτο το καλοκαίρι!!!

Ναι! Είναι γεγονός !Μπήκαμε πια στο καλοκαίρι! Οι ζέστες έφθασαν! Έρχονται και οι καύσωνες (!!!), όπως λένε οι ειδικοί !Το καλοκαίρι στην Ελλάδα με τις γαλάζιες θάλασσες και τις πανέμορφες παραλίες , είναι μοναδικό !Το ομολογούν ΟΛΟΙ! Και γι αυτό σχεδόν σε καθημερινή βάση ‘’κατακλύζουν’’(τις παραλίες …)και χαίρονται (μικροί , μεγάλοι …)τη θάλασσα! Αυτό το …’’δώρο Θεού ‘’,μαζί με τόσα άλλα στη πατρίδα μας!


Είναι όμως γεγονός , πως άλλοτε (πέρυσι , ας πούμε …)τέτοια εποχή στην Ελλάδα είχαμε …’’εισροή’’, εκατομμυρίων τουριστών ! Εφέτος τα πράγματα …άλλαξαν! Οι… ακυρώσεις πάνε …σύννεφο! Πέφτουν όπως το …χαλάζι! Και ουδείς γνωρίζει που θα φθάσει , μια τέτοια κατάσταση , όταν μάλιστα βρισκόμαστε στην αρχή …,στο ξεκίνημα της ‘’σαιζόν’’!...Και έτσι είναι! Οι ξενοδόχοι και οι καταστηματάρχες , όχι μόνο στα νησιά , άλλα παντού ,τα χουν …βάψει μαύρα !..

Έτσι  τα λουκέτα σε ξενοδοχειακές  μανάδες …μπαίνουν το ένα μετά από το άλλο! Το ίδιο συμβαίνει και με τα καταστήματα  διατροφής , τα εστιατόρια και με άλλα που …ασχολούνται με τον τουρισμό !... Όπως είπαμε αυτό (τα λουκέτα δηλαδή …), δεν είναι …’’προνόμιο ‘’μόνο των νησιών μας !Όχι !Το ίδιο γίνεται και στην Αθήνα !Εδώ (στην Αθήνα…)’’η υποβάθμιση είναι βασική αιτία …’’!...Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του χώρου !Ρίχνουν μάλιστα ‘’βαριές ευθύνες (για τα λουκέτα …)στην πολιτεία , για την αδιαφορία της …’’!..Θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι στην Αθήνα τα λουκέτα στα μεγάλα (πέντε αστέρων !!!)ξενοδοχεία , καθώς και η αναστολή λειτουργίας μερικών …,’’φανερώνει το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και τη γιγάντωση του επικίνδυνου φαινομένου …’’, όπως υποστηρίζει , ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Αθήνας και Αττικής , ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός !Όλα πάντως συνέβησαν , μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004!Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια , είτε το θέλουν μερικοί …,είτε δεν το θέλουν!...

Τώρα. Οι δύσκολες ημέρες είναι μπροστά μας! Έρχονται τα χειρότερα! Και αυτό , επειδή όπως υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες καλύτερα από εμένα , ‘’τα λουκέτα , αυτό το καλοκαίρι θα τριπλασιαστούν …’’!!!Μάλιστα , ‘’εάν (και όπως είναι αναμενόμενο , έπειτα από τις ακυρώσεις!), αυτή η κατάσταση συνεχιστεί τότε τον Οκτώβριο τα… αποτελέσματα θα είναι τραγικά …’’!!!Και αυτό γιατί , ‘’θα κλείσουν και άλλα ξενοδοχεία , καθώς και αρκετές ακόμη επιχειρήσεις του χώρου , που βρίσκονται σε οριακή οικονομική κατάσταση’’!!!

Εκείνο που δεν αμφισβητείται πλέον είναι το γεγονός ότι , ‘’οι χώρες της Ευρώπης …,της Ευρωζώνης πιο σωστά, τούτο το καλοκαίρι, μας γνώρισαν την πλάτη …’’!!!Η μείωση των αφίξεων ύστερα από τις καθημερινές …έχει φθάσει και ίσως ξεπεράσει ακόμα και το 50%, δυστυχώς !..Τούτο το καλοκαίρι!!!


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου