Κυβέρνηση μακράς διάρκειας!!!

Πρέπει άμεσα να … ’’βγει  λευκός καπνός …’’και να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση!...Το ‘’κρυφτούλι’’ να …πάει στον …’’έξω από εδώ ‘’!... Η χώρα  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ !...Η Ελλάδα βρίσκεται στον γκρεμό και τα… ’’πολιτικά παιχνίδια’’, να σταματήσουν επιτέλους!...Οι πολιτικοί ταγοί της χώρας ας δείξουν ότι …’’πήραν το μήνυμα…’’ και  ας ακολουθήσουν , ‘’την εντολή του λαού …’’!...Πρέπει να δείξουν ότι ‘’ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ‘’,αλλά ‘’ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ , ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ…’’!!

Έτσι ο σχηματισμός , από τον πρόεδρο της ΝΔ τον Αντώνη Σαμαρά Κυβέρνησης είναι επιβεβλημένος !...Μια , κυβέρνηση ‘’Εθνικής Σωτηρίας ‘’, όπως δήλωσε , και δηλώνει ο κ.Σαμαράς !..Η στήριξη , μιας κυβέρνησης , υπό τον Αντώνη Σαμαρά , τούτες τις  δύσκολες  ώρες , πέρα και έξω , από κομματικά συμφέροντα επιβάλλεται!!!Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος , ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και ο Φώτης Κουβέλης , πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς , πρέπει να … ’’μπουν’’ στην Κυβέρνηση και να ‘’δουλέψουν’’ για το καλό της Ελλάδος!...Ο τόπος χρειάζεται Κυβέρνηση, για να αποφύγουμε  τα χειρότερα… Μια κυβέρνηση μακράς διαρκείας , που θα βγάλει την χώρα από τα αδιέξοδα και θα μπει (η χώρα…)στην ανάπτυξη! Κυβέρνηση μακράς διάρκειας λοιπόν!!!

Τώρα. Ύστερα από 54 χρόνια , έχουμε Αριστερή , καθαρά Αριστερή αντιπολίτευση! Ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχυμένος  όσο ποτέ άλλοτε , από το 4% ανέβηκε στο 26,9%και όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την ‘’Δευτέρα (χθες χθες δηλαδή …)αρχίζουμε (άρχισε…)το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης…’’!!!Και εδώ που τα λέμε , το έργο αυτό είναι πολύ..., πολύ σοβαρό και έχει χωρίς αμφιβολία μεγάλες ευθύνες ! Και αυτό το γνωρίζει καλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ! Και φυσικά έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τον ρόλο αυτόν! Που μάλλον ...’’του ήρθε κουτί’’!!!Και αυτό δεν …’’χωρά συζήτηση …’’, όπως λένε πολλά από τα στελέχη του !!!

            Με την ευκαιρία να σας υπενθυμίσω τι είχε γίνει τότε …,το 1958 όταν ,’’η ΕΔΑ πήγαινε πολύ… πολύ καλά , αλλά τελικά ο λαός της έδωσε …,την έβαλε καλύτερα στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης…’’!...Ήταν η πρώτη φορά που είχαμε ‘’Αριστερή  αξιωματική αντιπολίτευση…’’!...Μάλιστα , οι δημοσιογράφοι της εποχής έγραψαν χαρακτηριστικά .’’Η ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή , κέρδισε με μεγάλη διαφορά , σχηματίζοντας Κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία …Η έκπληξη ήρθε όμως, από την  ΕΔΑ που κατέλαβε τη δεύτερη θέση και , ενισχυμένη από τη δεύτερη κατανομή   έλαβε 79 έδρες…’’!! Να τονίσω ότι οι εκλογές εκείνες (1958…)έγιναν με νέο εκλογικό νόμο .Ο νόμος αυτός ‘’προέβλεπε ενισχυμένη αναλογική που πριμοδοτούσε με έδρες τα δυο πρώτα κόμματα και πέραν της πριμοδότησης  του νικητή , στόχευε στη μείωση της δύναμης , της αριστεράς ΕΔΑ , που προβλεπόταν να έρθει τρίτη …’’!..Να σας πω , πως στις 17 Μαΐου του 1958 ορκίστηκε η νέα Κυβέρνηση υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή .

Τα αποτελέσματα εκείνων των εκλογών (είπαμε έγιναν το 1958!) ήταν τα εξής

·        ΕΡΕ (Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση )     41,16         ,171 έδρες

·        ΕΔΑ (Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά )24,42%      ,60 έδρες

·        ΕΔΑ (ανεξάρτητοι …)                                                  ,19 έδρες

·        Κόμμα φιλελευθέρων                            20 ,67%      ,36 έδρες



Πολλά,  άλλα μικρότερα κόμματα (έξι) έλαβαν από μια έως και 6 έδρες!!!Ενώ άλλα τρία (κόμμα Εθνικοφρόνων , Μεταρρυθμιστικό κόμμα και Δημοκρατικό Μεταρρυθμιστικό κόμμα …)κόμματα έμειναν εκτός Βουλής!...Όπως τότε , το 1958 έτσι και τώρα , το 2012 , είχαμε και έχουμε ‘’Αριστερή Αντιπολίτευση …’’!Και… ‘’εις άλλα με υγεία…’’!!!


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου