Καιγόμαστε !!!

Το καμίνι…(όχι ο Καμίνης , ο δήμαρχος Αθηναίων ντε..),το καμίνι είναι εδώ! Η χώρα… καίγεται! Έχει γίνει (η χώρα…)..ολοκαύτωμα !!Και αυτό γιατί ’’ο… υδράργυρος  θα φθάσει και θα ξεπεράσει  τους  40 βαθμούς Κελσίου! Θα …’’χτυπήσει’’ και τους 42 βαθμούς !....’’!!! Βρισκόμαστε σε κλοιό καύσωνα …’’λένε οι μετεωρολόγοι οι οποίοι και συνιστούν υπομονή !’’Καύσωνας είναι θα περάσει…’’ τονίζουν!!!

Σήμερα και αύριο θα έχουμε 41 ή και 42 βαθμούς! Οι πιο ζεστές ημέρες !

Θα καούμε… ή μάλλον καιγόμαστε !Είναι γεγονός πως, ‘’ο μήνας αυτός ο Ιούλιος ...μπήκε με άγριες διαθέσεις’’!...Έτσι , ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ‘’ΑΝΑΣΑ ΔΡΟΣΙΑΣ…’’!!Και το λέω αυτό γιατί, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία , ‘’το κύμα καύσωνα που πλήττει  την χώρα μας από την περασμένη Πέμπτη (05.07.2012)θα συνεχιστεί  πιο ισχυρό (το κύμα του καύσωνα …)μέχρι και τις 17 Ιουλίου !!!Έως –δηλαδή-και την ερχόμενη Τρίτη !!!Η χώρα μας, πάντως από χθες Τρίτη , ‘’έχει μπει , επίσημα στον κλοιό του καύσωνα και ΟΥΔΕΙΣ  μπορεί με βεβαιότητα να μας πει , το πότε θα ‘’βγούμε ‘’, από αυτόν τον καύσωνα’’!!!

Τώρα. Και με την ευκαιρία , να πρέπει να υπογραμμίσω πως , όπως βέβαια λένε οι γιατροί …,πως ‘’οι ευπαθείς ομάδες ‘’, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή !Και αυτό επειδή οι κίνδυνοι ...καιροφυλακτούν ! Έτσι , τα άτομα που έχουν κάποιο πρόβλημα με την καρδιά τους …,ή με το αναπνευστικό θα πρέπει …,πιο σωστά επιβάλλεται να μείνουν στο σπίτι !Σε δροσερό σημείο !’’Σε δροσερούς χώρους  και φυσικά σκιερούς. Και σε χώρους που χρησιμοποιούν  κλιματιστικά μηχανήματα ή και ανεμιστήρες …’’, τονίζουν οι γιατροί .Και προσθέτουν .’’Απαραίτητο είναι σε αυτές τις περιπτώσεις (καύσωνας…)το νερό…’’!...

Επίσης τις ημέρες αυτές , που η Ελλάδα βρίσκεται σε ... ’’ολοκαύτωμα ‘’(καιγόμαστε στην κυριολεξία …)τα μικρά παιδιά (βρέφη κλπ…)ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΤΣΙ , ΑΣΚΟΠΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΤΟ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ …θα πρέπει να σημειώσω στο σημείο αυτό , πως οι ‘’ευπαθείς ομάδες’’(γέροντες, παιδιά και άρρωστοι …), ‘’θα πρέπει να φορούν ελαφρά …, άνετα …και ανοιχτόχρωμα ρούχα ‘’διευκολύνουν’’ τον αερισμό του δέρματος…’’, τονίζουν – συμβουλεύουν οι γιατροί !...Και …συμπληρώνουν , ‘’θα πρέπει να αποφεύγουμε τα συνθετικά υφάσματα ! Τα σκούρα (τα μαύρα …)…, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούμε καπέλο μα φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου , όταν βρισκόμαστε στον ήλιο …’’!!!

Εκείνο που ΟΛΟΙ , πρέπει να θυμόμαστε τούτες τις δύσκολες  ώρες (καύσωνας κλπ)για να αποφύγουμε , ‘’δυσάρεστες εκπλήξεις ‘’, είναι ο …’’εξοπλισμός ‘’μας !’’Καπέλα ‘’, ‘’ανεμιστήρες’’, ‘’νερό ‘’και ασφαλώς …Ιώβιος υπομονή !!!Με αυτή (την υπομονή …)περνάνε όλα !!!Υπομονή και αυτό θα περάσει !!!Μπορεί να …’’καιγόμαστε’’, αλλά θα … ’’σβήσει’’ γρήγορα ο καύσωνας !!!




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου