ΠΑΡΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ!!!
 

 Σήμερα Σάββατο, η διευθυντρια του Καθε Μερα Παντου,η Λεμυ Γ. Κοντονη,η διευθυντρια συνταξης Νανσυ Γ.Κοντονη και ο Γιώργος Κοντονης,θα σας... ταξιδέψουμε σε Αιγαιοπελαγιτικο σκοπό! Θα πάμε στην όμορφη...,την Βασίλισσα στις κυκλαδες,την Πάρο! Ειναι γεγονός πως, η Παρος εχει τον τροπο της,ώστε να μας προσφέρει αλησμόνητες ώρες...,στιγμές!.. Και αν είστε και ερωτευμένοι τότε ειναι ο ιδανικός τρόπος για ξεφρενες διακοπές...,έστω και για μερικά εικοσιτετράωρα!!!  Βέβαια αυτο δεν ισχύει μόνο για τα ερωτευμένα ζευγάρια! Αυτο ειναι και για τις οικογένειες! Οι απέραντες...,ναι οι μεγάλες παραλίες ειναι το κάτι άλλο! Ακομα, το νησί προσφέρεται και για τους ξενυχτηδες...

Τα ηλιοβασιλέματα αποτελούν τροπο...έλξης! Το ίδιο και για τα γραφικά καλντερίμια,τα οποία ,οπως λένε οι νησιώτες, " συνθέτουν έναν υπέροχο πίνακα ζωγραφικής..."!!! Και εδώ που τα λέμε δεν έχουν άδικο. Έτσι ειναι! Αλλα για να γίνετε ...κοινωνοί ενός τέτοιου ηλιοβασιλεματος, θα πρέπει να έρθετε στην Πάρο! Με την ευκαιρία να σας πω,οτι "οι Παριανοι καυχιουνται για την μοναδικότητα...,αλλα και την αυθεντικότητα του νησιού τους..."!!!  Και για αυτόν τον λόγο έχουν δίκιο! Ένα άλλο,που πρέπει να τονίσω σήμερα σε αυτο το μικρο αφιέρωμα στην Πάρο ειναι το οτι "η Παρος διατηρεί παραδειγματικά την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του κυκλαδιτικου συμπλέγματος"!!! Ειναι το μοναδικό νησί που δεν μπορει κάποιος να βάλει εύκολα η δύσκολα, κάποια "ταμπέλα", οπως τέτοιες διαθέτουν τα περισσότερα νησιά μας...

Σήμερα δεν θα σας μιλήσουμε ιδιαίτερα για κάποιο οικισμο...,η περιοχή! Και δεν θα το κάνω,γιατι όπου και αν διαλέξετε - επιλέξετε να περάσετε...,να κινηθείτε, ειναι βέβαιον πως θα σας μείνει αξέχαστο! Και ειναι σίγουρο πως θα επιδειωξετε να ξαναπατε,όχι μια αλλα πολλές φορές!.. Να σας πω μόνο πως "κάθε οικισμός εχει και την δικη του,μοναδική γραφικοτητα. Γερα...πόδια να έχετε,εάν δεν θέλετε να κινηθειτε..., χρησιμοποιήσετε κάποιο μεταφορικό μέσο (βέβαια για να...διαβειτε τα σοκάκια,αυτο θα γίνει μόνο πεζή...) και να είστε σίγουροι οτι ο περίπατος αυτός θα σας μείνει,ναι...,ναι, αλησμονητος!

Εμείς (η Λεμυ, η Νανσυ και εγω...) το μόνο που σας προτείνουμε να επισκεφθείτε, ξεκινώντας τις διακοπές σας στην Βασίλισσα του Κυκλαδυτικου συμπλέγματος, ειναι η Μονή της Παναγίας της Εκατονταπυλιανης! Ένα μοναδικό θαύμα της Ορθοδοξίας! Για να διευκολύνουμε την επίσκεψη-Προσκινημα θα σας δείξουμε την Μονή και θα καταλάβετε για πιο θαύμα μιλάμε!

 

Είμαστε σίγουροι πως θα θελήσετε να επισκεφθείτε (για να τα δειτε ολα οσα δειξαμε στο video απο κοντα), την Μονή της Παναγίας της Εκατονταπυλιανης,για να θαυμάσετε το (μοναδικό) καλός της εκκλησίας και φυσικα να ανάψετε ένα κερί στην Χαρη Της! Αυτη ειναι η Παρος το όμορφο Αιγαιοπελαγιτικο νησι μας! Καλο ταξίδι!  Καλα να περάσετε!

 

 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου