Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ...ΕΙΣΒΟΛΗ!!!

• Τότε και Τώρα!
• Την...ξέχασαν!
• Η Κύπρος θα ζήσει!

           
                    
Τι και εάν έχουν περάσει 39 χρόνια,απο τότε ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΆΣΕΙ,όλα εκείνα που τότε συνέβησαν στο όμορφο νησι της Αφροδίτης, την Κύπρο μας! Και όμως! Δεν ειναι λίγοι αυτοι, που ουτε καν πέρασε απο το μυαλο τους,το ζήτημα του πραξικοπήματος στο νησι,απο την "χουντα των Αθηνών" και την αμέσως μετά,"εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής"!!! Μέσα σε περίπου 40 χρόνια (39 για την ακρίβεια!!!) το μυαλο όλων μας...,η των περισσότερων ειναι στην λύση των προβλημάτων επιβίωσης! Αγώνας για τα προβλήματα της καθημερινότητας... Και ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΊΡΑ!!! Και για αυτο φταίνε πολλοι παράγοντες! Πρώτα και κυρία,φταινε ΝΑΙ...,ΝΑΙ..., οι διοικούντες τις δυο χώρες! Οι Κυβερνήσεις Ελλαδος και Κύπρου!!!  Όμως μεγάλο! Πολυ μεγάλο ποσοστό ευθύνης έχουν όλα τα ΜΜΕ!.. Και βεβαίως όλοι εμείς που διακονουμε την είδηση! Την πληροφόρηση! Όλοι οι δημοσιογράφοι! Ειναι αλήθεια,πως το θεμα της τότε "χούντας των Αθηνών" , οπως και "η εισβολή των Τούρκων", πλέον ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ!!!  Ψέματα ειναι;   Ο-Χ-Ι !!! ΟΧΙ!..
                                 



Εμείς...,η διευθύντρια του "Καθε Μερα Παντού", η Λεμυ Γ. Κοντονή και η διευθύντρια σύνταξης  Νανσυ Γ. Κοντονή, οπως και (εγω...) ο Γιώργος Κοντονής σε καμία περίπτωση μπορούμε να...κλεισουμε τα ματια και τα αυτια μας στο ζήτημα της μεγαλονησου και στο τι έπαθαν, τράβηξαν τις ώρες εκείνες τα αδέλφια μας στην Κύπρο... Απο την μια "η χουντα των Αθηνών" ήθελε με κάθε τροπο τον Αρχιεπισκοπο και Προεδρο της Δημοκρατιας, Μακαριο νεκρό...και απο την άλλη, είχε αρχίσει "η εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο νησι...", με αποτέλεσμα οι επoικοι ΝΑΙ,ΝΑΙ,οι επoικοι (απο τα βάθη της Ασίας ήταν και ειναι!..) να "κατακλυσουν το Βόρειο κομμάτι της Κύπρου"!!!  Εγιναν πολλα! Βιασμοί παιδιών και γυναικών! Λεηλασίες! Ληστείες! Και οτι άλλο βάλει ο ανθρώπινος νους,έκαναν εκείνη την εποχη οι εισβολείς!.. Έτσι και παρα την νέα,υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή Κυβερνηση των Αθηνών, οι εισβολείς, οι "τουρκικές δυνάμεις", προχώρησαν και πήραν (το κατέχουν δυστυχώς ακομα και σήμερα!..), πήραν το 40% του Κυπριακού εδάφους! Πόλεις που άλλοτε έδιναν προσέφεραν σε όλο τον κόσμο την φανταστική τουριστική ομορφιά τους,σήμερα ειναι ερειπωμενες! Σωστα φαντάσματα! Το περίεργο ειναι οτι ο ΟΗΕ, εξέδωσε εκατομμύρια ανακοινώσεις, προκειμένου "τα τουρκικά στρατεύματα και οι εποικοι, να αποχωρήσουν απο την κυπρο", αυτοι έγραψαν όλα τούτα στα...(εδω βάλτε οτι εσείς θέλετε... Οποία λέξη γουσταρετε!..), τα έγραψαν στα παλια τους υποδήματα!.. 
                              


 Τα χρόνια πέρασαν (είπαμε 39!!!) και ΤΙΠΟΤΑ δεν εχει αλλάξει! Και εδω που τα λέμε, δεν προβλέπεται οτι θα αλλάξει στο μέλλον! Το ΤΙΠΟΤΑ...,θα παραμείνει ένα ΤΙΠΟΤΑ λοιπόν!!! Σήμερα η Κύπρος βιώνει μια άλλη ΕΙΣΒΟΛΗ!!! Ειναι αυτη που πρόσφατα δέχτηκε απο τους Ευρωπαίους εταίρους της!.. Οι αδελφοί μας Κύπριοι, ζουν μια νέα "χουντα" των Ευρωπαίων,όμως!!!
Και αυτη η "χουντα"...,αυτη "η εισβολή", έθεσε την...ταφόπλακα στο νησι της Αφροδίτης! Η Κύπρος σήμερα βιώνει την χειρότερη εποχη της!.. Ειναι οντως "Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ...ΕΙΣΒΟΛΗ"!!!  Η φτώχεια! Η (νέα) λεηλασία των Ευρωπαίων αυτη την φορα, έχουν φέρει στο νησι την θλίψη και την απογοήτευση! ΟΥΔΕΙΣ περίμενε μια τέτοια εξέλιξη ύστερα απο την είσοδο της μεγαλονησου στην ΕΕ! Η Κύπρος ήταν πλούσια, οπως και όλοι οι Κύπριοι!.. Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει!...  Θα μου πείτε, περιμέναμε και εμείς να ζήσουμε αυτη την κατάντια στη χωρα μας,στην Ελλάδα; Όχι! Όχι,φυσικα!.. Όμως αυτο που έπαθαν τα αδέλφια μας στην Κύπρο, δεν εχει προηγούμενο!.. Παρ' όλα αυτα η Κύπρος ειναι υποχρεωμένη να ζήσει και ΘΑ ΖΗΣΕΙ!!! Θα ζήσει σε πείσμα όλων...,αυτών που την ήθελαν "νεκρή"!!!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου