ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΠΟΡ ......



ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.....ΣΠΟΡ



Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα σπορ ως μέσο επίτευξης της απόλυτης φυσικής κατάστασης , υγείας και ευεξίας …

Κάποιοι από εμάς ασχολούνται  περισσότερο και κάποιοι λιγότερο ...άλλοι όμως ασχολούνται με τις πιο επικίνδυνες εκδοχές …ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη …ρισκάροντας ακόμα και την ζωή τους, βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο …αξιοποιώντας ίσως κάποια ταλέντα αλλά ίσως και κάποια δόση …τρέλας ….



ΡΑΦΤΙΝΓΚ



Πολύ επικίνδυνο σπορ …που μπορεί να γίνει είτε ατομικά είτε ομαδικά …ακολουθώντας πολύ γρήγορες ταχύτητες στο νερό το οποίο μπορεί να έχει διαφορετικές θερμοκρασίες …εξοπλισμένοι με κατάλληλη ενδυμασία για ευνόητους λόγους αποτελεί μια πρόκληση …ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!



BASE JUMPING





 Αφήνουμε τη περιγραφή στα αγγλικά διότι έχει σημασία… Β.Α.S.E. σημαίνει … Β  είναι για την αγγλική λέξη building  που σημαίνει κτήριο , α για την λέξη antenna που σημαίνει κεραία , s για το spans(bridges που σημαίνει γέφυρες), e για τη λέξη earth που σημαίνει γη (γκρεμοί )…έτσι αυτός που ασχολείται με το συγκεκριμένο σπορ πέφτει από τα σημεία που αναφέραμε  χρησιμοποιώντας …αλεξίπτωτο και ο …Θεός βοηθός !
Κάθε χρόνο πεθαίνουν κατά μέσο όρο 10 άτομα !!! …









SKYDIVING 



Είναι πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο …η πτώση από τα 20.000 πόδια πάνω από τη γή δεν είναι τόσο εύκολη ενώ ατυχήματα μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή….





SKATEBOARDING





Το να ισορροπήσει κανείς σε μια σανίδα δεν είναι εύκολο …ειδικά όταν τρέχει στο δρόμο κάνοντας παράλληλα και φιγούρες ….και επαγγελματίας να είσαι σίγουρα υπάρχει βαθμός επικινδυνότητας ….



CHEERLEADING







Είναι ένα σπορ όχι τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα …όχι όμως και στην Αμερική  όπου ομάδες  χορευτριών χορεύουν για να διασκεδάσουν το κοινό σ έναν αθλητικό αγώνα …Δεν είναι βέβαια επικίνδυνο για όλους αλλά για αυτούς που συμμετέχουν στα ακροβατικά  κομμάτια του χορευτικού … 4- 5 χορευτές πετάνε ένα κορίτσι στον αέρα στα 20 πόδια και μετά το πιάνουν. Ένα χτύπημα στο κεφάλι ή στην πλάτη μπορεί να καταστρέψει το κορίτσι για μια ολόκληρη ζωή …



BULL RIDING





Το αποκαλούν ‘’τα πιο επικίνδυνα 8 δευτερόλεπτα του κόσμου’’…   σ αυτό το επικίνδυνο σπορ ένας καβαλάρης ιππεύει τον ταύρο  και προσπαθεί να μείνει για 8 δευτερόλεπτα  πάνω στον ταύρο ενώ ο ταύρος ….μαινόμενος προσπαθεί να τον ρίξει κάτω !!!…ΕΛΕΟΣ!!!



MOTO X






 Ένα από τα πιο διασκεδαστικά σπορ του κόσμου …Ο μοτοσικλετιστής πηδάει από τη μια πλευρά στην άλλη ενώ κάνει διάφορες φιγούρες έτσι ώστε να ευχαριστήσει τους κριτές …Όσο περισσότερο επικίνδυνη είναι η φιγούρα τόσο περισσότερους πόντους παίρνει ο αναβάτης από τους κριτές ….



BULL RUNNING





 Πασίγνωστο σπορ στην Ισπανία που τρέχει ο κόσμος και …πίσω ακολουθεί ο μαινόμενος ταύρος … από ότι φαίνεται το κάνουν για να διώξουν τον φόβο του πόνου και του θανάτου ….Είναι παράδοση και κάθε χρόνο διοργανώνεται με επιτυχία και πολλές συμμετοχές …



                                                   Καλό μας Σαββατοκύριακο


                                                    ΛΕΜΥ Γ.ΚΟΝΤΟΝΗ





 










0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου