ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΆΝΤΙΑ!!!

• Ξεμεινε, απο φαγητο ο στρατός!
• Παίρνουν άδειες πριν ορκιστουν!
• Ενα..."ξυπολητο τάγμα"!

                 
 

 Ε, αυτο δεν το περίμενα! Όχι, ρε παιδια! Δεν μπορει να ειναι αλήθεια! Ονειρο! Ένα κακο όνειρο βλέπω! Αυτο,ειναι κατάντια! Και για αυτο το...εψαξα το θεμα. Και διαπίστωσα πως, δυστυχώς, αυτη ειναι η αλήθεια! Μια αλήθεια που παρουσιάζει την εικόνα της σημερινής Ελλαδος, σε όλο της το...μεγαλείο! Ναι! Δεν υπαρχει...,ξεμεινε ο στρατός ακομα και απο φαγητο!!! Ναι! Ναι διαβάσατε σωστα! Οι φαντάροι μας, δεν έχουν ουτε να φάνε! Έτσι,"οι διοικητές των κέντρων εκπαίδευσης (αλλα και όχι μόνο...), δίνουν άδειες στους στρατιώτες πριν ορκιστουν, για να γλιτώσουν το συσσιτιο!..", μου είπε αργα χθες βράδυ ένας φίλος, υψηλόβαθμο στέλεχος των Ενοπλων Δυνάμεων!..
                




 "Ξεμεινε απο φαγητο, ο στρατός δηλαδη;..", του είπα! Για να πάρω την απάντηση, που με έκανε να προβληματιστω ακομα περισσότερο! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!.. "Υπάρχουν και αλλα;", ρώτησα!   ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!! "Μπορείς να γίνεις πιο σαφής...", του είπα! "Οι περικοπές στους προϋπολογισμους των Επιτελειων φθάνουν πλέον μέχρι και στους απλούς στρατιώτες! Και ειδικότερα σε σίτιση, ένδυση και υποδηση...", μου τόνισε, ενω τα ματια του,διέκρινα, οτι είχαν βουρκωσει! Το θεμα αυτο, επίσημα τουλαχιστον, δεν το επιβεβαιώνει το ΓΕΣ, το Γενικό Επιτελείο Στρατου!.. Μάλιστα λένε απο το ΓΕΣ, πως "οι διοικητές διαβεβαιώνουν οτι το φαγητο ειναι, υπαρχει για όλα τα μέλη της μονάδας. Έτσι οποιος απο τους στρατιώτες επιθυμεί μπορει να παραμείνει για το συσσιτιο και να βγει έξοδουχος μετα..."!!!  ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΈΤΣΙ; Και αυτο, γιατι ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΛΈΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, που έρχονται η μια μετα την άλλη!!!
                   Εκείνο που πρέπει να υπογραμμίσω, ειναι το γεγονός οτι οσο η οικονομικη κρίση γίνεται πιο έντονη, "βαθαίνει" δηλαδη, τοσο ΜΕΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, σε όλους τους τομείς! Ακομα και στο στράτευμα! Τελευταία, διαπιστώθηκε πως, δεν υπάρχουν ΡΟΥΧΑ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, για τους νέους στρατιώτες!!!!!  Δεν διαβάσατε λάθος! Ειναι πέρα για πέρα η ΑΛΗΘΕΙΑ!..  Οπως μου είπε ο φίλος μου, το πρόβλημα ειναι άλυτο! Δεν υπαρχει, προς το παρόν, λύση! Μου είπε χαρακτηριστικα. "Στις δυο τελευταίες σειρές κατάταξης (ΕΣΣΟ,οπως λέμε...) δεν δόθηκαν στους φαντάρος μας, τζακετ και πουλοβερ! Δεν χορηγήθηκαν ουτε καν...σαγιοναρες!!!"  "Δεν ειναι δυνατόν; Πλάκα κανεις;", του είπα!  "Όμως, σύντομα θα λυθούν τα οικονομικά προβλήματα και θα δοθούν όλα τα απαραίτητα, στους στρατιώτες μας...", έσπευσε να συμπληρώσει!.. Απο το ΓΕΣ αφέθηκε χθες να εννοηθεί πως, "ολα οφείλονται στην καθυστέρηση, στους διαγωνισμούς, τους οποίους διεξάγει το Υπουργείο της Ανάπτυξης..."!!! Μπορει και να ειναι έτσι... Μπορει!..
                     Στην ουσία όμως το πρόβλημα ειναι ΖΩΝΤΑΝΟ!!! Ειναι ΥΠΑΡΚΤΟ!!! Και το θεμα ειναι, πως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι ελλείψεις δεν ειναι μόνο σε τζακετ, σε πουλοβερ και σε... σαγιοναρες, αλλα και σε αλλα είδη! Τέτοια, για τα οποία ο Στρατος ειναι υποχρεωμένος, να τα διαθέτει, να τα χορηγεί...
                      Οι στρατιώτες μας δεν παίρνουν πια, οπως λένε οι καταγγελίες που έρχονται, ουτε αρβυλα, ουτε φόρμες παραλλαγης, μα ουτε καν κάλτσες!..  Έτσι οι οικογένειες, οι γονείς οι ιδιοι, αναγκάζονται να πληρώνουν σε ιδιώτες, για τον ρουχισμό των παιδιών τους, τα οποία καλούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα μας, και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομικη περίοδο που ζούμε σήμερα!.. Τραγικο; Ναι! Μα όμως ειναι αληθινό, δυστυχώς!.. Και ναι, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΆΝΤΙΑ!!!  Φθάσαμε, δυστυχώς, στον πάτο! Στο μη παρέκει, οπως υποστηρίζει ο λαός μας!.. Και, κάτι πρέπει να γίνει αμέσως, μήπως και σώσουμε την Πατριδα μας, απο την οριστικη καταστροφη!.. Μπορούμε να το κανουμε, αρκει να αγωνιστουμε όλοι μαζυ!.. Σαν μια γροθια!!!

               

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου