...ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ!!!

• Δεν ειναι σημερινο!
• Χιλιαδες στην ξενιτιά!
• Εχει φύγει μια...πόλη!

           



Το διαβασα, εκει στα "ψιλά" των εφημερίδων! Και...ετριβα τα ματια μου...
           Μπααα! Δεν μπορει με...γελούν! Ειπα και έβαλα τα γυαλιά της...πρεσβειωπιας μου!
           Και δεν άλλαξε τιποτα δυστυχως! Τα ιδια διαβασα! Και μαλιστα πιο...ευδιάκριτα πλεον...
           "Μια...πόλη (!) έφυγε απο την Ελλάδα, για την ξενιτιά..."!!!  Έγραφε η εφημερίδα, που προσπαθούσε να...καλύψει κάπως το γεγονός! Ενα γεγονός που δεν ειναι...αστείο! Η, δεν επιδέχεται καμια αμφισβήτηση!!! Αλλωστε στην Ελλάδα της κρίσης ολα ειναι πιθανά!.. Γιατι οχι και αυτο;
           Αμέσως, άρχισα να το...ψάχνω το θεμα!
           Πήρα, οχι ενα...,αλλα εκατο τηλέφωνα και αναζήτησα λεπτομέρειες!.. Ολοι έκαναν τον...Κινέζο! Ναι τον...Κινέζο! Οτι δεν...γνωρίζουν το θεμα! Ακομα, είπαν, πως η εφημερίδα υπερβάλλει... Και πολλες αλλες...κουτουραδες, για να μην πω, αυτο που ολοι σκεπτεστε...
           Δεν...ησύχασα! Πως ηταν αλλωστε δυνατόν να γινει κατι τέτοιο; Ε; 
           Συνέχισα την...,τις έρευνες μου πιο σωστα και δεν άργησα να βρεθώ μπροστα στην αλήθεια!..
           "Ναι! Ετσι ειναι...", μου ειπε με...κοφτές κουβεντες ενας φίλος μου και πολυ γνωστος υπουργός! 
           "Μα...,πως; Πως, έφυγαν ολοι αυτοι; Που πήγαν;", ηταν τα ερωτηματα προς τον κ. Υπουργο! 
           "Να! Επειδη, οπως γνωρίζεις τα πράγματα, εδω, με την εργασία, δεν πηγαίνουν και τοσο καλα κάποιοι πήραν τον δρόμο της ξενιτιάς!.."!!!  Μου απάντησε χωρις πολλες πολλες αλλες κουβεντες!.. Και το έλεγε σαν να μην συνέβαινε κατι το πολυ σοβαρο!!! Έδειχνε οτι, ηταν...αλλου!!!
          



 Η ανεργία λοιπον μας εχει, στην κυριολεξία...τσακισει! Έχουμε πλησιάσει, επίσημα το 35ο/ο!.. Και ανεπίσημα το 50ο/ο! Μαλιστα μεταξυ των νέων η ανεργία, εχει ξεπεράσει ακομα και το 75ο/ο!!! Οχι! Οχι, δεν υπερβάλλω! Το δέχεται αλλωστε και η Κυβερνηση! Και μην ξεχνάτε,πως πρόσφατα οι ηγέτες της ΕΕ συνεδρίασαν για την ανεργία και δέχτηκαν οτι ΚΑΛΠΑΖΕΙ!!! Βεβαια πάρθηκαν καποια μετρα...ασπιρίνες, οπως πολυ πολυ σωστα ελέγχει απο όλους!.. 
           Ετσι λοιπον, το κακο εχει αρχίσει, να φαίνεται, "δια γυμνού οφθαλμού"!!! Δεν μπορει ΟΥΔΕΙΣ να το αμφισβητήσει!.. Το παραδέχονται "οι πάντες ολοι"!!! Κανεις ομως δεν μιλάει για λύση αυτού του μεγάλου προβλήματος, δυστυχως!..
           Για αυτο μέσα στο 2012, έφυγαν για την ξενιτιά περισσότερα απο 45.000 άτομα! Ηλικιας, απο 20 μέχρι και 50 ετών! Ξενιτευτηκαν για να μπορέσουν να ζήσουν! Για να βρουν μια δουλίτσα! Άτιμο πράγμα η ανεργία!!!  Πήραν λοιπον των...οματιων τους και έφυγαν, απο την πατριδα! Μια πατριδα που πληγώνει τα παιδια της, δυστυχως!..  Αλλα οσο και αν μας πληγώνει η Ελλάδα, εμεις οχι απλώς την αγαπάμε...,αλλα την λατρεύουμε!..
           Με την ευκαιρία να σας πω, πως ο πληθυσμός στην χωρα μας μειώθηκε μέσα στο 2012 κατα 60.500!!! Την ιδια περίοδο και σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, καταγραφησαν 100.400 γεννήσεις, ενω είχαμε και 116.700 θανάτους!!! Ειναι πάντως γεγονός πως στην χωρα μας η υπογεννητικότητα τρέχει με...πυραυλικη ταχύτητα!!! Αντίθετα σε αλλες Ευρωπαϊκές χώρες οι γεννήσεις ειναι πολλες, με αποτέλεσμα να ανεβάζουν καθημερινα τον πληθυσμού τους... Ετσι και σύμφωνα με τα ιδια παντοτε στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28, ο πληθυσμός αυξήθηκε σε 17 κράτη και μειώθηκε σε 11 κράτη-μέλη της!..
           Ναι! Ναι, ημέρα με την ημέρα, απο την πατριδα ξενιτευονται πανω απο πεντακόσια άτομα! Φεύγει η νεολαία μας! Και μένουν εδω μονο τα γηρατειά!!! Ετσι σε λιγο, θα ειμαστε μια χωρα των γερόντων!!! Και αυτο γιατι...ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ!!! Κατι πρέπει να κανει η Κυβερνηση, έστω και την τελευταία στιγμη, για να κρατήσουμε την νεολαία μας εδω, στην πατριδα μας... Στον τόπο που γέννησε την δημοκρατία και που έδωσε τον πολιτισμό σε ολο τον κοσμο!.. Δεν ειναι λοιπον κρίμα να φεύγουν τα παιδια μας, προκειμενου να βρουν την τύχη τους αλλου; Στην ξενιτιά; Ε;
           Ντροπη για την Ελλάδα του 21 αιώνα!!!
           Ντροπη να...πληγώνει τα παιδια της!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου