ΟΧΙ, ΡΕΕΕ!!!

• Αστεία η πρόταση-προκληση του "ΤΙΜΕ"!
• "Δώστε τους αρχαιολογικούς χώρους"!
• Τι λέει ο αρχαιολόγος Στεφεν Μιλερ...

       
   Ελααα, πλάκα κανεις...
           Οχι! Δεν κάνω καμια πλάκα...
           Μα! Τι μου λες τωρα οτι, το παγκόσμια γνωστο περιοδικο "ΤΙΜΕ", μας προτείνει να δώσουμε τους αρχαιολογικούς μας χώρους; 
           Ναι! Και μαλιστα το "λέει" με τροπο οχι έμμεσο αλλα άμεσο!.. Οχι κομψό δηλαδη...
           Θα με τρελάνεις! Πως ειναι δυνατόν να σχολιάζει και με προκλητικό τροπο να μας προτείνει να δώσουμε τα αρχαία μας, τους αρχαιολογικούς χώρους τέλος πάντων... Και γιατι παρακαλω;
           Μα, οπως τονίζει, για να σωθούμε, απο την οικονομικη κατάρρευση της χωρας!
           Δεν μπορει! Αστείο... Ενα κακόγουστο αστείο ειναι, αυτο που μου λες; 
           Το θεμα, μετα την κουβέντα που είχα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού, το έψαξα! Τηλεφώνησα, σε ενα φίλο και συνάδελφο, ο οποιος ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αμερική και του ζήτησα να με ενημερώσει για το τι ακριβώς συμβαίνει, με την περίεργη πρόταση πρόκληση του περιοδικού "ΤΙΜΕ"!!!
           



 Ισχύουν ολα. Οσα μου είπες! Ηταν η απάντηση του!
           Το γνωστο περιοδικο που λέτε, οπως φαίνεται, εχει "ξεπεράσει καθε όριο προκλητικοτητας"!!!! Σε ρεπορτάζ που εχει απο την Αθήνα, αναφέρει πως "η Ελλάδα μπορει να σωθεί, εαν παραχωρήσει τους αρχαιολογικούς χώρους..."!!!!!
           "Πολλα αντικείμενα που εχουν ανασυρθεί απο την γη στη Νεμεα, θα μπορούσαν να προωθήσουν την αρχαιολογική κληρονομιά της Ελλαδος! Το μυθικό λιοντάρι της Νεμέας, το οποιο έσφαξε ο Ηρακλής, τα βάρη των αρχαιων αθλητών κατα την διάρκεια των αγώνων και το μπρούτζινο άγαλμα του βρέφους Οφελτη, ο θάνατος του οποιου ενέπνευσε τους αγώνες, που αποτελούσαν το 'αντίπαλο δεος', εκείνων (Ολυμπιακών Αγώνων) της Ολυμπίας...", υπογραμμίζει στο ρεπορτάζ το "ΤΙΜΕ" και χωρις ντροπη μας προτείνει να τα δώσουμε για να σωθούμε!!!
           Το περιοδικο δεν...βλέπει, η για την ακρίβεια, γιατι εθελοτυφλεί και δεν γράφει λεξη, για τα μάρμαρα, τα αγάλματα, τα αρχαιολογικά ευρήματα που μας εχουν ΟΛΟΙ ΚΛΕΨΕΙ; Και με αυτα, με τα δικα αρχαία, στολίζουν τα δικα τους μουσεία; Δεν πρέπει καποτε να επιστραφούν στον τόπο που γεννήθηκε, αναπτύχθηκε και διαδόθηκε σε όλους τους λαούς του πλανήτη, ο πολιτισμός; Δεν ειναι δικα μας; Δεν τα εχουν κλέψει; Γιατι για ολα αυτα το "ΤΙΜΕ" δεν λέει κουβέντα; Γιατι; Ε;
           Και ερχεται τωρα και με μια πρόταση-πρόκληση, μας λέει ουτε λιγο ουτε πολυ και φυσικα χωρις ντροπη, να δώσουμε τα αρχαία μας, εαν επιθυμούμε να σωθεί η πατριδα μας απο την οικονομικη εξαθλίωση... Μια εξαθλίωση στην οποια μας έφθασαν τα συμφέροντα κάποιων, με την συνεργασία των πολιτικών αρχόντων μας, δυστυχως!!!!!
           Την πρόταση πρόκληση, προς την Κυβερνηση, έκανε μέσω του περιοδικού ο γνωστος αρχαιολόγος, ο Στεφεν Μιλερ, ο οποιος εργάζεται (τον έχουμε ακομα και τον καμαρώνουμε ρεε;) στο ναό του Δια εκει κάτω στην όμορφη Νεμεα, για την συντήρηση των αρχαίων!!!!!
           "Δώστε τα σε ιδιώτες και δεν θα χάσετε...", φέρεται οτι προτείνει ο κ. Μιλερ! "Ενοικιαστετα και απο τα έσοδα, εισιτήρια και αναμνηστικά, θα παίρνετε σχεδον τα μισά...", συνεχίζει στην πρόταση του ο αρχαιολόγος... 
           Με την ευκαιρια, να σας πω, πως επικοινώνησα, με το υπουργείο Πολιτισμού και έμαθα, οτι ο καλος φίλος και συνάδελφος δημοσιογραφος, ο υπουργός Πολιτισμού, ο Πάνος Παναγιωτοπουλος, ειπε ΟΧΙ σε αυτη την πρόταση πρόκληση του περιοδικού "ΤΙΜΕ"! 
           Επιτέλους και ενα ΟΧΙ, μου ειπε πριν λιγες ώρες ενας άλλος κοινός μας φίλος...
           Και δεν εχει άδικο...
           ΟΧΙ, ρεεε!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου