Η ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ '21!!!

• Πολλα εύγε στα παιδια του Αρσακείου!
• Ολος αγώνα "δεμένος" σε 120 λεπτα!
• Οι θυσίες εκείνων για το αυριο του τοπου...

    

 Ναι!
           Πολυ, πολυ ομως το ευχαριστήθηκα! 
           Οχι γιατι είδα γνωστούς φίλους, αλλα επειδη η νεα γενια της Ελλαδος ειχε "φροντίσει" για αυτο... 
           Τα παιδια μας έκαναν το παν και δικαια κέρδισαν το δυνατό χειροκρότημα των επίσημων, των δασκάλων τους, των γονιών τους και των πολλών καλεσμένων τους!
           Ε, ναι λοιπον τα κέρδισαν ολα αυτα και πιο πολυ το δικο μου βεβαίως (δεν ηταν λιγες οι φορες, που με εκαναν να συγκινηθω και τα ματια μου  να γεμίσουν δάκρυα...) με το σπαθί τους... 
           Δεν ηταν λιγες οι φορες που οι θεατές όρθιοι ζητωκραύγαζαν και χειροκροτούσαν την νεα γενια της Ελλαδος! 
           Και ναι...
           


Οπως ειπε και ο καλος μου φιλος, ο καθηγητής φιλοσοφίας και γλωσσολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, πρωην πρύτανης, πρωην υπουργος Παιδείας και πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικης Εταιρειας,  Γιωργος Μπαμπινιώτης,  "μέσα σε εκατο είκοσι λεπτα κατάφεραν τα παιδια, τα παιδια μας,με την βοήθεια των δασκάλων τους, να περάσουν ολόκληρο τον αγώνα της επανάστασης τους γένους και τον ρόλο που έπαιξε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεια"!!!
           Και ετσι ειναι!
           Ολος ο αγώνας εκείνων..., ολες οι θυσίες τους,  ηταν ολα "δεμένα" μεταξυ τους με άριστο τροπο! Δεν υπήρξε κανενα κενο! Η ιστορία του Εθνους και σε "πρωταγωνιστικό ρόλο" την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεια, γιατι οπως πολυ σωστα ειπε και ο κ. Μπαμπινιώτης ηταν πρωτη στον αγώνα, όλη η ιστορία "πέρασε απο μπροστα μας, μέσα σε 120λεπτα με εντυπωσιακό τροπο"! 
           Το αμφιθέατρο!
           Τα σκηνικά!
           Τα κοστούμια!
           Η μουσική επένδυση!
           Οι Ελληνικοί χοροί!
           Ο φωτισμός!
           Οι γρήγορες σκηνικές αλλαγές!
           Το σενάριο!  Και
           Η σκηνοθεσία, εγιναν με ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ!!! 
           Και ολα ηταν τοσο άψογα..."φτιαγμένα"!  Με τοσο όμορφο..."δέσιμο", που νόμιζες οτι βρισκόμουν σε μια μεγαλη θεατρική σκηνη, με επαγγελματίες γύρω σου!
           Άφησα τελευταία τα παιδια! Γιατι αυτα ειναι το αυριο αυτού του τοπου, που καποιοι σημερινοί αλλοι "ήρωες", παρα λιγο να μας τον στερήσουν!
           Τα παιδια μας, αυτα τα βλαστάρια μας, έδωσαν...,πιο σωστα "σήκωσαν ολο το βάρος της εκδήλωσης στις μικρες μεν, αλλα τεράστιες πλάτες τους"! 
           "Έπαιξαν" με επαγγελματικό τροπο, τον ρόλο που τους ειχαν οι δασκάλες τους, αναθέσει!
           Ετσι δικαια κέρδισαν τις εντυπώσεις, αλλα και τα παρατεταμενα χειροκροτήματα ολων μας!.. 
           Και τα ΜΠΡΑΒΟΟΟ πολλα και απο παντου! 
           Παιδια και του χρόνου...
           Θα πρεπει πριν τελειώσω το σχόλιο μου, να δώσω συγχαρητήρια σε ολες τις δασκάλες που με μεγαλη διάθεση και εθνική υπερηφάνεια, διοργάνωσαν αψογα την εορταστική εκδήλωση! Ακομα να πω εύγε στα παιδια που χόρεψαν τους ελληνικούς χορούς (μετείχε και η εγγονη μου, μαθήτρια της έκτης τάξης του τέταρτου Δημοτικού, η Λιντα Παππα, κορη της κορης μου Λεμυ Κοντονή), γιατι έδειξαν, τι σημαίνει ελληνική λεβεντιά!..
           Σε όλους, αξίζουν πολλα  μπραβο.
     
             

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου