ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ...

• Δεν πηγε στο πρωτο ο Αλέξης!
• Επιθεση κατα Γιούνκερ και Σουλτς!
• Το νεο ντιμπέιτ στις 15 Μαΐου...

           
 
 Παει...
           Πέρασε και η Πρωτομαγια!
           Και τωρα...επιστροφή στην καθημερινοτητα! Στα προβλήματα! Στην...ανευρεση λύσεων! Και γενικα στην πολιτική σκηνη του τοπου, η οποια δεν πρόκειται να μας αφήσει να...πλήξουμε!.. Και ετσι ειναι... Αλλωστε, ολοι βλέπουμε το τι γινεται με τους χιλιάδες υποψήφιους για τις διπλές εκλογες, που σε λιγες ηνερες ερχονται! Για τις Ευρωεκλογές και φυσικα για αυτές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!.. Ομως με τις διπλές αυτές εκλογες, θα ασχοληθω τις επόμενες ημερες!..
           Σημερα.
           Σημερα, θα σχολιάσω την "τραγικη", οπως λενε απουσία του υποψήφιου των Αριστερών Αλεξη Τσιπρα, για την προεδρία της Ενωμένης Ευρωπης, πιο σωστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής... Ακομα και η δικαιολογία της..."ανειλημμένης υποχρέωσης", την οποια επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν..."έπιασε"!!! Και αυτη, δυστυχως ειναι η αληθεια... 
           Ολοι!
           


 Ολοι, οι αλλοι ηταν εκει. Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ του Ευρωπαικου Λαϊκού Κόμματος. Ο Μαρτιν Σουλτς, του Ευρωπαικου Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ο Γκι Φερχοφσταντ των Φιλελευθέρων. Και η 33 χρονη Γερμανιδα Σκα Κελερ των Πρασίνων. Ηταν ολοι εκει και έδωσαν την πρωτη μάχη, για την Ευρώπη... Απάντησαν στις ερωτησεις και έδωσαν το...στίγμα τους, για το αυριο της Ευρώπης... Ο μονος που εμεινε έξω απο αυτη την συζητηση ηταν ο Αριστερός Αλεξης Τσιπρας, ο οποιος ομως εκανε με δηλώσεις του επίθεση κατα των κυρίων Γιούνκερ και Σουλτς!.. Βεβαια, ηταν το πρωτο ντιμπέιτ, αυτο που εγινε στο Μααστριχτ!..
           Δεν ηταν ομως και το...μοναδικό! Εγινε και αλλο μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, του Ευρωπαικου καναλιού, σε αίθουσα του Ευρωπαικου Κοινωβουλιου! Και αυτο χωρις τον "μεγάλο" Αλέξη Τσιπρα! Στις 9 Μαΐου εχει προγραμματιστεί ενα τρίτο ντιμπέιτ, το οποιο θα γινει στην Φλωρεντια...  Και αυτο χωρις τον κ. Τσιπρα!.. 
           Και ο...αγώνας των ντιμπέιτ, θα κλείσει στις 15 Μαΐου!..
           Ναι!
           Ναι, σε αυτο θα μετάσχει και ο Αλέξης Τσιπρας, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ! 
           "Μεγαλη μας Τιμή", ειπαν καποια απο τα Ευρωπαϊκά Στελέχη της Αριστεράς! Και για την ειρωνία τους αυτη στο πρόσωπο του Αλέξη εχουν απόλυτα δίκιο! Και αυτο γιατι στα προηγούμενα ντιμπέιτ τους...εγραψε κανονικα!..
           Το ντιμπέιτ αυτο θα γινει στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαικου Κοινωβουλιου με την παρουσία περιπου 500 πολιτών! Θα το διευθύνει η Ιταλίδα δημοσιογραφος Μονικα Μαντζονι και θα εχει διάρκεια 90λεπτων! Καθε υποψήφιος, θα εχει στην διάθεση του λίγα λεπτα προκειμενου να παρουσιάσει την υποψηφιότητα... Και ακομα θα εχει ενα λεπτο για να σχολιάσει τις απαντησεις των άλλων, των αντιπάλων του!
           Παντως, θα πρεπει να θυμίσω στον Αλεξη Τσιπρα, οτι με την Ευρώπη δεν παίζουμε... Ομως...       
           Για να δουμε...,τι θα δουμε τελικα!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου