ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ!!!

• "Χαθηκαν μέσα στην ευτέλεια..."!
• "Πληρώσαμε το...λεφτα υπαρχουν"!
• Σε...σεμινάριο ο Γιωργακης!

           Ηταν πολλοι...
           Και ναι φώναξαν και εκεινο το σύνθημα, το κλασικό σύνθημα τους...
           "Το ΠΑΣΟΚ, ειναι εδω ενωμένο δυνατό..."!
           Ναι...
           Ναι χειροκρότησαν τους επίσημους και ιδιαιτερα πολυ τον πρωην πρωθυπουργό Κώστα Σημιτης και τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρο της  Κυβερνησης Ευαγγελο Βενιζελο...
Στις ομιλίες τους μαλιστα και οι δυο δεν κατανομασαν ως υπεύθυνο τον Γιώργο Ανδρεα Παπανδρεου αλλα άφησαν πολλες...αιχμές για την συμπεριφορά του! Και βεβαιως για την απουσία του!..
           Οπως ειπε ο Ευάγγελος Βενιζελος "απουσιάζει, γιατι εχει ανειλημμενη υποχρέωση να μιλήσει σε σεμινάριο στο εξωτερικό, κατι που δεν του επέτρεψε να ειναι παρών.."!!! Απουσίαζε λοιπον ο γιος του ιδρυτή του Κινήματος, απο την εκδήλωση για τα σαράντα χρονια του ΠΑΣΟΚ!!!
           Καλεσμένος παρακολούθησα την εκδήλωση απο την αρχη μέχρι το τέλος της. Είδα και με χαιρέτησαν πολλοι και εκλεκτοί φιλοι του ΠΑΣΟΚ! Μίλησα αρκετα με τον υπουργο της παιδείας και καλο φιλο Πέτρο Λοβερδο, οπως και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ και πρωην υπουργο καλο μου φιλο Κώστα Σπηλιόπουλο. Είδα και μίλησα με τον διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλαδος τον φιλο μου Γιάννη Βούρο, καθως επίσης και με πολλους και καλούς φιλους απο την κοινή μας θητεία στην Νομαρχία της Αθήνας, οπως τον Χάρη Πασβαντιδη, τον Γιώργο Κατριβάνο και άλλους. Εκει ομως που θελω να αναφερθω περισσοτερο ειναι οτι ηρθαν και με χαιρέτησαν δεκαδες, απλοί ανθρωποι του ΠΑΣΟΚ!
           Τωρα...
           Στην ομιλία του ο πρωην πρωθυπουργος, ο Κωστας Σημιτης μεταξυ άλλων τόνισε χαρακτηριστικα. "Οι λαϊκίστικες υποσχέσεις δεν χαρίζουν την ελευθερία δράσης απο δεσμά του παρελθόντος, αντίθετα οδηγούν προς την αποτυχία και επιτείνουν την υστέρηση. Ας θυμηθούμε τι κοστισε στη χωρα και στο Κομμα η διαβεβαίωση οτι "λεφτα υπαρχουν". Χρειάζεται να δείξουμε με ειλικρίνεια τα προβλήματα, τον τροπο αντιμετώπιση τους και τη θέληση μας, για ρεαλιστική και αποτελεσματική παρέμβαση."!!Προσπάθησε ο κ. Σημιτης και τα κατάφερε με την ομιλία του, να ειναι ειλικρινής, κάνοντας με τον δικο του τροπο μια αναδρομή στο παρελθόν και στην δικη του προεδρία στο ΠΑΣΟΚ!
           Απο την πλευρα του, ο νυν πρόεδρος του Κινήματος και Αντιπρόεδρος της Κυβερνησης, ο Ευαγγελος Βενιζελος που ηταν περα για περα αληθινός υποστήριξε με το δικο του ομορφο τροπο. "Δυστυχως χάθηκαν αυτα που ειπα (στην ομιλία του, την Δευτέρα στην εκδηλωση του Ιδρυματος Ανδρεα Παπανδρειου) μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που καμία σχέση δεν εχουν με δημοκρατια, πολιτικο πολιτισμό, προοδευτικό ήθος. Χάθηκαν μέσα σε συμπεριφορές που προσβάλλουν την παράταξη. Δεν εχουμε καμια σχέση ηθική, πολιτική και αισθητική με τα φαινόμενα αυτα, δεν ανήκουν στην παράταξη."!!! Με τη τοποθέτηση του αυτη ο κ. Βενιζέλος, οπως και με τα υπόλοιπα που ανέπτυξε στην ομιλία του, έστειλε πολλα μηνυματα με πολλους αποδέκτες!!!
           Τελικα η επίσημη εκδήλωση για τα 40 χρονια απο την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ηταν ενα μήνυμα ενότητας, οπως μου έλεγαν στο τέλος της εκδήλωσης αρκετα πρωτοκλασάτα στελέχη του Κινήματος... Κατι που θα φανεί πολυ πολυ σύντομα...
                                                                                                        Γιώργος Κοντονής0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου