ΝΑΙ, "ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ"!

• Το μήνυμα που έστειλε ο πιλότος...
• Η θυσία των ηρώων του '40!
• Ο ρόλος του Σχολείου...

           Με αφορμή το μήνυμα που έστειλε σε ολους μας (ηγεσία και απλους πολίτες), ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, νιώθω την ανάγκη να ενώσω μαζυ του και τις δικες μου ευχες, λέγοντας. "Ναι! Ελληνες ψηλα το κεφάλι"!
           Ναι! Οι δυσκολίες που περνάμε ΟΛΟΙ μας ειναι πολλες!
           Ναι! Τα οικονομικά μας ειναι άθλια!
           Ναι! Η φτώχεια και η πεινα, στην κυριολεξία...θερίζουν!
           Ομως!
           Ομως, σε καμια περιπτωση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, να το βάλουμε κατω! 
           ΟΧΙ! Οσα και οσο δύσκολα και αν ειναι τα προβλήματα μας, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ποτε, να μας απογοητεύσουν! Δεν πρεπει να μας κανουν να σκύψουμε το κεφάλι! Γιατι ισως αυτο θελουν καποιοι!
           ΟΧΙ! Δεν πρεπει να συρθούμε στο...πάτωμα και να τους κανουμε το...χατήρι! 
           ΟΧΙ! Αυτο το δικαίωμα να το χαρούν, δεν πρεπει ποτε να τους το δώσουμε!
           Αλλωστε αυτος ηταν και ο σκοπός, αλλα και ο στοχος του Σμηναγου του Σ. Στραλη, που πετώντας πανω απο τον χώρο της παρέλασης για την επέτειο της Εθνικης μας εορτής, στην όμορφη Θεσσαλονικη μας, έστειλε εκεινο το μήνυμα και ρηγισσαν, έσπασαν οι καρδιές ολων των Ελληνων.
"Ελληνες κρατήστε το κεφάλι ψηλα..."! Ειπε ο Σ. Στραλη και χάθηκε στον Ουρανό επιστρέφοντας στην βάση του, μετα την καταπληκτική επίδειξη του! 
           Μια επίδειξη που μας έδειξε οτι το φρόνημα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και στην συγκεκριμένη περιπτωση της Πολεμικής Αεροπορίας, των πιλότων μας, ειναι πολυ υψηλό! 
           Και αυτο, θα πρεπει να το καταλάβουν ολοι! Και ιδιαιτερα πολυ, οι "φιλοι" μας, απεναντι απο το Αιγαιο! Και φυσικα καθε γείτονας μας, που ισως επιβουλεύονται κατι...  Ετσι;
           Άκουγα στο δελτίο ειδησεων της ΝΕΡΙΤ  (πρωην δικη μας ΕΡΤ)  τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας μας το Σμηναγό Σ. Στραλη να απαντα στα ερωτηματα της συναδέλφου παρουσιάστριας και αισθάνθηκα υπερήφανος ως Ελληνας.
           "Οχι! Οχι δεν φοβόμαστε... Ολοι ειμαστε έτοιμοι και θα δώσουμε τα παντα για την πατριδα, κάνοντας το καθήκον μας..."!  Τόνισε χαρακτηριστικα ο ατρομητος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.
           Με οδηγό τα λογια και τις σκέψεις αυτες, ας πορευτούμε και ολοι εμεις στην ζωη μας...
           Η Πατριδα, μας εχει ανάγκη... Και εδω παιζει σπουδαιο ρόλο το Σχολειο, στη διαμόρφωση της ψυχής των παιδιών μας και των εγγονων μας...
           Αλλωστε καθε σπιτι, ειχε...,εχει (εαν ζει κάποιος απο την εποχη του πολέμου του '40) και το δικο του ήρωα...
           Ο δικός μου ήρωας ηταν ο αειμνηστος πατέρας μου ο μπάρμπα Θανάσης Κοντονής  (Instangram #georgekontonis#) που πολέμησε πανω στα βουνά της Πινδου και οταν τελείωσε ο πόλεμος γύρισε με τα πόδια απο την Αλβανια, χάνοντας ομως απο νάρκη τον δίδυμο αδελφό του (μαζυ επέστρεφαν) Στέφανο Κοντονή...
           Αιώνια τους η μνήμη.
                                                                                                             Γιώργος Κοντονής






0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου