ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1864 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΤΟΥΛΟΥΖ ΛΩΤΡΕΚ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΕΧΝΗ 

Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή





Ο Τουλούζ Λωτρέκ Γάλλος ζωγράφος και όχι μόνο καθώς ήταν χαράκτης , σχεδιαστής αλλά και εικονογράφος έγινε γνωστός για το εξής χαρακτηριστικό.
Με τις εικόνες του περιέγραψε, εμβάνθυνε με παραστάσεις της παριζιάνικης ζωής και ενίοτε της παρακμιακής ζωής εκείνης της εποχής του 19ου αιώνα.

Ο Τουλουζ Λωτρεκ ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας  Οι  γονείς του ήταν πρώτα ξαδέρφια κάτι που συνηθιζόταν εκείνη την εποχή για να μην χαθεί η οικογενειακή περιουσία .Το αποτέλεσμα όμως αυτής της ένωσης ήταν να γεννιούνται παιδιά με γενετικές ανωμαλίες .Ο Τουλούζ Λωτρέκ ανήκε σε αυτή την κατηγορία καθώς σε ηλικία 12 χρονών τα πόδια του σταμάτησαν να αναπτύσσονται  σε αντίθεση με το υπόλοιπο σώμα .Ετσι το ύψος του έφθανε το πολύ 1,5 μέτρο .

Η αφοσίωση του στη ζωγραφική ήταν μεγάλη ενώ θεωρείται από πολλούς εκπρόσωπος της μεταιμπρεσιονιστικής εποχής καθώς εικονογράφησε τη νυχτερινή ζωή της γνωστής μπελ εποκ στα καμπαρέ του Παρισίου .Ηταν ο πρωτοπόρος της αφίσας .Εζησε στη Μονμάρτη και πέθανε στα 37 του από σύφιλη .



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου