ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1928 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ.

Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή


Γιός δικηγόρου από τη Μάνη , φοίτησε στα καλύτερα σχολεία της εποχής .Καθιερώθηκε ως ο μεγαλύτερος γόης της εποχής του καθώς είχε τεράστια απήχηση στις γυναίκες .

Μια παράσταση με την Ελλη Λαμπέτη του άλλαξε τη ζωή,καθώς αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στο Βασιλικό Θέατρο όπου και πέρασε πρώτος .Η Κατερίνα Ανδρεάδη ψάχοντας πρωταγωνιστή εκείνη την εποχή του ανέθεσε τον ρόλο καθώς την επισκέφθηκε στο σπίτι της με την Αννα Συνοδινού ..
Ο Φίνος εντυπωσιάστηκε με το ταλέντο του και όλοι έλεγαν πως ήταν ένας μεγάλος ηθοποιός .

Είχε πολλές σχέσεις και έκανε τέσσερις γάμους .Παντρεύτηκε την Μαρτζ Βάλβη , την Γαλλίδα Κλοντ Σαμπαντού , την ηθοποιό Αλίκη Γεωργούλη και την Ελβετίδα Βερένα Γκάουερ με την οποία απέκτησε δυο παιδιά .Το 1969 γνώρισε τη Νόνικα Γαληνέα , την οποία ερωτεύτηκε τρελλά .Η σχέση τους κράτησε 21 χρόνια αλλα δεν παντρεύτηκαν ποτέ.

Επαιξε σε πολλές ταινίες  ερμηνέύοντας πολλούς ρόλους και συνεργάστηκε με πολλές πρωταγωνίστριες.
'' Στέλλα '' , ''Δεσποινίς Διευθυντής '' , ''Η κόμισσα της Κέρκυρας  ήταν μόνο κάποιες από τις κινηματογραφικές ταινίες .Στη τηλεόραση έπαιξε στον ''Παράξενο ταξιδιώτη '' , ''Γιούγκερμαν '' και ''Μυστικοί Αρραβώνες '' .Το 1994 έπαιξε με την Μιμή Ντενίση τον ''Θείο Βάνια''ενώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του δίδασκε υποκριτική στο Εργαστήρι του Διαμαντόπουλου .

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου