ΔΙΚΑΙΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ



Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
      Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του. 
      Ξεκίνησε με νίκη τους αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις είκοσι συμμετοχές του Ολυμπιακού στην μεγάλη Ευρωπαική διοργάνωση. Ειναι γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι μέχρι σήμερα στα είκοσι χρόνια που παίρνουν μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ ουδέποτε, οποτε έπαιζαν πρωτο παιχνιδι στο «Γεώργιος Καραισκακης», ειχαν σημειώσει νικη!  Είχαν ισοπαλίες, έχουν μάλιστα ρεκόρ και ήττες! 
       Εφέτος στην 20 συμμετοχή τους ξόρκισαν το κακό και λίγο πριν ο Ιταλός διαιτητής σφυρίξει την λήξη του πρώτου αγώνα, νίκησαν την Γαλλική Μαρσέιγ με 1-0, με γκολ που πέτυχε ο Αιγύπτιος Χασάν στο 90+1 με κεφαλιά υστερα απο εκπληκτική συνεργασία της επίθεσης του Ολυμπιακού και ωραία σέντρα του Βαλμπουενά απο τα δεξιά. 
        Η δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού φέρει την υπογραφή του «αρχιτέκτονα των επιτυχιών των τελευταιών ετών» του Πορτογάλου προπονητή του Πέδρο Μάρτινς, ο οποίος ρίσκαρε παίζοντας με δυο επιθετικές αιχμές και με δυό δεκάρια. Οι αλλαγές που έκανε στα τελευταία λεπτά του βγήκαν! Ο Χασάν που πέρασε στον αγώνα στο 87 σημείωσε το πολύτιμο γκολ, 4 λεπτά αργότερα στο 90+1! 
        Χαρακτηριστικό του αγώνα είναι οτι ο διάσημος σταρ του Ολυμπιακού ο Γάλλος Βαλμπουενά που αναστάτωνε σε καθε επίθεση των νταμπλούχων την αμυνα της Μαρσέιγ και που με δική του ενέργεια η Ελληνική ομαδα νικησε, δεν πανηγύρισε το γκολ, επειδή για πανω απο οκτώ χρόνια αγωνίστηκε με τα χρώματα της Μαρσέιγ και ειναι ψυχολογικά δεμένος μαζί της! Ενας άλλος Γάλλος ο Έμβιλά που ηρθε απο την Σεντ Ετιέν ηταν απο τους καλύτερους παίκτες των ερυθρολεύκων. Ο Ολυμπιακός θα παίξει την Τριτη το βραδυ με την Πόρτο στην Πορτογαλία.
Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
     Ο Ολυμπιακός πηρε μια πολυ πολυ σπουδαία νικη στον πρωτο αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Γεωργιος Καραισκάκης» κερδίζοντας την Ολύμπικ Μαρσειγ με 1-0! Γκολ που σημειώθηκε στο 90+1απο τον Χασάν που μόλις ειχε μπει στον αγώνα.
     Στα πρώτα 30 λεπτα ο αγώνας ειναι ο μοιρασμένος.
     Απο δυο σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν έχασαν και οι δυο.
     Επιθετικό ποδόσφαιρο βλέπουμε κατι που μας προδικάζει πως στη συνέχεια θα δούμε ακομη καλύτερη μπάλα.
     Στον 38 λεπτό ο Ολυμπιακός εφθασε πολυ κοντα στο γκολ με τον Ελ Αραμπί υστερα απο γύρισμα του Μασούρα μπερδεύτηκε με την μπάλα και έχασε την ευκαιρία να την στείλει στα δίκτυα! 
     Χωρίς γκολ έληξε το πρωτο ημίχρονο!
ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΡ ΑΚΥΡΩΝΕΙ!
     Ήταν το 52 λεπτό απο τα δεξιά ο Ραντζέλοβιτς εκανε σέντρα στην εστία της Μαρσειγ οπου δημιουργήθηκε πανικός και ο Μασουρας βρήκε την ευκαιρία  να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Το γκολ ακύρωσε το ΒΑΡ σαν οφσαιντ του σκορερ!!
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ
      Και οι δυο ομαδες στο τελευταίο τέταρτο ειναι ικανές να σκοράρουν. Πάντως ο Ολυμπιακός εφθασε τρεις φορές κοντα στο γκολ χωρίς βεβαια και να το πετύχει.
ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ 1-0!
     Στο 90+1 ο Βαλμπουενά απο τα δεξιά εκανε σε3ντρα και ο Αιγύπτιος Χασάν που δυο λεπτα πριν ειχε μπει στον αγώνα, με έξυπνη κεφαλιά εκανε το 1-0! Μια πολύτιμη νίκη για την Ελληνική ομάδα. 
     Ο Πέδρο Μάρτινς... «κατέβασε» τον Ολυμπιακό χωρίς κάποια μεγάλη έκπληξη και φυσικά χωρίς τους νεοαποκτηθέντες.


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου