Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 2024



Ο ΖΟΣΕ ΛΟΥΙΣ ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ ΕΡΧΕΤΑΙ 
ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! 

    Ξέρει που έρχεται ο Βάσκος.
    Γνωρίζει την ιστορία του Ολυμπιακού. 
    Έχει μάθει για την παθολογική αγάπη και τις απαιτήσεις των ερυθρολεύκων φιλάθλων για την ομάδα τους.
     Και φυσικά στα υπ’όψη του είναι πως έρχεται στην ποιο πλούσια ομάδα της Ελλάδος, αλλά και μια από τις πλούσιες της Ευρώπης!
     Οι πληροφορίες που έρχονται από την Ισπανία αναφέρουν πως «το τρίπτυχο της φιλοσοφίας του νέου τεχνικού του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, είναι η πειθαρχία, το βάρος που ρίχνει στην άμυνα και η κατοχή που επιζητάει από τους ποδοσφαιριστές του». Ο Μεντιλιμπάρ είναι ένας προπονητής της κλασικής ισπανικής σχολής. Θέλει να βλέπει την ομάδα του να πιέζει ψηλά και να προσπαθεί να πάρει την κατοχή της μπάλας.
     Να σημειώσουμε πως ο Μεντιλίμπαρ που έρχεται το Σάββατο σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Ισπανία είναι «από τους προπονητές που είχε καταφέρει σε μικρομεσαίες ομάδες της Ισπανίας να γίνουν σημείο αναφοράς. Είχε δημιουργήσει ομάδες που οι «μεγάλοι» της La Liga ζορίζονταν να τις κερδίσουν. Ειδικά με την Εϊμπαρ το είχε πετύχει στον υπερθετικό βαθμό»!
     Εκεί που πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα πολύ στο γεγονός της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Γιουρόπα Λιγκ με την Σεβίλλη στον τελικό που διεξήχθη στο «Γεώργιος Καραισκάκης». Η κατάκτηση αυτή εκτόξευσε στα ύψη τις μετοχές του. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ανδαλουσία και σιγά σιγά έφθασε πολύ ψηλά! 
     Με την ευκαιρία να πούμε πως ο Ισπανός ο Βάσκος συγκεκριμένα προπονητής του Ολυμπιακού Μεντιλίμπαρ «στον πάγκο της Σεβίλλης έμεινε για 30 παιχνίδια και η αλήθεια είναι ότι ως προς το κομμάτι της ανάπτυξης ζητούσε επίμονα από τους ποδοσφαιριστές του να παίζουν την μπάλα με τη μία, να μην την κουβαλάνε για ώρα πάνω τους και από το να την έχει ένας ποδοσφαιριστής για αρκετά δευτερόλεπτα πάνω του, είναι προτιμότερο να σηκώνει το κεφάλι του και να επιχειρεί μακρινές μεταβιβάσεις»! 
     Να προσθέσουμε πως «πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους Ισπανούς τεχνικούς, με μεγάλη παρουσία στα γήπεδα της La Liga, με προεξέχουσα την Έιμπαρ, στον πάγκο της οποίας κάθισε από το 2015 έως το 2021. Πέρα από την Έιμπαρ, έχει βρεθεί στους πάγκους των Μπιλμπάο, Οσασούνα, Λεβάντε, Ρεάλ Βαγιαδολίδ και Αλαβές»! 
     Και ακόμη να σημειώσουμε ότι μέχρι και πριν από λίγο καιρό ο Ισπανός προπονητής «με τη Σεβίλλη αρεσκόταν κυρίως στο 4-2-3-1, αλλά είναι προπονητής που είναι «ευλύγιστος» ως προς τα συστήματα. Τον έχουμε δει να παίζει και με δύο φορ σε σχηματισμό 4-4-2, και με 4-3-3, αλλά περισσότερο με 4-4-2. Δεν είναι θιασώτης του συστήματος με τρεις στόπερ...»!
     Τέλος και ύστερα από όλα αυτά «το κασέ του Ισπανού βρίσκεται στα 1.5 εκατ. ευρώ ετησίως και μένει να φανεί η χρονική διάρκεια της συνεργασίας των δύο πλευρών»!
     Τα «πάντα όλα» κρίνονται πάντως «εκ των αποτελεσμάτων στους αγώνες, στα γήπεδα»!
Και έρχεται για να βάλλει τάξη στον Ολυμπιακό!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου