Θα σας μαυρίσει!!!

-Έχω πάρει όρκο…
-…και δεν το… κράτησες Κοντονή μου;
-ΟΧΙ, ρεεε… Μπαμπίνο! ΟΧΙ δυστυχώς!
-Και γιατί παρακαλώ;
-Tώρα τι να σου πω και σένα;
-Εεε… ’’κάτσε καλά’’!..
-Με… αφήνετε ΟΛΟΙ εσείς;
-Εμείς; Ποιοι εμείς;
-Ρεεε… παλιοΓορτύνιε, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις; Άντε να μην… αρχίσω τώρα;
-Εεελααα… όμως που ΔΕΝ σε… πιάνω;
-…’’Γύρισε'' στα… FM  παιδάκι μου! «Κλείσε» επιτέλους τα βραχέα!
-Τελικά εσύ θα με… τρελάνεις! Πόοοσα θέλεις ρεεε;
 
-«Λέγε ότι θέλεις… λέγε…» που λέει και το τραγούδι.., το γνωστό λαϊκό άσμα!
-Επιμένω πως δεν σε…’’πιάνω’’, αν και έχω…’’γυρίσει’’ στα FΜ όπως μου ζήτησες!..Αγοράκι μου ΔΕΝ είσαι ξεκάθαρος κατάλαβε το …
-Τώρα θέλεις να σε στείλω στον …’’έξω από εδώ’’! Κλείστο μια φορά και άκουσε , το συνομιλητή σου χωρίς να.. βγάλεις άχνα!.. Δεν σου το λέγε αυτό ποτέ η αείμνηστη μητέρα σου ;
-Και μου το …φώναζε και είχε πάντοτε δίκιο!..
-Κάντο λοιπόν …Βγάλε τον ..
-Εεε…. είπαμε!
-…Χμ! Δεν θα έλεγα ποτέ αυτό που …φαντάστηκες Μπάμπη μου!Βγάλε τον… καλό σου εαυτό !..
-Κααλααα….
-Γιατί ρεεε Μπαμπίνο μου το έκανες αυτό;
-Ποιό; Τι σου έκανα; Κι αν σου έκανα; Και αν σου έκανα κάτι συγγνώμη… Δεν το κατάλαβα! Αλλά τι;
-Γιατί ρεε με κάλεσες στο δημοτικό συμβούλιο και..
-…Για αυτό λές; Είπα να έρθεις μήπως και αλλάξει κάτι!!!
-…Έτσι όπως πάτε εσείς ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ και ΠΟΤΕ!
-Μααα γιατί το λες αυτό ρεεε Κοντονή μου;
-Όπως είδα …και φυσικά από τις μεταδόσεις …τις διαδικτυακές τοπικές  μεταδόσεις το είδαν αν όχι ΟΛΟΙ, αλλά οι περισσότεροι Φειλαδελφιώτες – Χαλκιδωνιώτες και ασφαλώς οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι του Καλλικρατικού δήμου μας . Όπως είδα -διαπίστωσα λοιπόν ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ και ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ πιστεύω έως και τις εκλογές σε περίπου δυόμισι χρόνια ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!! Θα έχετε τη σκληρή εσωτερική αντιπολίτευση, η οποία θα σας κάνει συνέχεια το…’’Σκοτσέζικο ντους’’! Πότε κρύο… και πότε ζεστό!..Ελληνικά μια στο καρφί και μια στο πέταλο!...Έτσι όποτε και εάν εκείνη (η εσωτερική αντιπολίτευση …) θέλει θα …περνάτε τα θέματα !...Διαφορετικά θα γίνεται .., ότι ακριβώς… μα ακριβώς όμως , έγινε το βράδυ της Τετάρτης με τον προϋπολογισμό , ο οποίος είχε έρθει για ψήφιση πέμπτη …ή έκτη φορά (έχουμε χάσει τον… μπούσουλα!) και όπως ειπώθηκε – ακούστηκε , ο προς ψήφιση προϋπολογισμός «έμπαζε» από …παντού σύμφωνα με το προεδρείο και τον Πρόεδρο του , Παντελή Γρετζελιά !Έτσι …
-…Ναι έτσι… όπως τα λες είναι δυστυχώς .Τι…
-Περίμενε …παλιοΓορτύνιε… κύριε αντιδήμαρχε. Περίμενε να τελειώσω και ύστερα πάμε στο τι πρέπει να γίνει!..
-Ωωωραία… Συνέχισε…
- Έτσι το θέμα… η συζήτηση του προϋπολογισμού τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία! Και εδώ είναι η έκπληξη!..
-Έκπληξη;
-Ναι!Ο προϋπολογισμός…. η συζήτηση του δηλαδή, ΔΕΝ πέρασε!. ΔΕΝ ψηφίστηκε παρά, την όποια προφορική γνωμοδότηση του Νομικού Εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας του Μάκη Χήτου-Κιάμου στο αίτημα της Δημάρχου Εφης Γαιτανά- Αποστολάκη!
Η εσωτερική αντιπολίτευση τα κατάφερε…, πήρε με το μέρος της και την αξιωματική αντιπολίτευση υπό των Χάρη Τομπούλογλου ,όπως και τους… συνδυασμούς του Σταύρου Κόντου , και του Βέργη  Βαλασσά και του Θανάση Μάλλιου. Συγκεντρώθηκαν λοιπόν 16…κουκιά και το θέμα πήρε αναβολή!! Εσείς είσαστε μόλις 13!!!
Ρεεε…Μάγκες (άνδρες και γυναίκες !)στην εσωτερική αλλά και στην «κανονική» αντιπολίτευση, ο Δήμος ΠΟΤΕ θα λειτουργήσει;
ΠΟΤΕ θα γίνουν ΟΛΑ όσα είχατε υποσχεθεί; ΠΟΤΕ ο κόσμος στον οποίο ο Δήμος χρωστάει από 3 και 4 χρόνια πριν χιλιάδες ευρώ εκατομμύρια ευρώ , θα πάρει τα χρήματά του; ΠΟΤΕ αφού εσείς ΔΕΝ  μπορείτε να… μοιραστείτε σε ΔΥΟ γαϊδούρια άχυρο, όπως πολύ σωστά λέει ο λαός μας;
- Και …
-Μη με διακόπτης Μπάμπη, γιατί και η ευθύνη της διοίκησης του Δήμου είναι τεράστια..
-Μααα…
-Δεν έχει «Μααα». Όπως γνωρίζεις …, είσαι χρόνια στο…. κουρμπέτι…, το θέμα και ιδιαίτερα όταν πρόκειται  για τον προϋπολογισμό, από τα κορυφαία –πρώτα κλειδιά, για να λειτουργήσει ένας Δήμος, έρχεται όχι απλώς έτοιμο, αλλά χωρίς κάποιο… κενό!..
-Μααα η διαβούλευση έγινε! Ησουν και εσύ εκεί…
-Σωστά! Ομως …αλλά έγραφε το πρακτικό! Ενα πρακτικό που θα μπορούσε η διοίκηση να είχε ελέγξει! Κάτι που ΔΕΝ κάνατε …ένα ΔΕΝ τα βρείτε  με την εσωτερική σας αντιπολίτευση …τότε  ο δρόμος  σας θα είναι γεμάτος αγκάθια! Ομως εμείς.. ο απλός κόσμος που σας στείλαμε εκεί που είστε ΔΕΝ φταίμε σε ΤΙΠΟΤΑ!
Ααα, να μην ξεχάσω, μια κυρία για την οποία εσύ με παρακαλούσες να βγάλω στη  τηλεόραση για να γίνει γνωστή και να πάρει κάποιες ψήφους γιατί τέτοιο μένος… τέτοιο μίσος κατά της Δημάρχου και προς σε σένα Μπάμπη μου;
Τι έχει γίνει ;
Έχω χάσει ..επεισόδια;
Κρίμα που αυτή τη στιγμή, ενώ μου θυμίζει την «κακιά του παραμυθιού», ΔΕΝ μπορώ να θυμηθώ το όνομά της !!! Και εδώ να πώ στον Γιάννη τον Κούλογλου που οργισμένος ζήτησε να μην σε… πετροβολούν!
-Τι πρέπει να γίνει Κοντονή μου; Μου λες ;
-…Nα κλειστείτε και οι 20, πόσοι είστε τελικά , σε ένα δωμάτιο και ΔΕΝ θα βγείτε εαν ΔΕΝ τα βρείτε! Σκοτωθείτε… κάντε χαρακίρι!!! Όμως για το καλό του τόπου βρείτε τα!!! Δεν πάει άλλο!!!
-Έτσι πρέπει να γίνει, έχεις για άλλη μια φορά δίκιο …
-Ευχαριστώ κ.Μπόβο… κύριε αντιδήμαρχε… Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω , για ΟΛΑ όσα είπε στην προσφώνηση του στην κοπή της πίτας του δημοτικού συμβουλίου σας ο πρόεδρος ο Παντελής Γρετζελιάς… Για αυτό και έγραψα ΟΛΑ αυτά , ως διαδημοτικός δημοσιογράφος με πανελλήνια εμβέλεια» (όπως είπε) μπας  και κάποιοι βάλουν επιτέλους μυαλό!
-Χμ!... (κουνάει το κεφάλι του το φιλαράκι μου ο Μπαμπίνος )
-Ο κόσμος γρήγορα θα σας ανταμείψει!.. Δεν ξεχνά… και θα σας πληρώσει με το ανάλογο αντίτιμο!!! Έχετε το υπ ‘ όψη σας!!!. Θα σας μαυρίσει!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου