Έρωτας με… πάθος!..

Η ξεχωριστή… “επιστροφή” στις… ρίζες (έτσι θεωρώ το ραδιόφωνο από το οποίο ξεκίνησα την καριέρα μου…) είναι εκείνη που φέρνει … “ζωντανές” αναμνήσεις του τότε (1966-1969) στο σήμερα(2012 και αυτό είναι για μένα συγκινητικό! Ανατριχιαστικό!!!
Όλα, σήμερα “περνάνε” από .. μπροστά μου, όπως μια καλογυρισμένη ταινία του αθάνατου ελληνικού κινηματογράφου!.. Οι θυσίες πολλές! Το πώς.. ήταν τότε ο Κοντονής και πως… έγινε σήμερα (μια χαρά είμαι) σε όλο του, το μεγαλείο!
Και εδώ, για άλλη μια φορά να τονίσω, ότι το τότε ραδιόφωνο και λίγο αργότερα η τηλεόραση ΔΕΝ έχει και ΔΕΝ έχουν καμία σχέση! Απέχουν όσο η ..νύχτα  από την ημέρα! Για μένα και για πολλούς άλλους τότε κάναμε σωστό ραδιόφωνο αλλά και τηλεόραση! Και ας με συγχωρέσουν οι καλοί φίλοι και συνάδελφοι του σήμερα!... Τότε όλοι εμείς ‘ζούσαμε’ αυτό που κάναμε! Το.. ψάχναμε! Τίποτα ΔΕΝ ..  “έπεφτε” –έφτανε σε εμάς και έπειτα στο ..μικρόφωνο, εάν πρώτα ΔΕΝ το είχαμε.. ψάξει και μάλιστα από ΟΛΕΣ τις ..μπάντες-πλευρές!!! Σήμερα κάτι τέτοιοι ΔΕΝ γίνεται δυστυχώς!.. Έτσι ακούμε και βλέπουμε …πράγματα και θαύματα!!!  ΟΛΑ αυτά (σήμερα) οφείλονται στο γεγονός ότι ΟΥΔΕΙΣ από τους αρμοδίους-υπευθύνους (διευθυντές-αρχισυντάκτες και τους .. παρατρεχάμενους) ασχολείται ή για την ακρίβεια ενδιαφέρεται !!! Αλλά να μου πείτε, γνωρίζει και ο ίδιος (διευθυντής, αρχισυντάκτης..) το τι σημαίνει ραδιόφωνο; Πως γίνεται –δημιουργείται και πως μεταδίδεται η είδηση; Μάλλον ΟΧΙ!!!
Επειδή όμως ΔΕΝ θέλω να.. μηδενίσω τα πάντα! Μακριά από εμένα κάτι τέτοιο… Έχω λοιπόν την εντύπωση ( και έτσι είναι), ότι σήμερα τα πράγματα είναι, έχουν γίνει πιο απλά! Υπάρχει το Ιντερνέτ που βοηθάει πολύ… Υπάρχουν τα blog που παρουσιάζουν τη δική τους άποψη, οι “ιδιοκτήτες” τους!! Με όλα αυτά ακούς και βλέπεις από ΟΛΑ τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις τα ίδια, ή σχεδόν τα ίδια, όλη την ημέρα !!! Αυτή είναι η αλήθεια! Πικρή μεν.. αλλά πραγματικότητα!! Έτσι ουδείς ΟΛΑ αυτά, μπορεί ή είναι σε θέση να τα αμφισβητήσει!!
Οι εποχές άλλαξαν βεβαίως ο …έρωτας του ραδιοφώνου (εκατομμύρια είναι και παραμένουν φανατικά οπαδοί .., πιστοί στο “μαγικό” αυτό κουτί!..) είναι διαχρονικός!!! Σε άλλο σημείωμα μου.. άλλη Δευτέρα, θα πούμε περισσότερα για τον.. Έρωτα του ραδιοφώνου! Μια αγάπη.., ένας έρωτας με.. πάθος και χωρίς αρχή και τέλος!!!
Σήμερα στο σημείωμά μας βλέπετε δυο “ιστορικές” φωτογραφίες! Από αυτές που πραγματικά .. “σημάδεψαν” την δική μου καριέρα στο ραδιόφωνο πρώτα και ύστερα στην τηλεόραση!..
1.    Ώρα εργασίας και μετάδοσης είδησης-πληροφορίας στο Κάθε Μέρα Παντού! Είναι η είδηση για την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας και γενικά όλης της χώρας.. Οι πληροφορίες αυτές βοηθούσαν πολύ τους οδηγούς! Από τότε έγινε γνωστή η πρόταση “φίλοι οδηγοί” σε όλη την Ελλάδα! Η εκπομπή ξεκίνησε το 1969! Και με την φωτογραφία αυτή σας .. γύρισα 43 χρόνια πίσω!!!
2.    Εδώ, είναι η στιγμή της “ μίνι” σύσκεψης πριν από την έναρξη της εκπομπής τα “Χρονικά της Ημέρας” με ιστορία περίπου 80 ετών, όσο και το ραδιόφωνο! Ο εκφωνητής με την χαρούμενη φωνή Κίμων Βρεττός, ο εκ των κορυφαίων τεχνικών του ΕΙΡ, σήμερα ΕΡΑ, Νίκος Χανιώτης και ο Γιώργος Κοντονής υπεύθυνος αρχισυντάκτης και παρουσιαστής της εκπομπής  σε ώρα δράσης.. Τίποτα ΔΕΝ είναι τυχαίο! Τα πάντα ήταν υπό έλεγχο! Η εκπομπή αυτή, τα ‘Χρονικά της Ημέρας’ ήταν, όπως σήμερα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων με πολλά ρεπορτάζ και αρκετές συνεντεύξεις! Τέτοιες εκπομπές ΔΕΝ υπάρχουν σήμερα, στο ραδιόφωνο δυστυχώς!!!

      Την άλλη Δευτέρα, θα συνεχίσουμε με περισσότερες “ ιστορικές” φωτογραφίες, αλλά και.. αναμνήσεις από το τότε!!.. Και έχουμε πολλά και να σας δείξουμε…, αλλά και να θυμηθούμε μαζί!!!
   
  

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου