Καήκαμε, λοιπόν!...

-Δεν το πιστεύω..

-Ποιο;

-Ποτέ ρεε, Μπαμπίνο δεν περίμενα να έρθει μέρα, κατά την οποία θα το έβλεπα και ατό…

-Γίνε ρεεε Κοντονή, μια φορά, σαφής από την αρχή!.. Έτσι, για να μπορέσω να σε… παρακολουθήσω…Κατάλαβες;

-Πάντα, ρεεε …παλιογορτύνιε, έχεις κάτι να πείς! Να… διαμαρτυρηθείς…, έτσι για να μου σπάσεις τα νεύρα! ΔΕΝ πειράζει όμως…Ο κόσμος ξέρει…ποιος είναι ποιος! Και φυσικά αποδίδει…δικαιοσύνη!!!


-Τι…κουτά! Τι σαχλαμάρες είναι αυτά που λες ρεεε…μάγκα!

-Όχι… Όχι…, δεν είναι έτσι και το ξέρεις…Άσχετα αν δεν το παραδέχεσαι! ΟΛΑ αυτά που σου είπα Μπάμπη μου έχουν τη σημασία τους…

-…Είπα και εγώ…Δεν θα το …αποκαλύψει το …μυστικό;

-Ποιο “μυστικό” και…τρίχες κατσαρές ρεεε Παλιογορτύνιε…τσαμπουνάς; Έχει…μαλλιάσει η γλώσσα μου, προκειμένου ή για την ακρίβεια, για να μπορέσω να σε κάνω να …ανοίξεις τα μάτια σου! Να … “ξεστραβωθείς” που λέει ο λαός, σε …τέτοιες περιπτώσεις!.. Και εσύ…

-Έεελαα μου!

-Λέω…, ενώ εγώ προσπαθώ να σε βάλω στο …νόημα. Στην επικαιρότητα…, εσύ ρεε..φιλαράκι μου… “περί άλλων τυρβάζεις”!!!

-Μάρτυς μου ο Θεός…, δεν έχω καταφέρει τόσα χρόνια τώρα, να σε…πιάσω! Και κατά τα φαινόμενα, ΔΕΝ πρόκειται, αυτό, να γίνει ΠΟΤΕ!!! Όση προσπάθεια και αν καταβάλω ο “δόλιος”!..

-Δεν σε…λυπάμαι καθόλου! Και παράλληλα Δεν σε...φοβάμαι, θα τα καταφέρεις!...Ρεεε…παλιογορτύνιε  δεν …κοκκινίζεις για ΟΛΑ αυτά που λες! Για όλες αυτές τις…αδικαιολόγητες…δικαιολογίες! Δήθεν…, τάχα …δεν με …πιάνεις και όλα…, μα όλα τα άλλα που, κάθε ημέρα, μου…αναφέρεις! Άσεεε…ρεεε τον εαυτόν σου ελεύθερο! Μην τον…  “κλειδώνεις” στο… κλουβί!..

-Οοορίστε…( με κοιτάζει με βλέμμα στο…άπειρο και φυσικά χωρίς να καταλαβαίνει σε τι ακριβώς… αναφέρομαι!)

-Τι δεν …κατάλαβες πάλι; Πιστεύω ότι αυτή…και πιο σωστά και αυτή την φορά ήμουνα σαφής και τα είπα …καρφωτά, όπως πάντοτε μου…φώναζε ο αείμνηστος δάσκαλος μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Θόδωρος Κατριβάνος…Αλήθεια ρεεε Μπαμπίνο είδες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις;

-…Θα’ πρεπε;

-Όχι…, αλλά ο καλά πληροφορημένος πολίτης, είναι ο σωστός … και ο ενεργός πολίτης στην κοινωνία! Για αυτό…, αλλά τέλος πάντων…

-Για…δώσε ρεεε Κοντονή μου…διευκρινίσεις! Κάντο πιο…λιανά! Για μένα αλλά και για τους άλλους…Για πάμε…

-Να ξεκινήσω…, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή, πως  προσωπικά Δεν πιστεύω …ή καλύτερα δεν…πολυπιστεύω στις δημοσκοπήσεις!...Όμως, είτε το θέλουμε…είτε δεν το θέλουμε, είναι η κάθε δημοσκόπηση, εργαλείο! Ένα εργαλείο, ικανό στο να μας οδηγήσει στις σωστές αποφάσεις για ένα καλύτερο…αύριο!

-…Και τι  “λένε” οι δημοσκοπήσεις;

--Χμ! “Λένε” ρεεε…Μπαμπίνο ότι ο ελληνικός λαός, υπομένει…, περνάει τα… πάνδεινα, αλλά όταν έρχεται η ώρα…πληρώνει!..., θα “ανταμείψει” όπως πρέπει όλους αυτούς που μας έφεραν σε μια τέτοια θέση! Που μας κατάντησαν επαίτες! Και από νοικοκυραίους μας έκαναν ένα…ΤΙΠΟΤΑ! Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ αυτοί (πολιτικοί και λοιποί…συγγενείς!) να …εισπράξουν αυτό που τους ...αναλογεί! Να…εισπράξουν ό,τι τους.. ανήκει! Και φυσικά να βγουν ΟΛΟΙ τους στην… εφεδρεία!!! Αυτό τους…πρέπει!!!

-Λοιπόν…Που…μείναμε;

-Διαβάζοντας την τελευταία δημοσκόπηση…Έπεσα από τα σύννεφα! Το ΠΑΣΟΚ ρεεε στην…Πέμπτη θέση! Και έχει ακόμα…δρόμο μέχρι τις εκλογές!.. Όχι…βέβαια πως, τα άλλα κόμματα είναι σε καλύτερη θέση! Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι, θα φθάνανε οι πολιτικοί αλλά και η πολιτική σε μια τέτοια ΑΠΑΞΙΩΣΗ!...

Ο… “σωτήρας” μας, Γιώργος Παπανδρέου μας έφερε μαζί με τους συνεργάτες του… “κηπουρούς” σε αυτή την άθλια θέση! Έφεραν την πατρίδα μας στον εξευτελισμό! Εδώ θα πρέπει να σου πω, πως ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος, μετά τη συνάντηση του, με τον αρχηγό της ΝΔ, τον Αντώνη Σαμαρά, ανακοίνωσε ότι από σήμερα Κυριακή ή από την άλλη, θα… βγαίνει δίσκος σε όλες τις εκκλησίες της Ρωσίας και όσα χρήματα συγκεντρωθούν, θα δοθούν στην χώρα μας για τις πρώτες ανάγκες του λαού μας!!!

-Τι λες τώρα!...Φθάσαμε λοιπόν στο …τελευταίο σκαλί;

-…Και που είσαι ακόμα! Έρχονται δύσκολες… πολύ δύσκολες ημέρες! Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε ΟΛΟΙ!.. Και ιδιαίτερα οι πολιτικοί που με τα …καμώματά τους, μας κατάντησαν περίγελους της Ευρώπης και του κόσμου όλου!...Δυστυχώς, έφεραν, οι πολιτικοί με την πολιτική τους μια Ελλάδα πλούσια στην …ταπείνωση!!! Ο κόσμος λοιπόν, δίνοντας και στα δυο μεγάλα κόμματα ( ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μαζί…) ένα 32,5% , χτυπάει το …καμπανάκι! Και να φανταστείς ρεεε…φιλαράκι ότι τα πρωτογενή νούμερα, αφού βγήκαν τα λευκά και τα άκυρα είναι: ΝΔ 22%, ΔΗΜΑΡ 16,5 %, ΣΥΡΙΖΑ 16%, ΚΚΕ 10%, ΠΑΣΟΚ 8,5, ΛΑ.Ο.Σ. 4,5 %!!!

Καταλαβαίνεις, ασφαλώς τι σημαίνουν όλα αυτά! Ιδιαίτερα σήμερα που η κατάσταση είναι, όπως λένε οι γιατροί… μη αναστρέψιμη!.. και έρχονται ακόμα… χειρότερες ημέρες!!!

Καήκαμε λοιπόν.          

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου