Έρχονται τα λουκέτα, δυστυχώς!!

-Είναι ένα  βαρέλι δίχως… πάτο!!
-Ωραίο … ωραίο ρεεε Κοντονή μου! Πολύ ωραίο !
-Ρεεε…παλιοΓορτύνιε που βλέπεις την… ομορφιά ;
-…Αυτό το βαρέλι δίχως… πάτο , μου θυμίζει , εκείνο που λέγαμε παλιά στο παιχνίδι μας το…
-…’’Σας πήραμε …, σας πήραμε φλουρί Κωνσταντινάτο’’, έλεγε η  πρώτη ομάδα του παιχνιδιού …
-Χμ! Για να απαντήσει η δεύτερη ομάδα ρεεε..Κακοβατίτη ,’’… μας πήρατε…, μας πήρατε…βαρέλι δίχως πάτο’’!!
-Έτσι.. Έτσι… ρεεε Μπαμπίνο! Όμως  Όμως…
 
-Αυτό δεν μου αρέσει… μα καθόλου όμως! Αλήθεια τι σημαίνει αυτό το ‘’όμως’’;
-Δεν… κολάει, τουλάχιστον στην φάση αυτή, στο τότε παιχνίδι μας!
-Και που… κολάει δηλαδή ρεεε… μάγκα μου;
-Στο τεράστιο …, στο πολύ μεγάλο χρέος της χώρας μας ! Ένα χρέος που ουδείς μπορεί να μας διαβεβαιώσει πόσο είναι !! Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας , ο κ.Σόιμπλε , επανέλαβε κάτι που το είχε πεί αρκετές φορές στο παρελθόν …
-Τι είπε ακριβώς αυτός, ο…κύριος;
-Ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει! Και το πιο σπουδαίο είπε το τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη για την Ελλάδα , το χρέος της οποίας μοιάζει όπως …ένα βαρέλι δίχως …,που δεν έχει πάτο καλύτερα ! Ένα βαρέλι που ΔΕΝ έχει πάτο !!..Τώρα ρεεε…φιλαράκι , καταλαβαίνεις τι ακριβώς συμβαίνει με το απέραντο χρέος μας ! Ένα χρέος , το οποίο ΔΕΝ ξέρουμε πότε θα το ξοφλήσουμε ! Αν δηλαδή καταφέρουμε , να γίνει ποτέ , κάτι τέτοιο!..Και να , το PSI και το …κούρεμα !
-Αυτό είναι το μόνο σίγουρο ρεεε… Κοντονή μου! Ότι και να γίνει η Ελλάδα θα είναι πάντα χρεωμένη ! Εδώ μας …έφθασαν οι πολιτικοί μας, ρε με την πολιτική τους …Σε βλέπω όμως να είσαι …φευγάτος ! Που… είσαι ρεε;
-Εδώ !...Εδώ !..Δεν με βλέπεις;
-Εεε…και που σε βλέπω , εσύ ΔΕΝ είσαι …εσύ ! Κάπου …αλλού τρέχεις ! Όμως …που;
-Χμ!...Έχεις απόλυτα δίκιο ρεε…Μπαμπίνο  μου! Σήμερα ΔΕΝ θα κουβεντιάσουμε , το εθνικό μας χρέος!! Για άλλο…για άλλο θέλω να μιλήσουμε…,γιατί και αυτό είναι μεγάλο και γιατί η κρίση το έχει…χτυπήσει …κατακέφαλα!..
-Για ποιο πράγμα ,αλήθεια μιλάς ;
-Είναι ένα..πρόβλημα που ημέρα με την ημέρα παρουσιάζει μεγαλύτερες ιδιομορφίες !!Ο λόγος για τα Ελληνικά Μίντια!..
-Ορίστεεεε;
-Αφορμή ρεεε…παλιοΓορτύνιε για τη σημερινή κουβέντα μας , στάθηκε , ένα αφιέρωμα της «Liberation» της Γαλλικής εφημερίδας! Στο δημοσίευμα αυτό , η γνωστή εφημερίδα κάνει αναφορές στο «ALTER», στον «ΔΟΛ»(Όμιλος Λαμπράκη), στην «Απογευματινή», στην «Ελευθεροτυπία», στον «Επενδυτή» και σε πολλά…,πολλά άλλα ΜΜΕ, τονίζοντας τη «θύελλα», η οποία  παρέσυρε και…σκόρπισε, διέλυσεκαι διαλύει …, τα Ελληνικά Μίντια! Αρκεί ρεε Μπαμπίνο μου , να σου πω ότι η «Liberation»τονίζει στο αφιέρωμα της χαρακτηριστικά :”…τα ελληνικά μίντια θα σωθούν αν εισέλθουν στο άρθρο 99 Του Πτωχευτικού Κώδικα που προστατεύει τις εταιρείες από τους πιστωτές τους»!.. Υπάρχει …
-…Υπάρχει δικαιολογία …,για το πώς φθάσαμε σε αυτό το σημείο ;
-Σωστή η σκέψη σου ,ρεεε…φιλαράκι! Η …κατηφόρα στα Ελληνικά Μίντια έχει…αιτία!!!
-Δηλαδή;
-Πως ρεεε…παλιοΓορτύνιε, να μην φθάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο , μιλάω για τα Ελληνικά Μίντια , όταν σε μια χώρα έντεκα και κάτι εκατομμυρίων κατοίκων κυκλοφορούν δεκαοκτώ (18)καθημερινές πολιτικές εφημερίδες ! Και να σου πω ότι η πρώτη σε κυκλοφορία δίνει …μάχη , παλεύει…να πουλήσει μόλις 40000 φύλλα! Και καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό!!
-…Δυστυχώς…καταλαβαίνω! Πέρασαν οι Εποχές , με τα DVD  και τα πορνό που …έδιναν οι εφημερίδες και που πούλαγαν πάνω από 100.000 φύλλα! Έτσι ;
-Ξέχασέ το αυτό…Να προσθέσω ότι έχουμε ακόμα , πέντε οικονομικές εφημερίδες ,είκοσι μία Κυριακάτικες , δεκατρείς αθλητικές (!!), δώδεκα εβδομαδιαίες και πολλές –πολλές άλλες τοπικές !! Έτσι το πρόβλημα στα Ελληνικά Μίντια , γίνεται ακόμα πιο δύσκολο!..Έχουμε βέβαια και..
-…Ξέχασες κάποια ή κάποιες άλλες εφημερίδες
-Όχι!..Όχι ακριβώς ρεεε Μπαμπίνο μου! Αναφέρομαι στα κανάλια! Έχουμε περισσότερα από είκοσι τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικά και τοπικά ! Και να σου πω , πώς δεν …μετράω  τα περισσότερα από τα 150 τηλεοπτικά κανάλια που λειτουργούν στη περιφέρεια!  Έτσι η διαφημιστική ..πίττα ΔΕΝ φθάνει!Και είναι φυσικό αυτό ! Τα διαφημιστικά έσοδα έχουν πέσει –μειωθεί κατά 50% από το 2008!
-Και πως …ζουν ρεε…Κοντονή μου;
-Αυτό είναι το ερωτηματικό , για ΟΛΟΥΣ…Οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί συνεχίζουν ,κάνοντας έναν αγώνα αντοχής! Αγώνα αντοχής έως και τις εκλογές (Βουλευτικές )που ΟΛΟΙ περιμένουν να …αλλάξει κάτι και ανασάνουν , όποτε και αν γίνουν!
-Και μετά;
-Χμ!...Έρχονται τα λουκέτα , δυστυχώς !!



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου