Όπως και τότε…έτσι και τώρα δεν θα περάσει!!

-Αυτό πάλι, πως σου ..φαίνεται;
-Ποιο ρεε;

-Χμ!...Ρεεε.. Μπαμπινο μου δεν … βλέπεις ..(τηλεόραση!) δεν ..ακούς… (Ραδιόφωνο!) δεν.. διαβάζεις…(εφημερίδες και blog!) και ζητάς τα … ρέστα;

-Τι λες ρεεε …Κοντονή μου; Είσαι καλά άνθρωπέ μου;

-Ευχαριστώ! Το … αυτό επιθυμώ και για εσάς!...

-Εεελα, θα σταματήσεις να μιλας με … γρίφους!...Επιτέλους πέστα…ξεκάθαρα, ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις… Θα είναι καλό και για τους δυό μας, αλλά και για τον …κόσμο που μας παρακολουθεί! Πιστεύω να μην διαφωνείς;

-Δεν έχεις…άδικο! Τέλος πάντων! Αυτό που ήθελα να σου πω, είναι ότι η Γερμανία, για την ακρίβεια η Γερμανοκαγκελαρία της Ευρώπης, από την φτωχή σήμερα, Ελλάδα, έχει κερδίσει πολλά δισεκατομμύρια Ευρώ! Και…

-…Πλάκα κάνεις!...

-Αντιθέτως…, μιλάω πολύ, μα πάρα πολύ σοβαρά, ρεε…παλιογορτύνιε!.. Τόσο σοβαρό, όσο ποτέ άλλοτε…

-Ναι…,αλλά πως η Γερμανία, έχει κερδίσει δισεκατομμύρια ρεε…κακοβατίτη;

-Αν με…αφήσεις να σου πω, χωρίς να με …διακόψεις, γρήγορα θα …πάρεις χαμπάρι, περί τίνος πρόκειται, ρεε…φιλαράκι!...

-Για λέγε…Λέγε λοιπόν, Και σε παρακαλώ λέγε χωρίς…σάλτσες! Κατάλαβες;

-Ωραίαααα…Θα σου πω χωρίς…σάλτσες, όπως …επιθυμείς, αρκεί να μην…πατήσεις «φρένο» με την διακιολογία μιας κάποιας…εξήγησης! Εντάξει ρεεε…Μπαμπίνο μου, Λοιπόν…

-…Άσε τα λόγια και …προχώρα ρεεε..παιδάκι μου! Πω…πωωω! Ήμαρτον Χριστέ μου… Άντε …μπράβο! (λέει κάπως θυμωμένος ο Αρκάς φίλος μου!)

-Καλααα..Λοιπόν η Γερμανία έχει κερδίσει περισσότερα από 45 δισεκατομμύρια Ευρώ από την μικρή Ελλάδα! Από την Ελλάδα της…ύφεσης! Από την Ελλάδα της…κρίσης! Από την Ελλάδα της…ξεφτίλας και της…κατάντιας!!!

-Πως βγαίνει…, ή μάλλον από πού βγαίνει αυτό;

-Δεν είναι δικά μου αυτά! Ο υπολογισμός των 45 δισεκατομμυρίων Ευρώ έχει γίνει από διάσημους οικονομικούς αναλυτές! ΟΛΟΙ (οι αναλυτές…)…συγκλίνουν στην ίδια θέση! «Η Ελλάδα είναι, για την Γερμανία η Χήνα, που γεννάει χρυσά αυγά…»!!!

-Ωραίοοο!...πολύ καλό αυτό, που είπες ρεεε Κοντονή μου, με έκανες και …γέλασα!...

-Χμ!...και ύστερα μου λες για την κυρία Μέρκελ!...

-Εγώωω; Είπα κάτι; Εεε;

-Όχι! Όχι, αλλά …ήθελες να πεις! Σε…πρόλαβα λοιπόν!...Η Άγκελα ρεεε Παλιογορτύνιε είναι…εκείνη, η οποία ΔΕΝ επιθυμεί να…«ισιώσει», να «ορθοποδήσει», η Ελλάδα!!!

-Τι λες τώρα;

-…Αυτό που, θέλω να πιστεύω, άκουσες καλά! Η Άγκελα Μέρκελ κερδίζει και μάλιστα πολλά, από τον καθημερινό… θάνατο της Ελλάδας!...Για αυτό και κάνει ΟΛΑ όσα και όπως θέλει «εις βάρος» της χώρας μας! Κερδίζει ρεεε…φιλαράκι, κερδίζει η χώρα της, η οποία , από την κατοχή μας έχει…ρουφήξει το αίμα! Κερδίζει δισεκατομμύρια, από την …τοκογλυφία! Έτσι είναι αποφασισμένη, προκειμένου να μην χάσει τα κέρδη της, να συνεχίσει την …πίεση της! Έτσι όταν έρχεται η ώρα να …χαμογελάσουμε λίγο… επεμβαίνει η Άγκελα και μας βάζει στην…πρίζα!!! Και με τον τρόπο αυτόν…ξεκινάμε και πάλι από την αρχή! Έρχεται η Τρόϊκα! Μας βάζει σκληρούς όρους! Εάν ΔΕΝ κάνετε αυτό…και τούτο…, τότε ΔΕΝ θα πάρετε το δάνειο και θα χρεοκοπήσετε! Και το…θρίλερ συνεχίζεται με τα…παπαγαλάκια να μιλάνε  για νέες…θυσίες που χρειάζονται, ώστε οι δανειστές μας, να πουν ΝΑΙ, για να πάρουμε το νέο δάνειο, των 130 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Βέβαια η Τρόϊκα…απαιτεί…, συνέχεια απαιτεί και μάλιστα…εκβιαστικά για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού!..Εάν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα …λείψουν άμεσα από την…αγορά 2,5 δισεκατομμύρια Ευρώ! Ακόμα η Τρόϊκα ζητάει-απαιτεί…, δεν κάνει πίσω, σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων (κάπου 150.000!!!) ακόμα και εκπαιδευτικών!!!

-Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο δύσκολα. Μπαίνουν πολλές…κόκκινες γραμμές ρεεε..Κοντονή μου! Έτσι;

-Έτσι! Έτσι! Και ΔΕΝ τελειώσαμε ακόμα, δυστυχώς!...Έρχονται και άλλα… και άλλα πιο σκληρά μέτρα! Αλίμονό μας!.. Και να…«φανταστείς» ότι η …Γερμανοκαγκελαρία της Ευρώπης δανείζεται από τους «οίκους» (όχι …ανοχής, τέλος πάντων!) φθηνά με 1,5% με 2%(επιτόκιο) και ακολούθως μας δανείζει με 4,5 %( εδώ είναι η μεγάλη τοκογλυφία!!!) Και μάλιστα μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!!

-Τι είναι αυτά ρεεε….;

-Χμ!.. Επίσημη τοκογλυφία!! Αυτό είναι! Δυστυχώς, τα πιο δύσκολα …έρχονται!!! Ευτυχώς, υπάρχει η ελληνική αλληλεγγύη και αυτό είναι η μεγάλη άμυνά μας μπροστά στο (νέο) γερμανό κατακτητή!! Όπως τότε, το 1941, έτσι και τώρα, το 2012 δεν θα περάσει!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου