Δυο εκατομμύρια ωχ!!!

-Αυτό και αν είναι από τα «πρωτάκουστα»!!!
-Από ποια είναι είπες ρεεε… Κοντονή μου;

-…«Πρωτάκουστα…»! Δεν την έχεις ξανακούσεις ρεεε Μπαμπίνο, αυτή τη λέξη; Και αν όχι σε … ενημερώνω (και φυσικά σύμφωνα με τον καλό μου φίλο τον Γιώργο Μπαμπινιώτη, ένα άνθρωπο…, έναν καθηγητή…, γνώστη κατ’άριστον τρόπο την ελληνική γλώσσα!)… σε ενημερώσω λοιπόν ότι η λέξη… «πρωτάκουστα…» σημαίνει … «ο εξαιρετικά ασυνήθιστος τρόπος για κάτι κακό!..»! Δηλαδή είναι ο τρόπος…, ο όχι συνηθισμένος για να μάθουμε μια κακή είδηση!.. Να σου πω πως κατά τον Γιώργο Μπαμπινιώτη …«πρωτάκουστος-α», είναι αυτός που ακούγεται για πρώτη φορά …Ο εξαιρετικά ασυνήθιστος τρόπος … που ακούγεται με έκπληξη κάτι για πρώτη φορά…» Εντάξει;

-Σε  ευχαριστώ για την … ενημέρωση! Όμως γιατί χρησιμοποίησες την λέξη αυτή; Εσύ κάπου το … πας …, αλλά που;


-Σωστά! Όπως ΟΛΟΙ μας( και φυσικά ΟΛΗ η Ελλάδα), ξέρουμε ότι ούτε και αυτή την ώρα που μιλάμε τα βιβλία…, τα σχολικά βιβλία παραμένουν μόνο στα … χαρτιά! Έτσι λοιπόν τα βιβλία, όπως είπαμε, παραμένουν … «όνειρο θερινής νύχτας» για τους μαθητές αλλά και για τους … ταλαίπωρους  γονείς τους! Και αυτό επειδή, παρά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Δια Βίου Μάθησης(!!) ότι σε δυο μήνες τα βιβλία θα ήταν στις … τσάντες των μαθητών, κάτι τέτοιο ΔΕΝ έγινε και ΔΕΝ πρόκειται να πραγματοποιηθεί! Άλλωστε, το σχολικό έτος, σε περίπου 60 ημέρες τελειώνει!! Όπως έρχεται και το … τέλος της θητείας της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου, επιτέλους!!!!

-Έχεις απόλυτα δίκιο, για άλλη μια φορά ρεεε … Κακοβατίτη …, εκ Ζακύνθου! Υπάρχει όμως ένα αλλά…

-Βιάζεσαι ρεεε ….παλιογορτύνιε …, βιάζεσαι! Έκανα αυτό τον πρόλογο για να σου πω ότι…

-…Γιατί σταμάτησες;

-Αλήθεια ρεεε … Μπαμπίνο μου, γνωρίζεις μήπως ..., λέω εγώ τώρα, πόσα χρήματα έχει πληρώσει το κράτος για την μη … έκδοση των σχολικών βιβλίων;

-Χμ…, θα έπρεπε;

-Δεν είσαι υποχρεωμένος …, είπα όμως «μήπως» γνωρίζεις! Τέλος πάντων. Η μη … έκδοση ήταν … όχι απλώς ακριβή…, αλλά πανάκριβη! Να φαντασθείς ότι, για … φωτοτυπίες των σχολικών βιβλίων η δαπάνη ξεπέρασε τα δυο εκατομμύρια ευρώ!!!

-Πόσα είπες;

-Δυο εκατομμύρια! Το άκουσες ή να το επαναλάβω; Δυο εκατομμύρια ευρώ για … φωτοτυπίες των σχολικών βιβλίων προκειμένου τα παιδιά μας να έχουν αντί για βιβλία!!! Αυτό επιβεβαιώνεται από έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών του κ. Τάσου Γιαννίτση, το οποίο (έγγραφο) διαβιβάστηκε πριν λίγα 24ωρα στην βουλή!!! Να προσθέσω ότι …, όπως αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών τον Σεπτέμβριο του 2011, ενημέρωσε όλους τους δήμους της χώρας για να συνεργαστούν άμεσα με τους διευθυντές εκπαίδευσης της περιφέρειας, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να «καταστεί» δυνατή η έγκαιρη διανομή του απολύτως αναγκαίου εκπαιδευτικού υλικού σε όλα τα σχολεία και από εκεί σε όλους τους μαθητές!   

Έτσι και «κατόπιν αυτού και μετά την αποστολή των απαιτούμενων οικονομικών στοιχείων …» το αρμόδιο υπουργείο έστειλε ή για την ακρίβεια «προέβη στην εφάπαξ κατανομή του ποσού 2.000.000 ευρώ…»!!! Οι δήμοι λοιπόν εισέπραξαν αυτά τα χρήματα (ΔΕΝ είναι και λίγα…, σήμερα με την μεγάλη κρίση που μας … δέρνει!!!) αλλά ουδείς γνωρίζει που «πήγαν τα χρήματα» και ποιο «ποσό …έφθασε για τις φωτοτυπίες…!!! Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να απαντήσουν με… ειλικρίνεια οι δήμαρχοι! Πήγαν για τις φωτοτυπίες των σχολικών βιβλίων ή δόθηκαν κάπου …, προκειμένου να … βουλώσουν κάποιες άλλες… μαύρες τρύπες τα δύο εκατομμύρια ευρώ;

-… Πραγματικά ρεεε… φιλαράκι είναι ένα ερώτημα που χρειάζεται άμεσα απάντηση! Όμως μην περιμένεις να γίνει κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα τούτες τις ώρες που η διαφθορά, όπως είπαμε χτές, στην χώρα μας… «πιάνει ταβάνι»!!!

- Ναι!!!... Ναι... έτσι είναι! Θα πρέπει όμως να σου πω, πως το χρηματικό ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ, «εξασφαλίστηκε από μεταφορά» πίστωσης στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών και το υπουργείο Παιδείας κλπ… κλπ… (Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων! Ρεεε… μάγκα μου, αυτό το Δια Βίου Μάθησης…, εδώ… εδώ… μου… κάθεται! Άκου … Δια Βίου Μάθησης!..) και από το Υπουργείο Οικονομικών…» Με λόγια απλά. Τα δυο εκατομμύρια ευρώ, για τις φωτοτυπίες σχολικών βιβλίων βγήκαν από τις τσέπες μας!!! Εμείς τα πληρώσαμε όπως και τόσα άλλα!!! Πληρώνουμε πάντα και συνέχεια βγάζουμε τον… σκασμό!!! Άμα… τολμήσεις να… διαμαρτυρηθείς τότε γράψε… αλίμονο! Δεν σε..ξεπλένει ούτε… «το ποτάμι της Λαρίσης που το λένε Πηνειό…»!!! Εμείς οι απλοί πολίτες…, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, έχουμε πάντα άδικο!.. Εμείς (το… γρήγορο και…άμεσο θύμα) πληρώνουμε… πληρώνουμε… πληρώνουμε… και ποτέ δεν… σταματάμε!.. Όταν, η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα…, όλοι εμείς, οι… μισθοσυντήρητοι και οι…μικροσυνταξιούχοι, γνωρίζουμε ότι θα…«χάσουμε» από τον μισθό μας, ένα ποσό! Είναι σαν και αυτό που λέει ο λαός μας: «Όταν οι… μεγάλοι (εδώ πρόκειται για το ΔΝΤ, την ΕΕ…, την Τρόϊκα δηλαδή…)… φταρνίζονται ΟΛΟΥΣ εμάς- συνταξιούχοι και μισθωτοί- μας… πιάνει πνευμονία!»!! και μην μου πείτε ότι ΔΕΝ είναι έτσι, γιατί ΔΕΝ θα σας πιστέψω! Και για να έλθω στο θέμα μας. Τα δυο εκατομμύρια ευρώ, που δώσαμε για φωτοτυπίες σχολικών βιβλίων-όπως λένε οι ειδικοί- είναι περισσότερα , από όσα θα δίναμε για την έκδοση των βιβλίων!!! Κάποιοι αυτό, το… ξεπέρασαν εύκολα!!! Για εμάς όμως είναι… δυο εκατομμύρια ωχ!!!        

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου