Κόμματα – Ανεργία, σημειώσατε ένα!!!

Ότι τα κόμματα , ιδιαίτερα τα δυο με γάλα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δηλαδή, χρωστάνε στις τράπεζες (τα περισσότερα στην Αγροτική  Τράπεζα, η οποία δυστυχώς ,πηγαίνει –όπως λένε-για πτώχευση! Με κάθε επιφύλαξη το σημειώνω αυτό. Μακάρι τα λεγόμενα να είναι ψέματα!!)εκατοντάδες εκατομμύρια  ευρώ, το γνωρίζετε όλοι!!! Εκείνο που ίσως, ΔΕΝ ξέρετε είναι το γεγονός πως αν κάποιος από ΟΛΟΥΣ εμάς χρώσταγε ή χρωστάει  σε κάποια τράπεζα ΟΧΙ εκατομμύρια , αλλά κάποια μικρά ποσά (χίλια …, δύο χιλιάδες ή άλλο ποσό…)


τότε η Τράπεζα θα …’’έβγαζε διαταγή πληρωμής’’ και ‘’η κατάσχεση θα ήταν… έτοιμη και χωρίς δεύτερη κουβέντα …’’Η ‘’τα σίδερα της φυλακής θα ήταν… εκεί, για ΟΛΟΥΣ εμάς’’!!!
Αυτό όμως …,ΔΕΝ συμβαίνει με τα κόμματα…, όσα λεφτά και εάν χρωστάνε! Υπάρχει για αυτά (τα κόμματα..)’’ευνοϊκή ρύθμιση’’!...Ναι…, πολύ σωστά διαβάσατε ! ’’Ευνοϊκή ρύθμιση’’!... Την απόφαση , αυτή πήραν οι βουλευτές , ψηφίζοντας την …(ν)τροπολογία …,ναι περί  ‘’ντροπολογίας’’ πρόκειται… και ΟΧΙ  τροπολογίας  στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στη Βουλή, για τις ‘’βελτιώσεις του Καλλικράτη…’’!!!

Έτσι και με νομοθετική πλέον ρύθμιση το σύνολο των κονδυλίων , θα διατεθούν …θα …’’μπουν ‘’,πιο σωστά στα ταμεία των κομμάτων ! ‘’Με τα χρήματα αυτά τα κόμματα θα πληρώσουν τις διάφορες υποχρεώσεις τους ,όπως τους μισθούς των υπαλλήλων τους (τους χρωστάνε περισσότερους  από 6 μήνες!!!),τους προμηθευτές τους κλπ υποχρεώσεις που έχουν ‘’!...ΟΛΑ λοιπόν αυτά τα χρήματα  θα ….’’μπουν’’ σε τραπεζικούς λογαριασμούς , που θα ‘’δηλώσουν τα κόμματα…’’!!!Έτσι και μέσα στις επόμενες ημέρες , θα κατατεθεί η τέταρτη δόση του 2011 , καθώς και η πρώτη  του 2012 της κρατικής επιχορήγησης!..Τα χρήματα ΔΕΝ είναι λίγα! Ξεπερνάμε τα 21 εκατομμύρια ευρώ! Και τίθεται το ερώτημα ‘’Γιατί ΔΕΝ δανείζουν οι τράπεζες  τα κόμματα;’’ Διότι…, μάλλον ΔΕΝ μπορούν!!Τα χρέη τα κομμάτων είναι πολλά!!!Είναι , όπως είπαμε , εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ , ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!!!Α, όπως ακούστηκε  ’από τις επόμενες δόσεις (μιλάμε για τις επιχορηγήσεις …) του 2012, πρόκειται να ξεκινήσει η αποπληρωμή των δανείων …’’!!!Με δεδομένα όλα αυτά η… ’’διευκόλυνση’’ των κομμάτων , προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εν όψει εκλογών , είναι ΟΧΙ απλώς  μεγάλη αλλά τεράστια!..Τα ερωτήματα , τώρα μάλιστα που η ανεργία εδώ στην Ελλάδα , έχει πλησιάσει την ανεργία της Ισπανίας , (21% έναντι 23%)είναι πολλά και χρειάζονται άμεσες απαντήσεις!..Εκείνο πάντως που κυριαρχεί είναι τούτο :’’εάν ΔΕΝ επρόκειτο για τα κόμματα , αλλά για κάποια επιχείρηση… ή για κάποιον ιδιώτη …,τι θα έκαναν τότε οι βουλευτές; ’’Θα ψήφιζαν  κάποια …(ν)τροπολογία για να …ανακουφίσουν ΟΧΙ μόνο τους εαυτούς τους αλλά και τους απλούς πολίτες ;Μάλλον ΟΧΙ …,λένε ΟΛΟΙ με μια φωνή!!!Εδώ ΔΕΝ πέρασαν από τη Βουλή , (πιο παλιά )τροπολογία (εδώ ΔΕΝ είναι ντροπολογία, αλλά τροπολογία κανονική…)με την οποία θα μπορούσαν οι δανειολήπτες να πληρώσουν το δάνειό τους , με περισσότερες και φυσικά με μικρότερες δόσεις!!! Έκριναν βλέπετε με διαφορετικά …’’γυαλιά’’!!!’’Ευλογούν ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥΣ… ’’λέει ο κόσμος και έχει απόλυτα δίκιο!!!Δεν βλέπουν ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, εκτός από τα δικά τους… ωφελήματα!!!

Στο άκουσμα ΟΛΩΝ αυτών …δηλαδή της ‘’ευνοϊκής ρύθμισης ‘’, για τα …’’καταχρεωμένα’’ κόμματα προκειμένου να …’’μπει ζεστό χρήμα στα  άδεια ταμεία τους …’’,οι άνεργοι (και ΔΕΝ είναι λίγοι… επίσημα είναι το 21% και ανεπίσημα  είναι 60% που είναι και το σωστό…)αντέδρασαν και μάλιστα έντονα!!!Και εδώ που τα λέμε το δίκιο είναι με το μέρος τους! Αλλά όπως λέει και ο λαός μας …,ο ’’τηλωμένος το νηστικό ΔΕΝ τον καταλαβαίνει…’’!...Αυτό  ακριβώς  γίνεται και με τους βουλευτές …,ή καλύτερα  με το κράτος που …’’αφουγκράζεται μόνο το δικό του πρόβλημα…’’!!!Τον άνεργο ΔΕΝ τον σκέπτεται ΟΥΔΕΙΣ! Όπως ΟΥΔΕΙΣ , καταλαβαίνει –‘’πιάνει’’, το πρόβλημα του!!Τώρα , μάλιστα που η ανεργία στη χώρα μας ανεβαίνει … ή ‘’τρέχει’’ με ….’’πυραυλική ταχύτητα…’’, το …’’ζήτημα της ευνοϊκής  ρύθμισης για τα κόμματα…’’, παίρνει άλλες διαστάσεις, τέτοιες που ο… ’’εφιάλτης , που είναι …δίπλα μας’’, μας απειλεί με …εξαφάνιση!!!Αυτή είναι η πραγματικότητα …,’’πέρα για πέρα…’’!

Με την ευκαιρία(ο λόγος για την ανεργία…)σε ΟΛΗ την Ευρώπη , έχουν μείνει χωρίς δουλειά…, είναι στην ανεργία δηλαδή ,περισσότερα από 17 εκατομμύρια άνθρωποι!!! Σύμφωνα με την έρευνα …ή καλύτερα  με τα στοιχεία της ‘’Ευρωπαϊκής  Στατιστικής Υπηρεσίας ‘’Eurostat το ποσοστό της ανεργίας…, ανεβαίνει (και έχει ήδη πάει)στο 10,8% !!.... Είναι το υψηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή  του ευρώ, το 1999!!!Να προσθέσω ότι το υψηλότερο  ποσοστό της ανεργίας στη  Ευρωπαϊκή Ένωση για τους νέους κάτω των 25 ετών, καταγράφεται στην πατρίδα μας γύρω στο 50,4%!!!Ενώ, το Δεκέμβριο του 2011 στην  Ελλάδα σημειώνεται ο υψηλότερος δείκτης ανεργίας στην ΕΕ! Είναι στο 21% με… ’’ανοδική τάση…’’!!!
Το ποσοστό αυτό είναι το δεύτερο στην Ευρώπη ..,με πρώτη , όπως έχουμε ξαναπεί την Ισπανία, η οποία από απόψεως ανεργίας, είναι στο 23%!Υπάρχει μια… ’’διαφορά’’!...Η Ισπανία , που είναι πρώτη στην ανεργία ,έχει περίπου τον τετραπλάσιο πληθυσμό ,από την Ελλάδα που είναι στο 21% και με …’’τάσεις ανοδικές…’’!!ΟΛΟΙ καταβαίνουμε τι σημαίνει  αυτό …, όταν η Ισπανία με περίπου 40.000.000 πληθυσμό έχει 23% ανέργους και η Ελλάδα με περίπου 11.000.000 κατοίκους έχει 21%(άτομα στην ανεργία),’’η σύγκριση πλέον είναι περιττή…’’!!!!! Ο εφιάλτης της ανεργίας είναι… δίπλα μας !!!ΟΛΟΙ …αναπνέουμε τον ίδιο αέρα , περιμένοντας , δυστυχώς , την σειρά μας’’!!!Κόμματα –Ανεργία, σημειώσατε ένα!!!


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου