Απέραντο τρελοκομείο , η Ελλάδα!!!

Δεν ξέρω εάν  η ..’’τρέλα’’ πάει στα …’’βουνά’’ ή έρχεται στην… ’’πόλη’’!!!Το σίγουρο είναι ότι …’’η τρέλα πάει παντού..’’!..Και είναι πράγματι οι… ’’ιστορίες της ελληνικής τρέλας..’’, κάτι το ξεχωριστό!!!Είναι πολλές …είναι ιστορίες  που ξεχωρίζουν…. καλύτερα διακρίνονται και προκαλούν όχι γέλιο…, αλλά κλάματα!!!Μεγάλες η μικρές (ιστορίες…)δείχνουν την ..’’εικόνα της σημερινής Ελλάδας’’! Μιας Ελλάδας που έχει , δυστυχώς …, καταλείξει!...




Δεν είναι …’’τρελή ιστορία’’, ΟΛΑ όσα συμβαίνουν  στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τη ΖΑΚΥΝΘΟ ,εκεί όπου 700 άνθρωποι ενώ  ’δήλωναν τυφλοί ’’έβλεπαν καταπληκτικά’’, αφού ήταν ικανοί να οδηγούν ακόμα και ΤΑΞΙ; Η  έπαιζαν …ποδόσφαιρο; Η έκαναν  άλλες δουλειές που έπρεπε να έχουν… ‘’τα μάτια  δεκατέσσερα’’; ’’Δήλωναν τυφλοί ‘’και για πολλά χρόνια εισέπρατταν το ‘’ειδικό επίδομα…’’!!!Πολλοί μάλιστα το εισπράττουν ακόμα  και σήμερα!...

Εντύπωση , πάντως προκαλεί η …’’ιστορία τρέλας’’(περί αυτής πρόκειται )όπου αρκετοί ‘’δήλωναν κωφοί’’, παίρνοντας και τα επιδόματα , ενώ στη κυριολεξία …’’ΜΟΝΟ ΚΟΥΦΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ …’’!!! Χαρακτηριστικό είναι το εξής περιστατικό .Πριν από περίπου 4 χρόνια στη Νομαρχία Αθηνών , η Επιτροπή είχε καλέσει για ‘’ιατρικό –σχετικό –έλεγχο… ’’κωφούς ...,για την ακρίβεια ΟΛΟΥΣ εκείνους που ‘’δήλωναν κουφοί …’’!...Κάποια στιγμή και ενώ είχε τελειώσει ο έλεγχος και ο …’’ασθενής κωφός’’ έφευγε ο Πρόεδρος της Επιτροπής (γιατρός ΩΡΛ)με φωνή που μόλις ακουγόταν λέει: ’’Σε παρακαλώ τώρα που βγαίνεις κλείσε την πόρτα…’’!!!Και ‘’ω του θαύματος ‘’ο …’’κουφός ‘’έκλεισε τη πόρτα !!! Όπως καταλαβαίνετε , ο γιατρός και τα μέλη της Επιτροπής απέρριψαν τον …’’ασθενή κουφό’’ ,ο οποίος πια το ..’’φυσάει  και δεν κρυώνει…’’!!!Έχασε το… επίδομα που έπαιρνε για πολλά χρόνια.

Μια άλλη περίπτωση …’’ιστορία τρέλας ‘’ Είναι το περιστατικό όπου μια ‘’ανύπαντρη γυναίκα εισέπραττε 17 επιδόματα εγκυμοσύνης…’’!!!Ναι , δεν κάνατε λάθος !... Διαβάσατε πολύ σωστά ! Δεν ήταν ένα…, ούτε δύο …,αλλά 17 ήταν …είναι τα επιδόματα που έπαιρνε  μια ‘’κυρία’’(κυρία να σου …πετύχει!!!)λόγω εγκυμοσύνης!!!Και το …τρελό είναι πως …’’η γυναίκα αυτή ουδέποτε γέννησε…’’!!!Ουδέποτε  έφερε- γέννησε έστω και ένα  παιδί! Τα χρήματα όμως και πρόκειται για χιλιάδες ευρώ , τα ‘παιρνε κανονικά και έκανε μάλιστα και ..’’φασαρία εάν αργούσαν να μπουν στο λογαριασμό της …’’!!!Όχι παίζουμε!!Κορόιδο ήταν !Τα κορόιδα ήταν … αλλού!!!

Ένας άλλος πάλι, ‘’δήλωνε Θεότυφλος’’(ΟΧΙ , στη Ζάκυνθο , αλλά αυτός ήταν σε άλλη πόλη της χώρας μας…), και έπαιρνε κανονικά το επίδομα τυφλού!!!Λέω ,’’Θεότυφλος’’ γιατί ήταν …,είναι παπάς και παρά το γεγονός ότι δεν …έβλεπε (‘’τυφλός ‘’γαρ…)’’διάβαζε φαρσί’’ το Ευαγγέλιο στην  εκκλησία!!!Ακόμα , ένας άλλος… ’’τυφλός’’(έβλεπε του..καλού καιρού …ο τύπος!!!)οδηγούσε , ΟΧΙ ταξί …,ούτε το δικό του αυτοκίνητο …,αλλά σχολικό λεωφορείο!!!Ναι!...Ναι παρακαλώ ,οδηγούσε σχολικό λεωφορείο , μεταφέροντας μικρούς μαθητές !!!Γελάτε ;Και καλά κάνετε… Μας το έχουν άλλωστε …’’κόψει ‘’οι… ’’φωστήρες’’ της Κυβέρνησης!!!!

            Κάποιοι άλλοι …(και ΔΕΝ είναι λίγοι)’’δηλώνουν ανάπηροι …’’και παίρνουν  κανονικά (χιλιάδες ευρώ …)συντάξεις και επιδόματα .Όλοι αυτοί οι… ’’ανάπηροι’’…, ’’ανάπηροι μαϊμού’’, ξεπερνούν τις 250.000!!!Εκείνο που θα πρέπει να υπογραμμίσω , είναι το γεγονός ότι χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ (ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο μόνο για μια …κατηγορία ‘’αναπήρων μαϊμού’’, που ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει…)από τέτοιες …’’ιστορίες τρέλας’’!!!Το κακό πάντως είναι πως ουδείς από τους απατεώνες αυτούς …’’μπήκε φυλακή’’!!!Δεν έχει τιμωρηθεί ουδείς!!!Και το πάρτι όλων αυτών , συνεχίζεται!!!Και καθώς φαίνεται θα συνεχισθεί!...Δεν βλέπω ΤΕΛΟΣ!!!

Απίστευτο και όμως αληθινό είναι το περιστατικό που έχουμε στο ΙΚΑ!!!Η ‘’Ιστορία ελληνικής τρέλας…’’ λοιπόν σημειώνεται στο ΙΚΑ …,στον μεγαλύτερο κρατικό κοινωνικό οργανισμό , όπου το ίδιο άτομο (ο κ.Ροβέρτος Σπυρόπουλος…)είναι Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ εκεί στην Ιπποκράτους , αλλά και διοικητής του ΙΚΑ!!!Μα , θα μου πείτε υπάρχει πρόβλημα ;Όχι , εάν το δούμε από την μια.. ’’οπτική γωνία …’’, γιατί από την άλλη έχουμε και μάλιστα πολύ σοβαρό πρόβλημα!!!Και να γιατί. Το  ΠΑΣΟΚ (δηλαδή ο κ.Ροβέρτος Σπυρόπουλος…)χρωστάει στο ΙΚΑ (δηλαδή στον κ.Ροβέρτο Σπυρόπουλο!..)πολύ…, μα πάρα πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά!... Ένα χρέος που εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες !!! Όταν οι συνάδελφοι , ρώτησαν για το θέμα αυτό και εάν προτίθεται να δώσει εντολή να συλλάβουν τον υπεύθυνο του ΠΑΣΟΚ (Ροβέρτος Σπυρόπουλος)για χρέη όπως γίνεται καθημερινά με τόσους και τόσους άλλους , ο διοικητής του ΙΚΑ (Ροβέρτος Σπυρόπουλος)απάντησε :’’Δεν ξέρω!...Μπορεί!...Ίσως!...Ναι, θα το κάνω!...’’!!! Ήταν βέβαια η απάντηση …’’μασημένη ‘’,μεν ,αλλά… ’’χαμογελαστή..’’!!!Το φαντάζεστε τι θα γίνει , εάν ο κ.Ροβέρτος Σπυρόπουλος δώσει εντολή να συλλάβουν τον κ.Ροβέρτο Σπυρόπουλο; Δηλαδή να… συλλάβει τον ίδιο τον εαυτό του!!!Αυτή και εάν είναι ‘’Ιστορία ελληνικής τρέλας…’’!!!

Θα πρέπει να προσθέσω πως οι ‘’Ιστορίες τρέλας… ’’καταγράφουν ακόμα ένα …’’ντοκουμέντο’’!..Το ΙΚΑ(είπαμε πως είναι ο μεγάλος Οργανισμός)με χιλιάδες υπαλλήλους και πολλές συναλλαγές , χρωστάει  εκατομμύρια ευρώ (ΝΑΙ ..ΝΑΙ… είναι αλήθεια)στο …ΙΚΑ!ΟΛΑ αυτά …,ΟΛΕΣ αυτές , οι.. ’’ιστορίες τρέλας’’ είναι πέρα για πέρα αληθινές!...Ζούμε σε μια… Ελλάδα γεμάτη από …τρέλα!!!’’Ελλάς το μεγαλείο σου…’’!..Ναι.., είμαστε ένα απέραντο… τρελοκομείο !...Για αυτό ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί: Ζήτω οι ιστορίες ελληνικής τρέλας!!!


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου