Αυτό , είναι …νόμος!!!


Οι κλέφτες ανέκαθεν κυριαρχούσαν  στην Ελλάδα!!! Όχι !Όχι δεν είναι φαινόμενο  των τελευταίων χρόνων! ΟΛΟΙ οι Έλληνες , λίγο πολύ , το έχουν  αυτό στο …DNA!!!Θα μου πείτε πως αυτό αποδεικνύεται ;Μα είναι απλό !Είναι απλό γιατί η ιστορία που διάβασα μόλις προχθές , από ένα ‘’ιστορικό ντοκουμέντο της εποχής  εκείνης… ’’είναι  πέρα για πέρα ένα αδιάσειστο στοιχείο !!!Μιλάμε για το 1867!Πάμε , δηλαδή , 145 χρόνια  πίσω!!

Η υπόθεση αυτή είναι , έστω και εάν πέρασαν  τόσα χρόνια , είναι λοιπόν …,για την ακρίβεια  , ‘’εξακολουθεί  να παραμένει στα  αστυνομικά χρονικά σαν μια από τις μεγαλύτερες κλοπές που έγιναν ποτέ…’’!!!Βέβαια…, ΟΧΙ μόνο γιατί ,’’οι πέντε πρωταγωνιστές (όπως γράφει η ιστορία ντοκουμέντο …)κατόρθωσαν να κλέψουν το Κεντρικό Ταμείο  του Κράτους , αλλά και διότι  η κλοπή έγινε , υπό μυθιστορηματικές πράγματι συνθήκες , πρωτοφανείς για τη μικρή τότε Αθήνα …’’!!!Και έχει δίκιο ο συγγραφέας του ‘’ιστορικού ντοκουμέντου’’ που αναγράφει ΟΛΑ αυτά , γιατί ουδείς , δεν μπορούσε να διανοηθεί , ‘’τόσην εφευρετικότητα και μεθοδικότητα’’ από τους κακοποιούς!!!

Η ιστορία …,το ‘’ιστορικό ντοκουμέντο ‘’,αναφέρεται στην Άνοιξη του 1867!Ηταν (όπως σημειώνει)Μάρτιος , όταν πέντε νέοι άνθρωποι πήραν την απόφαση , για τη ληστεία ! Έτσι και χωρίς χρονοτριβή , την απόφασή τους , την έκαναν πράξη! Θέλησαν λοιπόν μέσα σε λίγες  ώρες να γίνουν πλούσιοι! Σκέφτηκαν που  λέτε , ότι επειδή ‘’ο απλούστερος τρόπος ήταν να ‘’σηκώσει’’ κανείς ένα ταμείο’’, αλλά επειδή αυτό ΔΕΝ γίνεται , πήραν άμεσα την απόφαση ότι ‘’θα έπρεπε να διαρρήξουν το Ταμείο της Ελλάδος …, της Ψωροκώσταινας’’, όπως την έλεγαν τότε αλλά και σήμερα , επειδή το ταμείο  του Δημοσίου ήταν …,είναι… και θα είναι ‘’άδειο’’! Φτωχό! Πολύ φτωχό δυστυχώς !Όπως καταλαβαίνετε και τότε (είπαμε το 1867…)έτσι και σήμερα(το 2012)τα ταμεία στο δημόσιο  είναι …’’κενά’’! ’’Έφυγαν ‘’!(ποιοι ρεεε πήραν τα λεφτά ,…)’’χάθηκαν’’! Και η ..πλάκα είναι ότι ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει  κάτι!...Λέει κάτι! Αναφέρει ,έστω και μια λέξη , για τα  ‘’άδεια’’ και τότε αλλά και σήμερα , ταμεία!!! Να σας… ’’ομολογήσω’’ πως ,’’εγκέφαλος  της επιχείρησης αυτής ‘’…,’’επικεφαλής  ήταν κάποιος  ονόματι  Λεύκοβιτς , ο οποίος φαίνεται είχε πρώτος την φαεινή ιδέα …’’!!!Να τονίσω πως ο Λεύκοβιτς  αργότερα (μετά τη ληστεία ..)Έφυγε , την ..’’κοπάνησε’’ από την Ελλάδα ,  ενώ  οι άλλοι 4 παρέμειναν  εδώ !Μάλιστα τα παιδιά τους , τα εγγόνια τους  και σήμερα τα δισέγγονα τους , ή τα τρισέγγονα  τους …’’ζουν  και βασιλεύουν ‘’ στην Αθήνα!!!Τώρα ΔΕΝ ..’’παίρνω  όρκο …’’ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πως , ‘’οι παππούδες τους ήταν κλεφταράδες πρώτης γραμμής …’’,όπως σημειώνει ο ιστορικός εκείνης της εποχής !!!

Η …’’οργάνωση της επιχείρησης ‘’έγινε ένα βράδυ …,’’μια βραδιά του Μαρτίου του 1867’’,στο σπίτι του ενός στη Πλάκα! Αυτός κατά σύμπτωση ήταν φοιτητής της Νομικής !’’Σχεδίασαν ‘’τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και ‘’με τόση μεθοδικότητα και με τόσο σύστημα , ώστε θα τους ζήλευε  ο Ντασέν , όταν γύριζε την περίφημη ταινία του Ριφιφι…’’!!!Για την ιστορία  αναφέρω ότι , ένας διαρρήκτης …,άντε από τους …’’υποψηφίους διαρρήκτες’’ ήταν μηχανικός ο οποίος ανέλαβε και έφτιαξε με κάθε λεπτομέρεια τα σχέδια(να σχεδιάσει δηλαδή !...)της περιοχής !Την εποχή εκείνη ,  από την οδό Σταδίου , ‘’περνούσε η κεντρικοντέρα τότε υπόνομος της πρωτευούσης …’’που όπως καταλαβαίνετε θα βοηθούσε κατά πολύ στην …Εκτέλεση του Όλου Σχεδιασμού της  διάρρηξης !!’’Αυτή ήταν η λύσις’’, γράφει …,πιο σωστά  έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής .Μάλιστα , όπως υπογραμμίζουν , ‘’η υπόνομος που συνέχιζε και πέραν  των Βασιλικών Στάβλων (σήμερα εκεί υπάρχει το κτίριο του Μετοχικού Ταμείου!),περνούσε εμπρός  από το Υπουργείων των Οικονομικών , κατέβαιναν προς την Ομόνοια ,την διέσχιζε διαγωνίως  και  κατέληγε  σ ένα ασκεπή χώρο , χωράφια ήσαν τότε…’’!(Σήμερα εκεί είναι η …πλατεία Λαυρίου !...)Αυτό βοηθούσε  που λέτε ιδιαίτερα την  ’όλη επιχείρηση…’’!...Για  να ανοίξουν τη σήραγγα , από τον υπόνομο  μέχρι κάτω από το δάπεδο του ταμείου , ‘’οι υποψήφιοι  διαρρήκτες έκαναν  πέντε ημέρες…’’!..Και ακούστε και το …περίεργο! Για να δει τι γίνεται  για να εντοπίσει , τι ακριβώς  συμβαίνει  στο ταμείο, ο ένας  από τους πέντε , που είχε προμηθευτεί ‘’ένα ένταλμα πληρωμής …’’πήγε στο ταμείο  και διαπίστωσε πως , ο ταμίας ΔΕΝ είχε χρήματα (είπαμε το δημόσιο ταμείο ήταν άδειο..)να εξοφλήσει το ένταλμα που ήταν περίπου 3.500 δραχμές !!!Ο … ’’κατέχων’’ το ένταλμα , ‘’έμπηξε τις φωνές ‘’,κάνοντας  τον …αγανακτισμένο .’’Τι κατάστασις  είναι αυτή ‘’είπε. Και συνέχισε .’’Τι κράτος είναι αυτό ;Μόνο να εισπράττει ξέρει ;Να πάρει η οργή ! ’’Μάταια προσπάθησε ο ταμίας να τον καθησυχάσει λέγοντας του ότι ‘’ το ίδιο απόγευμα θα εξοφλούσε το ένταλμα…’’!!!

Και ενώ έγιναν πολλά έως ότου οι πέντε προσπαθήσουν και να ληστέψουν τελικά  το ταμείο  του κράτους  που εκείνο  το βράδυ είχε ενάμιση εκατομμύριο  δραχμές και πολλά χρυσά! Γέμισαν το …τσουβάλι και έφυγαν !Ξέχασαν όμως μια …’’φόρμα ‘’,από την οποία εντοπίστηκαν και φυλακίστηκαν !!!Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη , αγαπάει όμως και το νοικοκύρη !!! Πάντοτε κάποιος , κλέβει το κράτος! Αυτό , είναι νόμος!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου