ΣΟΚ , στην κοινωνία του 21ου αιώνα!!!

Τρομάζουν ! Ναι! Μόνο τρόμο δημιουργούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα , η UNICEF!Τρόμο και φόβο μαζί! Γιατί η έκθεση της UNICEF ,  ‘’μιλάει ‘’για παιδιά !’’Για παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ‘’!Σύμφωνα με την έρευνα …,με τα ‘’συμπεράσματα και ενώ εντείνονται οι συζητήσεις για νέα μέτρα λιτότητας και επιπλέον περικοπές κοινωνικών δαπανών , τα παιδιά υποφέρουν …Ένα στα έξι (παιδιά)ζει , σε συνθήκες στέρησης στη χώρα μας!...’’!!!Αυτό σημαίνει ότι η πατρίδα μας ανάμεσα σε 35 χώρες ‘’κατατάσσεται’’ στην 30η θέση δυστυχώς !!!

Βέβαια κάτω από εμάς , με πολύ ‘’χειρότερα ποσοστά ‘’είναι η Ισπανία! Μετά ακολουθεί η Βουλγαρία !Έπεται η Λετονία .Και …  ’έρχονται ‘’αμέσως , οι ΗΠΑ (!!!)και η Ρουμανία! Αυτό ασφαλώς ΔΕΝ μας δίνει το δικαίωμα να …’’πανηγυρίζουμε’’!...Αντιθέτως μας… ’’λέει‘’ πως πρέπει ΟΛΟΙ να προβληματισθούμε και να αναλάβουμε την ευθύνη! Δεν υπάρχει η δικαιολογία ότι ,’’να, μετά από εμάς τα παιδιά των Αμερικανών ζουν στην φτώχεια…’’! Αυτή η δικαιολογίας πλέον , ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ!...
Η έρευνα της UNICEF αναφέρεται και στην Ευρώπη …,στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιο σωστά , στην οποία (σύμφωνα πάντοτε με  τα στοιχεία ), περισσότερα από 13 εκατομμύρια ζουν στη φτώχεια ! ’’Στερούνται βασικών αγαθών για την ανάπτυξη τους …’’, όπως ακριβώς σημειώνεται και στην έρευνα !!!Όμως το πιο συγκλονιστικό γεγονός πως , κάπου ,’’30 εκατομμύρια παιδιά (Ίσως και κάτι παραπάνω)ζουν σε συνθήκες  φτώχειας , σε πλούσιες χώρες …’’!!!Στην Ελλάδα ‘’το ποσοστό αγγίζει το 50,8%για οικογένειες με μόρφωση δημοτικού (!!!)και το 42,2%για παιδιά (λαθρο) μεταναστών’’!...Και βέβαια , θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι ‘’ο αριθμός των παιδιών που ζουν κάτω από το όριο , το εθνικό , το εθνικό όριο φτώχειας , στην  πατρίδα μας είναι στο 15,9%’’!!!
Η φτώχεια δεν… ’’βλέπει’’ χρώματα , μεγέθη και αναστήματα!!!Είναι – δυστυχώς –παντού η ίδια !!!Και όταν πρόκειται για παιδιά το πράγμα γίνεται εφιάλτης !!!Σοκ , στην κοινωνία του 21ου αιώνα !!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου