Το …’’ποτάμι της φτώχειας’’ θα μας παρασύρει !

Σε λίγο καιρό οι μισοί Έλληνες θα είναι άστεγοι! Όχι, δεν είναι υπερβολή αυτό !Και δεν είναι άστεγοι !Όχι , δεν είναι υπερβολή αυτό ! Και δεν είναι αν κρίνουμε τα στοιχεία  (στοιχεία σοκ τα είπανε πολλοί και έτσι είναι…)που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Κομισιόν! Τα στοιχεία της Κομισιόν δείχνουν με σαφήνεια το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα , που περνάει δύσκολες ώρες!!

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία , ‘’οι άστεγοι στην χώρα μας έχουν αυξηθεί κατά 25%(το 2011 έναντι του 2009…)και οι τάσεις  είναι ανοδικές , δυστυχώς …’’!!!Οι άστεγοι ανέρχονται πλέον στις 20.000!...Να τονίσω , με την ευκαιρία ότι ‘’το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή της Αττικής και αυτό επειδή πάνω από 10.000(δέκα χιλιάδες!)άστεγοι βρίσκονται , στην Αθήνα και τον Πειραιά …’’!!!Μάλιστα αυτοί (οι άστεγοι )υπολογίζονται στις 12.000 από τους οποίους περισσότεροι από 8.000 είναι Έλληνες!!!

Όμως , ΔΕΝ είναι μόνο , η Αθήνα και ο Πειραιάς που ‘’δέχονται το μεγάλο κύμα των αστέγων …’’, το πρόβλημα ‘’έχει κάνει την εμφάνισή του και σε άλλες πόλεις , όπως στα Χανιά , στο Ηράκλειο και στα Τρίκαλα …’’, όπως ‘’λένε ‘’τα στοιχεία της Κομισιόν!...Βλέπετε η οικονομική κρίση , έχει φέρει στην χώρα μας τα πάνω …,κάτω! Και κατά τα φαινόμενα , το γεγονός αυτό , ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ …’’ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ’’!!!Και αυτό επειδή η ανεργία (συμβάλει στο θέμα των αστέγων κατά 100%!!!)τούτη την ώρα έχει ξεπεράσει το 50% και δυστυχώς η ...’’ανοδική της πορεία συνεχίζεται …’’!!!Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο είναι οι άνεργοι στην πατρίδα μας!!!

Τώρα , ‘’ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι λόγω της κρίσης , ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση έχει αυξηθεί !Έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο …’’, όπως αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν!!!Τραγικό ;Ναι , μα πέρα για πέρα αληθινό !...Βλέπεις συχνά –πυκνά πτυχιούχους (Πανεπιστημίου !...)να κοιμούνται στα παγκάκια !!! Και παράλληλα να τρώνε ότι βρίσκουν στους κάδους των απορριμμάτων !!!Τα υπολείμματα! Τραγικό ! Σοκαριστικό !Απάνθρωπο !Εικόνες όμως , που δείχνουν παραστατικά σε ποιο τραγικό εξευτελιστικό σημείο έχουμε φθάσει ως Έθνος!!!Και η περίπτωση να ξεπεράσουμε το πρόβλημα άμεσα , απομακρύνεται δυστυχώς !!!Το … ’’ποτάμι της φτώχειας ‘’θα μας παρασύρει όλους!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου