Πάμε για άλλα!!!

Εκείνο το πρωινό της 24 Ιουλίου του 1974 ήταν το …’’κάτι άλλο’’ !!!Όλοι και όλα ήταν έτοιμα , για την απογευματινή …’’αλλαγή ‘’!!!Ο λαός το ήθελε !Το περίμενε πως και πως! Ήταν ΟΛΑ τα χρόνια , από το 1967και ιδιαίτερα τα δυο τελευταία χρόνια (επί Χούντας Ιωαννίδη …)ήταν αγανακτισμένος !Ταλαιπωρημένος !Προβληματισμένος! Έκανε (ο κόσμος )υπομονή και περίμενε! Ήταν στην …’’αναμονή ‘’!Περίμενε να έρθει ‘’η άνοιξη’’, στη καρδιά του καλοκαιριού!

Και πραγματικά , ‘’η άνοιξη πρόβαλε …’’!Ηταν εδώ !Και ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ…ΧΑΛΑΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ !Ήρθε η ώρα!’’Η Ανάσταση…’’!

Κάπως έτσι είδαμε ΟΛΟΙ εκείνη την μέρα (24 Ιουλίου 1974)την αναμενόμενη άφιξη του (μεγάλου)Κωνσταντίνου Καραμανλή , προκειμένου να αναλάβει και να βγάλει την χώρα από τα αδιέξοδα !Και ήταν πολλά ,όσα μας είχε , ‘’φορτώσει η χούντα …και ιδιαίτερα η χούντα του αδίστακτου Ιωαννίδη…’’! Όσο πλησίαζε η ώρα της  άφιξης του Καραμανλή , τόσο η Αθήνα ‘’γέμιζε’’ από χιλιάδες κόσμο , ο οποίος , όταν προσγειώθηκε στο Ελληνικό το προεδρικό αεροπλάνο της Γαλλικής Δημοκρατίας (το παρεχώρησε ο Ζισκάρ Ντε Στεν …)ο λαός με ‘’αναμμένα κεριά ‘’ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο  και με ζητωκραυγές , υποδέχτηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή , ο οποίος  λίγο αργότερα ορκίστηκε Πρωθυπουργός και ανέλαβε να …’’βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά …’’!!!Εδώ , θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι τα κατάφερε …,άσχετα εάν ,στη συνέχεια έγιναν πολλά (ΟΛΑ αυτά τα χρόνια …)και φθάσαμε σε αυτό το κρίσιμο σημείο , στην(σχεδόν …,ο Θεός να βάλει το χέρι Του )χρεωκοπία μας!...

Και πέρασαν από τότε , από τη 24 Ιουλίου 1974 , τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια! Και , από τότε , κάθε χρόνο , ‘’Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , καλούσε στο Προεδρικό Μέγαρο, την πολιτική στρατιωτική , δικαστική εξουσία , όπως και τους ανθρώπους του πνεύματος (ιστορικούς ,δημοσιογράφους κλπ)και τους παρέθετε το … κάτι τις’’!!!Ήταν δεξίωση με τα ΟΛΑ ΤΗΣ !Δεξίωση που πλήρωνε ο ελληνικός λαός! Το …’’πανηγύρι ‘’αυτό κράτησε κάπου 36 χρόνια!(Πέρυσι και εφέτος ΔΕΝ δόθηκε και ΔΕΝ θα δοθεί μεγάλη  σημασία ..)Αφήστε που οι κυρίες προσπαθούσαν να είναι όμορφες και να δείξουν το …κάτι άλλο! Είναι αλήθεια πως η μια προσπαθούσε και ήθελε να είναι καλύτερη από την άλλη !Έτσι για να είναι πρώτη στις φωτογραφίες που θα ‘’έμπαιναν ‘’στις σχετικές σελίδες των εφημερίδων !Όμως μην  ξεχνάμε και την τηλεόραση !Είναι …σπουδαίο να σε δείχνουν ΟΛΑ τα κανάλια και να σε σχολιάζουν οι … ’’κουτσομπολίστικες ‘’εκπομπές!!!ΟΛΑ αυτά όμως πέρασαν !Και ανήκουν πια στην ιστορία !’’Η …παρέλαση των …καλλιστείων του Προεδρικού Μεγάρου , έλαβε τέλος…’’!!!Ο σκοπός αυτών , των δεξιώσεων ,ήταν άλλος! Μα και αυτός όμως …,μας τελείωσε !!!Όπως τελείωσε και η μεταπολίτευση!!!Πάμε για άλλα!!!


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου