Επιστροφή στις ρίζες μας!!!

Η καρδιά της Ελλάδος ‘’χτυπάει καλοκαιρινά’’! Οι ‘’καλοκαιρινές διακοπές’’(το λέει άλλωστε και το όμορφο εκείνο τραγουδάκι με το …’’κα-λο-και-ρι-νές –δι-α –κο-πες – για –πά-ντα…’’! Είναι εδώ !!!

Μπορεί η Ελλάδα να περνάει μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της , ‘’ο Αύγουστος παραμένει ο μήνας των διακοπών…’’!!!

Άλλος θα φύγει για λίγες ημέρες…, άλλος για περισσότερες , όμως ΟΛΟΙ κάπου ετοιμάζονται να πάνε, έστω και για ένα Παρασκευοσαββατοκύριακο !!!Τα κέντρα πάντως θα …’’ερημώνουν’’ εκεί κοντά στον δεκαπενταύγουστο! Της Παναγίας Μας , δεν θα …’’κουνιέται φύλλο στην πόλη…’’!!!Ο Έλληνας όσο και η κάθε τρόικα (εσωτερική και εξωτερική !)τον …’’στριμώχνει ‘’τόσο εκείνος (ο Έλληνας )…μουλαρώνει!!!Δεν το βάζει κάτω και απαντάει με εκείνο το (μικρό μεν …)χαμόγελο της Ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο !

Άλλωστε η επιστροφή στα χωριά …,ή στα νησιά (ΟΣΟΙ έχουμε χωριό καταγόμαστε από εκεί …,ή έχουμε δικό μας σπίτι στο νησί μας …)είναι εκείνο που βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων! Εδώ στα χωριά μας ,’’τα πάντα ΟΛΑ είναι δικά μας …’’!!!Έτσι ουδείς μπορεί να μας …κουνήσει!!!Ακούς τα …κοκόρια να …’’φωνάζουν’’ για το πρωινό ξύπνημα! Το ήχο του κύματος για ένα δροσιστικό μπάνιο !Και το κελάιδισμα των πουλιών , για ...όνειρα!

Επιστροφή στις ρίζες μας λοιπόν.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου