Ο ένας στους δέκα έχει κατάθλιψη!!!!
Η Ανγκελα Μέρκελ έφυγε!...Βρίσκεται πλέον στην Καγκελαρία και από εκεί πλέον …κινεί τα νήματα για το τι θα γίνει στην Ευρώπη!...Σε εμάς εδώ ,άφησε (μόνο ;)ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ !’’Είσαστε καλά παιδιά ‘’μας είπε και ‘’δεν σας μαλώνω… ’’συμπλήρωσε !’’Καλά παιδιά’’ είμαστε! Μαλ… δεν είμαστε πια!...Και αυτό ίσως να μην το γνωρίζει, η κυρία Καγκελάριος !... Καιρός είναι να της το θυμίσουμε!...Δεν θέλω, σήμερα , να γράφω περισσότερα …Θα αφήσω ένα χρονικό διάστημα να περάσει και ύστερα… Ε, ύστερα εδώ είμαστε!...
 
Μπορεί η κ.Μέρκελ να άφησε ΜΟΝΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ο Έλληνας ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ! Τα έξοδα τρέχουν !Τα χαράτσια έρχονται το ένα μετά το άλλο !Ο χειμώνας είναι κοντά !Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι  στα ύψη! Τα ξύλα (για το τζάκι ή για την ξυλόσομπα…)ακριβαίνουν !Η ΔΕΗ απλήρωτη και υπάρχει κίνδυνος διακοπής της παροχής !Τα είδη διατροφής , δυστυχώς ανεβαίνουν και πολλά είναι απλησίαστα !Έτσι τα 600 ή 700 ευρώ ΔΕΝ φθάνουν ούτε για το …νοίκι !Και ΔΕΝ μιλάω για τα υπόλοιπα !Ένδυση …,σχολεία …,φροντιστήρια ..κλπ Όχι , Όχι , για αυτά! Αυτά είναι …πολυτέλεια!...Αυτή είναι πέρα για πέρα η αλήθεια , δυστυχώς!...Μιλάω για ΟΛΑ τα άλλα που… ήρθαν και που έρχονται!!!!  
Και ΟΛΑ ΑΥΤΑ έχουν φέρει μέχρι στιγμής σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες Κ ΑΤΑΘΛΙΨΗ! Δεν θα αναφερθώ στις χιλιάδες αυτοκτονίες , που έχουμε καθημερινά , γιατί αυτοί που προβαίνουν σε μια τέτοια ενέργεια είναι οι ΔΕΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !Και ΔΕΝ συμφωνώ με ΟΛΟΥΣ εκείνους που λένε πως , αυτός που το κάνει έχει θάρρος …,και είναι δυνατός !ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣΚΑΙ ΚΑΘΕΤΩΣ !!! Οι αυτόχειρες είναι ΔΕΙΛΟΙ! Και είναι βέβαιον ότι φεύγοντας ΔΕΝ …ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΖΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , γιατί αυτό , το κληρονομούν οι συγγενείς του πρώτου βαθμού !Η γυναίκα του! Τα παιδιά τους !Άρα λοιπόν το κακό είναι διπλό!!!Και για αυτόν που… έφυγε και για αυτόν ή για αυτούς που έμειναν! Νομίζω πως, παρά τις όποιες ανησυχίες περάσαμε ,περνάμε και θα περάσουμε ,με …,πιο σωστά , σε όλα αυτά που μας ‘’έσπρωξαν ‘’ΟΛΟΙ (το τονίζω αυτό, γιατί βγαίνει κάποιος στην τηλεόραση και μας λέει ‘’εγώ τα είχα πει…’’!’’Εγώ εκείνο …’’!’’Εγώ το άλλο…’’και ‘’για το …’’κερασάκι’’ λέξη’’!.., ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ!..Θα έρθει η ημέρα που ΟΛΟΙ αυτοί θα λογοδοτήσουν , στον Ελληνικό λαό και θα …ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ!!!
Εκείνο που προσωπικά με προβληματίζει είναι η χθεσινή ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας!...Σύμφωνα με την ανακοίνωση , ‘’ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια , από τα 300 εκατομμύρια ανθρώπων όλων των ηλικιών σε όλες της κοινότητες…’’!...Να προσθέσω πως , στη Ευρώπη (σύμφωνα πάντοτε με την ανακοίνωση …),’’η ψυχική νόσος…’’, αποτελεί το 20%!...Έτσι , ο 1 στους 4 ανθρώπους παθαίνει κατάθλιψη!!!Μάλιστα , ‘’έως το 2020 η κατάθλιψη, θα είναι δεύτερη αιτία θανάτου …’’!!!
Τώρα. Η μεγάλη αγωνία ,αλλά και η απόγνωση που βιώνουμε σήμερα ΟΛΟΙ οι Έλληνες ‘’πιάνουν κόκκινο …’’!...Να υπογραμμίσω πως, ‘’την διετία 2009-2011έχουμε στη χώρα μας …,ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις στα ποσοστά της κατάθλιψης…’’!!!Και αυτό επειδή, το άγχος , η αγωνία και η απόγνωση , έχουν φθάσει στη κορυφή !...Αιτία βέβαια η οικονομική ύφεση , η ανεργία , η φτώχεια και η ανασφάλεια !...Έτσι (και ) η κατάθλιψη πλέον, που κυριαρχεί …θερίζει!...Ο ένας στους δέκα Έλληνες έχει κατάθλιψη !...Η αρρώστια της εποχής !!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου