Έξω ρεεε!!!
Ρεε, παιδί μου, αυτή η Τρόικα ΔΕΝ έχει τον Θεό της! Θα μου πείτε , άμα είχε –πίστευε στον Θεό , θα έκανε ΟΛΑ αυτά ;Θα είχε …κολλήσει κα θα ρούφαγε το αίμα μας , όπως η …βδέλλα ;Όχι , βεβαίως! Να όμως που κάθε φορά που έρχεται –επιστρέφει στην χώρα εμείς (όλοι …,μα ΟΛΟΙ !),θα …πρέπει να φοράμε …’’τσίγκινο σώβρακο’’!!!Μην γελάτε αυτή είναι η πραγματικότητα σκληρή αλήθεια !
Να αυτή την φορά , ήρθε ο κ.Τόμσεν και η παρέα του και ενώ περιμέναμε ότι τελικά θα βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί και τους δανειστές μας ,αλλά και εμάς , κάτι τέτοιο ΔΕΝ έγινε! Και αυτό , επειδή η Τρόικα ζήτησε και νέο… ’’ξεβράκωμα!...(Όποιος θέλει ας με διαψεύσει…)Ζήτησε και νέες περικοπές …,’’να πέσει…’’ δηλαδή και νέο ψαλίδι , σε μισθούς και σε συντάξεις!!!’’Απλά ,ο λαός δεν αντέχει άλλο…’’, τόλμησε να πει (έστω με σιγανή , τρεμάμενη φωνή!...)η Κυβέρνηση, για να πάρει την απάντηση , ‘’δεν μας ενδιαφέρει !Κόψτε το… κεφάλι σας (κάπως αλλιώς το είπαν βέβαια!...)και βρείτε τα λεφτά…’’!!!Παράλληλα η Τρόικα, που παρουσιάστηκε πιο σκληρή (έδειξε το πραγματικός της πρόσωπο !...Και ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά …,δυστυχώς !)και χωρίς ίχνος συναισθήματος ζήτησε να απολυθούν από το δημόσιο , περισσότεροι από δεκαπέντε χιλιάδες (15.000)εργαζόμενοι !!!Για άλλη μια φορά τονίζω πως , ο εργαζόμενος ,αλλά και ο συνταξιούχος (από τους οποίους η Τρόικα ζητάει και άλλες –νέες θυσίες , κάπου 2 δις εκατομμύρια ευρώ !!!)ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ! Μόλις και μετά βίας τα βγάζει πέρα! Με το μισθό τους πληρώνουν μόνο τις διάφορες υποχρεώσεις!...(ΔΕΗ , ΟΤΕ , φάρμακα κλπ)Μάλιστα , πολλές φορές ο μισθός –πείνας (αυτό είναι σωστό!)ούτε και για αυτές τις υποχρεώσεις φθάνει!!!Η απόγνωση σε όλο της το μεγαλείο !!!Και ΔΕΝ μιλάω φυσικά για την αγορά των αγαθών της διαβίωσης που μέρα με την ημέρα ανεβαίνουν! Με αυτή την ακρίβεια , αλήθεια , τι θα γίνει κύριοι της Κυβέρνησης; Τα καρτέλ. θα μας πιούν το αίμα ;Κάντε κάτι !ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!...
Τώρα. Αλήθεια , τι θα κάνουμε με την Τρόικα , η οποία εδώ και περίπου τρία χρόνια (για την ακρίβεια είναι 2,5 χρόνια!)μας ταλαιπωρεί και ΟΛΟΙ κρεμόμαστε από τα… φρύδια της (κάπως διαφορετικά το φωνάζει ο κόσμος !!!), όπως λέει ο λαός μας; Τι θα γίνει με τα … καμώματα της; Άλλα , λέει το πρωί , άλλα το μεσημέρι και τελικά άλλα κάνει; Όταν , η κυβέρνηση λέει ,’’Δόξα τον Θεό’’, έρχεται αμέσως , ένα νέο …χαστούκι από την Τρόικα !!!’’Κάντε αυτό…, ή κάντε ακόμα και αυτά , γιατί διαφορετικά ΔΕΝ υπογράφουμε …’’!!!Και αυτό το… παιχνίδι ‘’της γάτας με το ποντίκι’’ γίνεται πλέον καθημερινά !Ο κ.Τόμσεν και οι άλλοι δυο , ιδιαίτερα ο κ.Τόμσεν ζητάει ολοένα το …κάτι παραπάνω !!!Το ΜΟΝΟ που λένε είναι .ΔΩΣΤΕ και άλλα. ΚΟΨΤΕ και άλλα !!!
Μόλις  χθες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , ζήτησε ‘’πολιτική λύση…’’ του προβλήματος της Ελλάδος! Το μεγάλο αγκάθι πάντως είναι η Γερμανία! Εάν τα είχαμε καλά με την κυρία Μέρκελ (τώρα πάει κάτι να γίνει…)όλα θα ήταν …μέλι γάλα!...Αυτό είναι το σωστό , είτε το θέλουμε , είτε όχι!!Εν τω μεταξύ (και έχει δίκιο ο καλός μου φίλος, ο Δημήτρης Ρίζος που σχετικά το σχολιάζει στην εφημερίδα του , τον Αδέσμευτο Τύπο …)και εκεί που κανένας ΔΕΝ το περίμενε το γερμανικό περιοδικό ‘’SPIEGEL’’άρχισε να… πυροβολεί την τρόικα!...Σε οργισμένο ,σκληρό , πολύ σκληρό μάλιστα άρθρο , το περιοδικό ‘’μιλάει ‘’για τον ‘’άθλιο ρόλο των υπαλλήλων των δανειστών μας…’’!..Γράφει για ‘’…πιόνια πολιτικών συμφερόντων ‘’!...Λέει –σημειώνει ,ζητάει καλύτερα ‘’την άμεση διάλυση της τρόικας…’’!!!Στο ίδιο σχόλιο το ‘’SPIEGEL’’, τονίζει ότι’’… ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ η Ευρωζώνη ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ …’’!...Ακόμα το περιοδικό ισχυρίζεται ότι ‘’η Τρόικα είναι μαφία …’’!!!Μήπως ΔΕΝ έχει άδικο ;Εμείς αντέξαμε τόσα και τόσα…(ναζιστική κατοχή , βαρβάρους μα πάνω από όλα τον Τουρκικό ζυγό…)_και θα φοβηθούμε την τρόικα ;Eξω, ρεεε!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου