Ρίξτε , μια ματιά γύρω σας ρεεεε!!!!
Εκτός από την ανεργία , στην οποία όπως γράψαμε –σχολιάσαμε χθες , είμαστε στην δεύτερη θέση (μετά την Ισπανία που είναι… πρωταθλήτρια Ευρώπης !!), έρχονται τώρα και νέα στοιχεία της EUROSTAT, με τα οποία παρουσιάζονται για μια ακόμη φορά , η τραγική κατάσταση , στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες !!!  Με βάση λοιπόν τα στοιχεία αυτά , ‘’οι Έλληνες παίρνουν τους μικρότερους μισθούς στην Ενωμένη Ευρώπη…’’!!!!Αυτή είναι η αλήθεια! Και είναι κάτι , που ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!
‘’Οι μέσες ετήσιες αποδοχές των Ελλήνων εργαζομένων(όσοι έχουμε δουλειά ακόμα !...), ήταν για το 2011 , 10.110 ,60 ευρώ …!!Το 2008 οι (ετήσιες …)αποδοχές είχαν φθάσει στα 10.693,01 ευρώ !!!Και αντί για καλύτερα , όπως διαβάσατε , πήγαμε χειρότερα!!!Θα πρέπει να προσθέσω ότι , ‘’οι αμοιβές μας , αφ ενός έχουν ‘’γυρίσει ‘’πίσω και από το επίπεδο της τελευταίας τετραετίας και αφ ετέρου είμαστε (και αυτό είναι ΤΡΑΓΙΚΟ!)στην προτελευταία θέση , στις 17 χώρες της Ευρωζώνης!...’’!!!  
Είναι γεγονός λοιπόν ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι , αμείβονται με μισθούς που έπαιρναν πριν από τέσσερα χρόνια!!!Αυτό προκύπτει , όπως είπαμε , από τα στοιχεία που η EUROSTAT  έστειλε στο ‘’Κέντρο Μελετών  και Ερευνών ‘’του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας !...’’Και μετά από όλα αυτά , πως είναι δυνατόν ο εργαζόμενος , να ανταπεξέλθει στις πολλές υποχρεώσεις του ...’’,αναρωτήθηκε και με το δίκιο του , ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΓΣΕΕ!...Το ζητούμενο είναι ότι τα πράγματα , αντί , ‘’να πηγαίνουν προς το καλύτερο …,βαδίζουν , τρέχουν για την ακρίβεια , προς  το χειρότερο …’’!!!Δεν  έρχονται καλύτερες ημέρες’’!...Και έχουν δίκιο να ισχυρίζονται κάτι τέτοιο οι Έλληνες !...Είναι αλήθεια .ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ (ακόμα )ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ!!!
Και για να μην παραπονιόμαστε .Αμέσως μετά την χώρα μας και σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία της έρευνας , βρίσκονται οι Τούρκοι !!! Θα μου πείτε τι σχέση  έχουν αυτοί με την Ευρώπη ;Έχετε απόλυτα δίκιο .Όμως η EUROSTAT  τους … μέτρησε και αυτούς !...Τι να κάνουμε τώρα!!! Μετά από εμάς λοιπόν έρχονται οι Τούρκοι , οι ετήσιες αποδοχές των οποίων φθάνουν στις 5.640,12 ευρώ !!!!!Άντε να ζήσει μια οικογένεια εδώ στην Ελλάδα με τόσο λίγα χρήματα όταν η ακρίβεια έχει …πιάσει ταβάνι !!!!’’Πρωταθλητές’’(παίρνουν τα περισσότερα δηλαδή…)είναι οι Νορβηγοί , με 35.360 ευρώ τον χρόνο !...Στην δεύτερη θέση είναι οι μισθωτοί του Λουξεμβούργου με αποδοχές (ετήσιες ) 28.016 ευρώ !...Και είναι , τα παράπονα των Ελλήνων , δίκαια . Παράπονα προς κάθε κατεύθυνση !Είναι όμως σαν να απευθύνονται σε ανθρώπους , που έχουν… χάσει την ακοή τους !!!Εμείς φωνάζουμε και για αυτούς πέρα βρέχει !!!Άλλωστε , γιατί να μας ακούσουν! Εκείνοι … υποφέρουν; Όχι  βέβαια! Εμείς !Και μόνο εμείς !Είναι πέρα για πέρα σωστή η άποψη…, η θέση των νέων ανθρώπων ,που λένε:’’… Μα εμείς ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕΝΟΥΜΕ…’’!!!Είναι γεγονός ότι , ΔΕΝ ΦΥΓΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ!!!Έτσι ,άλλο Ευρώπη και άλλο Βαλκάνια!!!Μην παραπονιόμαστε λοιπόν! Όμως , οι μόνοι που ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ , ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ! Ρίξτε , μια ματιά γύρω σας ρεεε!!!


‘’Σαββατοκύριακο να ναι-μάστορα…’’!
Ένα ακόμα δικό σας Σαββατοκύριακο , ‘’μέσα’’ από τη ‘’δική σας ιστοσελίδα’’, από το ‘’Κάθε Μέρα Παντού’’ έφθασε! Για άλλη μια φορά , με τον δικό της έξυπνο  τρόπο , η διευθύντρια της ιστοσελίδας μας , η Λέμυ Γ.Κοντονή , θα σας ‘’μεταφέρει’’ σε… ’’άλλη γη..., σε άλλη μέρη ‘’!...Και αυτό το Σαββατοκύριακο (όπως θα γίνεται πάντοτε τέτοιες ημέρες …)θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε και ασφαλώς να πείτε και την άποψή σας για θέματα που ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ και ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ!...
Μην ’’χάσετε ‘’,και το Σαββατοκύριακο αυτό , ‘’από τα μάτια σας ούτε μια ομάδα , από ΟΛΑ όσα έχει να μας περιγράψει –προτείνει η Λέμυ Γ.Κοντονή …’’Παράλληλα περιμένουμε από ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ την άποψή σας .Θα είναι για εμάς ένας καλός… οδηγός-μπούσουλας ,ώστε κάθε Σαββατοκύριακο το ΚΜΠ, να γίνεται ακόμα καλύτερο !..Σε εμάς η θέση σας –άποψή σας , μετράει!...’’Πιάνει τόπο…’’!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου