Εσείς τι λέτε;



 “Α ρε Κασιδιάρη τι μας έκανες;” Αυτές τις λέξεις χρησιμοποιούν όλοι οι Βουλευτές, όταν οι φίλοι τους, τους ερωτούν, εάν “τελικά, αυτός είναι ο μισθός σας;!!! Εδώ να σας πω ότι οι απαντήσεις (των Βουλευτών…) διίστανται..! Διαφέρουν..! Άλλοι λένε ότι ο μισθός μας είναι 5.700 € ο βασικός…” και εδώ σταματούν, χωρίς να δώσουν συνέχεια!!! Και άλλοι υποστηρίζουν ότι “ναι, εκτός από τον βασικό έχουμε και κάποιες έξτρα απολαβές…”!!! Και – αυτοί – έχουν απόλυτα δίκιο..! Έτσι είναι! Εκτός από τον “βασικό μισθό – αποζημίωσή τους”, έχουν και “πολλά – πολλά άλλα… τυχερά”!!! Αυτά τα… “έξτρα…” όπως οι ίδιοι (οι Βουλευτές) τα… ονομάζουν!!!
  Και αυτό το … “έξτρα” οι… “ειδικοί” (αχ, αυτοί οι “ειδικοί”, μας έχουν… φάει στην κυριολεξία!!!), το αναλύουν ως εξής: ΛΟΙΠΟΝ… “έχουμε και… λέμε (μακάρι να… είχαμε και ας μην λέγαμε… κουβέντα!!!) κύριοι Βουλευτές…”!
·        
Ναι, ο βασικός μισθός σας μηνιαίος είναι…, ή μάλλον φθάνει στα 5.700 €!!!
  Είναι για τα σημερινά δεδομένα πάρα πολλά…, μα πάρα πολλά, όταν ένας μεροκαματιάρης, δουλεύοντας συνολικά περισσότερες από 12 ώρες, έχει (και αύριο δεν γνωρίζει αν θα έχει…) ως βασικό μισθό τα 700 €..! Και άντε, με αυτά να πληρώσεις το ενοίκιο…, τη δόση…, το φαγητό…, το σχολείο…, (φροντιστήριο… ή αγγλικά κλπ) την ΔΕΗ…, την ΕΥΔΑΠ…, τον ΟΤΕ…, τα κινητά… (έχουμε πάνω από δύο οι περισσότεροι, δυστυχώς!!!) και τον… ημερήσιο καφέ!!! Έτσι με το που τα παίρνεις αυτά τα 700 €, σου … “φεύγουν”… ή για την ακρίβεια, σου έχουν :φύγει”, πριν… μπουν στην τσέπη σου!!! Ψέματα είναι; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!! Και συνεχίζω με τα… “έξτρα” των Βουλευτών.
·         Εκτός από τον βασικό 5.700 € έχουμε: τα… “ταχυδρομικά…, ταχυδρομικές υπηρεσίες…”, φθάνουν στα 1.136 € για κάθε Βουλευτή!!!
  Εδώ που τα λέμε, εμείς οι απλοί των 700 € το μήνα δεν έχουμε… “ταχυδρομικές υπηρεσίες…”! Άντε να στείλουμε ένα, δύο…, πέντε γράμματα ή κάρτες με ευχές το χρόνο!!! Τα SMS ή το Mail να’ ναι καλά..! Και ας πληρώνουμε ένα σωρό λεφτά το μήνα στη VODAFONE, ή σε κάποια άλλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας!!! Και ακόμα τα… έξτρα είναι:
·         Από 935 € το μήνα (για κάθε Βουλευτή), για την… οργάνωση του γραφείου του!!!
·         Κάθε Βουλευτής λαμβάνει 364 € το μήνα (ΝΑΙ 364 €…) ως… έξοδα κίνησης…!!!
  Τώρα! Εμείς ούτε γραφείο έχουμε…, αλλά και να είχαμε θα το … οργανώναμε με δικά μας χρήματα!!! Και ακόμα εμείς, όπου κι αν πάμε.., κινηθούμε δηλαδή, βάζουμε δικά μας χρήματα…! Ή μάλλον… ΜΟΝΟ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!
  Έτσι! όταν αυτά τα… “έξτρα” των Βουλευτών τα… “κάνεις σούμα” (τα προσθέσεις δηλαδή…), φθάνουν στις 8.217 € το μήνα για κάθε Βουλευτή!!! Για να λέμε όμως τα… “σύκα – σύκα” και τη “σκάφη – σκάφη”, υπάρχουν και… κρατήσεις (είναι κάπου 1.809 €!) με αποτέλεσμα να… “παντελονιάζουν” οι Βουλευτές 6.408 € το μήνα!!! Λογικό; Χμ…! Εσείς τι λέτε;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου