Χρειάζεται όμως προσοχή!!!




Ε, αυτό πια είναι από τα… πρωτάκουστα!!! ΟΛΑ τα είχαμε… κι αυτό μας… έλειπε!!! Δε μας φθάνουν, όλα όσα μας έκαναν, αλλά και (μερικοί, ακόμα κι από εκεί που είναι μας κάνουν!) εξακολουθούν να… πραγματοποιούν εις βάρος μας, ήρθε και αυτό, για να μας… “αποτελειώσει”!!!!! Ο λόγος για τις… “ανατροπές” που φέρνει “το νέο σχέδιο του σωφρονιστικού κώδικα…”!


 




Λοιπόν! Διάβασα προ ημερών στις εφημερίδες, στον Τύπο γενικά (ακόμα και στον ηλεκτρονικό..!) πως, “το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιχειρεί τον εξανθρωπισμό του φυλακιστικού συστήματος”, στη χώρα μας..! Αυτό σημαίνει πολλά! Σημαίνει όμως και τίποτα, όπως “ομολογούν” πολλοί, που γνωρίζουν, “τα πράγματα εκ των έσω και άρα καλύτερα από εμένα… και γενικά από όλους εμάς”…!
  Αυτό που τελικά, “προωθεί το Υπουργείο με τις νέες ρυθμίσεις του σωφρονιστικού κώδικα…”, είναι “πρωτοποριακό”…! Βέβαια, θα πει κάποιος, ότι και “σήμερα ΟΛΑ όσα εκφράζονται μέσα στο νέο σχέδιο υπήρχαν…, γίνονταν καλύτερα, αλλά… σιωπηλά”!!! Ασφαλώς άλλο να κάνουν τα… “στραβά μάτια” (διευθυντής, υποδιευθυντής και φύλακες…) κι άλλο να… “λειτουργούν” τα πάντα με βάση το νόμο… ή πιο σωστά με το “γράμμα” του νόμου…! Έτσι δεν είναι;
  Θα γίνεται – λέει, αναφέρει – “ο νέος σωφρονιστικός κώδικας” που… βγαίνει σε λίγο, “ημιελεύθερη διαβίωση των κρατουμένων…”!! Μα και τώρα και χωρίς “το νέο κώδικα”, υπάρχει αυτό! Και η “ημιελεύθερη διαβίωση…, αλλά – σχεδόν – η ελεύθερη διαβίωση των κρατουμένων…”!!! Τα έχουν ΟΛΑ…, τα “πάντα όλα κατά Νίκο Αλέφαντο! Δεν τους λείπει… κάτι; Ή κάνω λάθος; Όχι; Τέλος πάντων..! Θα τους δίνεται, “η δυνατότητα συνεύρεσης των συζύγων…, των ερωτικών συντρόφων και μελών της οικογενείας…”!!! Μα, θα ισχυρισθεί κάποιος, αυτό και χωρίς τον “κώδικα” (τον νέο) ήταν στην… “ημερήσια διάταξη…”! Και εάν δεν είναι έτσι, ας βγει κάποιος και να μας πει το αντίθετο! Ας με διορθώσει..!
  Ακόμα, “ο νέος, αυτός, κώδικας”, θα περιλαμβάνει “τον ευεργετικό υπολογισμό στην ποινή του χρόνου σπουδών…, την κοινωφελή εργασία του κρατούμενου και πολλά άλλα ακόμα…”!!! Όπως διάβασα “στο σχέδιο”, πρόκειται “να αναγνωρίζεται στους κρατούμενους, το δικαίωμα έκφρασης γνώμης (το είχαν…, το έπαιρναν και σήμερα αυτόν το… ρόλο..!), η πρόσβαση στο διαδίκτυο (ίσως κάνουν και δικές τους ιστοσελίδες! Δεν είναι κακό! Αντίθετα, θα μάθουμε πολλά…, “εκ των έσω”..!), βελτιώνεται, δε, το σύστημα παροχής αδειών (εδώ, θα πρέπει ο κ. Πανούσης που “φτιάχνει” το νέο κώδικα, να προσέξει ιδιαίτερα, για να μην τους… ψάχνουμε αργότερα, ορισμένους, κάτι που γίνεται και τώρα, πολλές φορές…!), επιτρέπει (ο κώδικας…) την εθελοντική εργασία και οι πύλες των φυλακών, ανοίγουν στον Συνήγορο του Πολίτη και στους Δικηγορικούς Συλλόγους…”!!! Εκεί όμως που θα πρέπει να… “σταθώ”, είναι στο γεγονός ότι “ταυτόχρονα θα προχωρήσουν γρήγορα (άμεσα λέει ο κώδικας) οι ρυθμίσεις για τη δυνατότητα εξόδου από τις φυλακές, υποδίκων και καταδίκων για μικρά αδικήματα”! (δεν αναφέρει ο κώδικας ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ…! Κι εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή..!) Βέβαια…, “οι κατάδικοι θα φορούν το ειδικό βραχιολάκι γεωεντοπισμού…”, όπως λέγεται…! Ακόμα, το “σχέδιο” περιλαμβάνει πολλά…, πολλά άλλα…, πολλές “ανατροπές…” πιο σωστά!!! Μακάρι να βγει σε καλό!!! Ο λαός, αυτό θέλει…! Χρειάζεται όμως προσοχή!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου