ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο… καζαμίας!

 

  Είπα να θυμηθώ τα… νιάτα μου! Τότε, που ως μαθητής του Γυμνασίου (στην… ογδόη τάξη πήγαινα..! Μη γελάτε, ΔΕΝ είχαμε στην εποχή μου Λύκειο, αλλά μαθαίναμε γράμματα, όχι όπως σήμερα που τα παιδιά μας δεν ξέρουν πού πάνε τα… τέσσερα, δυστυχώς! Βέβαια, θα μου πείτε όλα; Όχι, αλλά τα πιο πολλά! Έχω άδικο;) “φτιάχναμε” στο τέλος κάθε έτους τον… καζαμία του επόμενου χρόνου… Το ίδιο έκανα, έγραφα τον καζαμία και στις εφημερίδες που δούλευα, όπως επίσης και στην ΕΡΤ! Κάτι τέτοιο θα το… τολμήσω και σήμερα..! Και ελπίζω να με κρίνετε με… επιείκεια…! Λοιπόν.

·         ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Αρχή μηνιά και αρχή χρονιά και η εφορία δεν… σταματά…, δε μας… ξεχνά! Έρχονται τα νέα χαράτσια, αυτή τη φορά και στον λογαριασμό της… ΕΥΔΑΠ! Η ΔΕΗ έχει άλλες ασχολίες..! Ο Κώστας Μητσοτάκης έκανε… ποδαρικό στο Μαξίμου! Δυστυχία μας..! Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ετοιμάζει τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, αλά… Τσίπρα, ο οποίος έχει χαθεί μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής!

·         ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον κ. Τόμσεν και την παρέα του! Οι μισθοί παίρνουν τον… κατήφορο! Και μαζί με τις συντάξεις δεν έχουν σταματημό! Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπόσχεται πως αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα! Αλίμονο μας έρχονται και…νέα! “Δε θα ρίξω την Κυβέρνηση…”, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης! Ο Γιώργος Κρατζαφέρης, ομολογεί ότι αυτός… “αυτό…” το είχε πει πρώτος το 1999!!!

·         ΜΑΡΤΙΟΣ: Για ανάπτυξη μίλησε ο πρωθυπουργός, αλλά δε μας είπε για ποιο… χρόνο..! Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κάλεσε στο… σπιτικό της τον… “ωωω Αντώνης”, για ένα τσάι! Ο Πέτρος Λοβέρδος παρακολούθησε από την τηλεόραση το συνέδριο των… 35 του ΠΑΣΟΚ και έκανε… ένσταση! Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει βοήθεια από την Αμερική, γιατί… τελειώνουν τα χρήματά του, εκεί στην Λατινική Αμερική και δεν μπορεί να… επιστρέψει!!!

Αργότερα , επιστρέφει από τη Βραζιλία με τη …φανέλα ΝΟ 10 (Πελέ)που του έκανε δώρο ο Πρόεδρος της Βραζιλίας !

·         ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Η “Χρυσή Αυγή” διά του εκπροσώπου της ζητάει εκλογές!!! Τη θέση αυτή… υπογράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ διά τον Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος δήλωσε ότι οι… αναρχικοί τον χτύπησαν στο ΟΑΚΑ, τελικά!!! Ο Ολυμπιακός με διαφορά 30 βαθμούς από τον δεύτερο και 40 από τον Παναθηναϊκό, κατακτά το τεσσαρακοστό πρωτάθλημά του! Η παρέα του κ. Τόμσεν διαπίστωσε πως τίποτα από εκείνα που είχαμε υπογράψει δεν έγιναν!!! Και τώρα… τρέχουμε και δεν φτάνουμε!!!

·         ΜΑΪΟΣ: Ο Πάνος Καμμένος, σε μια… κατάθεση ψυχής “ομολόγησε” πως ο Γιώργος Βουλγαράκης είναι ο χρηματοδότης των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”! Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν ο μόνος που το είχε πει από την τηλεόραση δέκα χρόνια πριν!!! Ο Γιάννης Μανώλης αποσύρει τη μήνυση κατά του αρχηγού των “Ανεξάρτητων Ελλήνων…” και ζητάει την… επανένταξή του..!! Ο Τέρενς Κουίκ με… “ζωντανή” – “απευθείας” σύνδεση με το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μεταδίδει το… συνέδριο του κόμματός του! Παρών και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με ομιλία του, κάλεσε όλους για μια νέα Λαϊκή – Ευρωπαϊκή Δεξιά!!!

·         ΙΟΥΝΙΟΣ: Πέρασαν οι έξι πρώτοι μήνες του έτους και γίνεται αγώνας, προκειμένου να πάρουμε τη νέα δόση των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ! Ρεεε, δε μας σώζει ΤΙΠΟΤΑ! “Ουρά οι… επενδυτές”, στη χώρα μας! Μάλιστα…, διώχνουμε κιόλας!!! Η κυρία Λαγκάρντ, έρχεται στην Αθήνα και συναντά τον Αλέξη Τσίπρα, που πριν λίγες ώρες “γύρισε” από το ταξίδι του στην Κίνα και την Αργεντινή!!! Κάτι που κι αυτό είχε πει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης!!!

·         ΙΟΥΛΙΟΣ: Οι παραλίες είναι γεμάτες! Ο υδράργυρος… χτύπησε κόκκινο! Η κυβέρνηση καλεί το λαό σε ειδικούς κλιματιζόμενους χώρους, για να αποφύγει δυσάρεστα αποτελέσματα! Τα υπουργεία υπολειτουργούν και οι δήμοι, όσοι δεν έχουν ακόμα βάλει λουκέτο, αποφάσισαν να στείλουν… τις λίστες!!! Ο Φώτης Κουβέλης… γλυκοκοιτάζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δηλώνει πως δεν… “ρίχνει την κυβέρνηση”!!! Στα… σκαριά είναι η δημιουργία ενός νέου κόμματος, με κόμματος, με αρχηγό την Τζούλια Αλεξανδράτου..! Θα… σχίσει λένε οι ειδικοί! Και αυτό το είχε πρώτος πει, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αλλά ουδείς τον… άκουσε!!!

·         ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Όλη η Ελλάδα… αναπαύεται..! Μόνο η Τρόικα κάνει… φύλλο και φτερό τα υπουργεία και ζητά να κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις!!! Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που διέκοψε τις… διακοπές του, διαβεβαιώνει πως δε θα παρθούν νέα μέτρα!!! Τώρα είναι που όλοι αρχίζουμε να φοβόμαστε πολύ! Επιτέλους οι Ορίτζιναλ δέχθηκαν την πρόταση του Πολιτικού Μηχανικού Γεράσιμου Έρτσου και το γήπεδο της ΑΕΚ… μπαίνει μπροστά!!! Λεφτά έχουν βρεθεί…, οι εργάτες έφυγαν μετανάστες στη Γερμανία..!

·         ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Οι αποκρατικοποιήσεις παραμένουν στάσιμες..! Τα σχολεία άνοιξαν…, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πηγαίνουν σε… απεργία, διεκδικώντας… αυξήσεις!!! Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάνει δεκτό το αίτημά τους, αλλά από το 2050..! Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προσφεύγει για το θέμα αυτό στον… Άρειο Πάγο!!! Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, την Μάντσεστερ και την Ρεάλ! Οι ελπίδες δεν… χάθηκαν, δηλώνει ο προπονητής του!!! Η ΑΕΚ… συμπράττει με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος έχει έτοιμο γήπεδο!!! Έρχονται και νέα χαράτσια! Ωχχχ μανούλα μου!!!

·         ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, προκηρύττουν πέντε νέες 48ωρες… επαναλαμβανόμενες απεργίες! Διεκδικούν μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος..! Η ΔΕΗ με δικαστική απόφαση αύξησε την τιμή της κατανάλωσης 1000%!!! Ο κ. Στουρνάρας προσφεύγει στον… Άρειο Πάγο και ζητά να μην κάνει δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για μείωση, γιατί είναι… αντισυνταγματικό!!! Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνεργάζεται με τον… Αλέξη Τσίπρα και… Νίκο Μιχαλολιάκο, για την εφαρμογή ενός νέου μνημονίου!!! Πάντως ο Γιώργος Καρατζαφέρης το είχε αναφέρει το 2001 στη Βουλή, πρώτος!!!

·         ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Ο κ. Τόμσεν και η… παρέα του, ομολογεί ότι όλα…., τα πάντα όλα, λειτουργούν σωστά κι έτσι έρχονται τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Τα 499 θα δοθούν για… ανακεφαλαίωση των τραπεζών! Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε… ανασχηματισμό! Νέος υπουργός Οικονομικών ο… Ευάγγελος Βενιζέλος! Βοηθός πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο… Πάνος Καμμένος! Υπουργός Εξωτερικών ο… Αλέξης Τσίπρας! Ενώ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας προορίζεται η… Αλέκα Παπαρήγα! Ένσταση υπέβαλλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης! Όλα αυτά τα είχε πει από την τηλεόραση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης! Όλα μα όλα όμως..!

·         ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Τα χιόνια… κατηφόρισαν στην Αθήνα! Οι Αθηναίοι περίπου οκτώ εκατομμύρια(!!!!) είδαν επιτέλους… άσπρη μέρα! Ο Κώστας Καραμανλής επιστρέφει στην αρχηγία της ΝΔ! Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απειλεί με τη δημιουργία νέου κόμματος! Μιας νέας… συνιστώσας! Ο Ολυμπιακός έχει… ξεφύγει κατά δέκα βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό! Ο Γιάννης Αλαφούζος απειλεί με μηνύσεις τον Βαγγέλη Μαρινάκη! Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι περιμένουν τους… τρεις μάγους! Ψηφίζεται στη Βουλή, ο νέος εκλογικός νόμος! Απλή αναλογική! Οι Έλληνες θα ψηφίζουν πλέον… διαδικτυακά!!! Η κυβέρνηση παίρνει… παράταση ζωής..! Ο Αντώνης Σαμαράς… κατηγορεί τον Γιώργο Καρατζαφέρη, γιατί αυτό, δεν το είχε πει πρώτος, ούτε από τη Βουλή…, ούτε από την τηλεόραση!!! Σε λίγες ημέρες… “ανατέλλει ο καινούριος χρόνος”, εκτός κι αν η Τρόικα τον… καθυστερήσει!!! Άντε, χρόνια πολλά! Και του χρόνου!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου