Όχι, άλλη βία!!!

  Ε, αυτό πάει… πολύ! Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν “τέτοια γεγονότα”, σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου μικρών παιδιών!! Το ποδόσφαιρο για τα μικρά παιδιά, αλλά και γενικά για ΟΛΟΥΣ μας, είναι ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!! Είναι όμως; Αμφιβάλλω πολύ..! Το… “διασκέδαση”, το… “αφαιρεί”…, το “διαγράφει” η ΒΙΑ! Ο τσακωμός! Το λιντσάρισμα! Ο θάνατος! Ναι, ο θάνατος, όπως αυτό που συνέβη τις προάλλες στην Ολλανδία, όπου μικρά παιδιά επιτέθηκαν κατά του βοηθού διαιτητή και με γροθιές τον… “έστειλαν” τον άνθρωπο!!! Και υποτίθεται το γήπεδο αυτό (μιλάω για την Ολλανδία…) είναι…, ή μάλλον ήταν, ένας χώρος ειδικά φτιαγμένος – εξοπλισμένος, για τη διασκέδαση των μικρών παιδιών!!! Σημείωσα “ΗΤΑΝ”, γιατί από το βράδυ της περασμένης Κυριακής ΔΕΝ είναι πλέον..! Έγινε ουσιαστικά ο “τάφος” για τον βοηθό διαιτητή!!! Και μόνο έτσι (σαν “τάφο”) το βλέπουν πια ΟΛΟΙ!!! Το περιστατικό λαμβάνει μεγαλύτερη έκταση, επειδή έγινε “μπροστά στα μάτια του 15χρονου παιδιού του θύματος, που ήταν παίκτης της αντίπαλης ομάδας…”!!!
 
           

Το περιστατικό είναι πράγματι “σοκαριστικό…”, όπως το χαρακτήρισε η κ. Εντίζ Σίπερς, υπουργός Αθλητισμού της Ολλανδίας..! Είπε μάλιστα, ότι “θα τιμωρήσει διά βίου όσους παίκτες αποδειχθεί πως ενεπλάκησαν στο επεισόδιο…”! Είναι “φόνος εκ προμελέτης…”, τόνισε ο εισαγγελέας, ο οποίος και “απήγγειλε κατηγορίες σε τρεις 15χρονους ποδοσφαιριστές…”!!! Όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά από μικρά παιδιά, τότε τα πράγματα, “πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο…”! Είναι γεγονός, πως τα παιδιά “αντιγράφουν” τους μεγάλους, λέμε ΟΛΟΙ! Και κατά… βάση, έτσι είναι! Όμως σε αυτή την περίπτωση, στην Ολλανδική Μπούιτενμπόις, αυτό πάει… “περίπατο…”!!! Ο… νόμος αυτός ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ..! Εδώ, τα 15χρονα, “πήραν το νόμο (τους αδίκησε ο βοηθός διαιτητή όπως κάποιοι είπαν…), στα χέρια τους και το αποτέλεσμα υπήρξε τραγικό…”!!! Έτσι, σήμερα “μιλάει” ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ για το έγκλημα αυτό..! Γιατί περί εγκλήματος πρόκειται!!!
  Η είδηση αυτή, που όπως είπαμε, έκανε το γύρο του κόσμου, μου θύμισε ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΗΠΕΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ… Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των “ραντεβού που κλείνουν οι αντίπαλες ομάδες, για να… ξεκαθαρίσουν τους… λογαριασμούς τους…”!!! Σε ένα τέτοιο “ραντεβού” Ολυμπιακών – Παναθηναϊκών χουλιγκαναραίων, χάθηκε η ζωή ενός νέου ανθρώπου..! Δεν έχει σημασία ποιας ομάδας οπαδός ήταν! Σημασία έχει ότι με μια “μαχαιριά πήγε ο νέος αυτός…” στον… “άλλο κόσμο…”!!! Και ΔΕΝ είναι το μοναδικό περιστατικό! Υπάρχουν και άλλα πολλά! Τον τελευταίο καιρό ζούμε τη βία καθημερινά! Με μεγαλύτερη έκταση σε κάθε αγώνα! Πριν…, κατά τη διάρκεια…, ή μετά το παιχνίδι! Οπαδοί – χουλιγκαναραίοι του Ολυμπιακού (τώρα έχουν ηρεμήσει κάπως και μπράβο τους…) του Παναθηναϊκού (ζήσαμε στιγμές απείρου… κάλους τις περισσότερες Κυριακές, με κορυφαία ΟΛΑ ΟΣΑ έγιναν στο περσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…) της ΑΕΚ (βλέπουμε πολλά…, εκδικούνται – λένε – για την κατάντια της ομάδας τους…) τον ΠΑΟΚ (είναι να μη βρεθείς σε μια… επίθεση των χούλιγκανς αυτής της ομάδας…) και του Άρη (στιγμές τραγικές περνούν οι αστυνομικοί, σχεδόν σε κάθε παιχνίδι…) αλλά και των άλλων “μικρότερων” ομάδων μας..! Έχω δώσει και δίνω μεγάλη μάχη κατά της βίας, όποιο… χρώμα κι αν αυτή φοράει..! Και για μια ακόμα φορά, φωνάζω: Έξω η βία από τα γήπεδα!!! Όχι, άλλη βία!!!




Ποτέ ξανά τέτοιες εικόνες ! Η αρχή για αγώνες χωρίς βία και τρομοκρατία ας γίνει από το Κυριακάτικο ντέρμπι των ''αιωνίων ''στο Ολυμπιακό Στάδιο !
Οχι ,άλλη βία !!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου