“Θέση”, στους καλύτερους!!!

Ναι! Είναι γεγονός! Χαμόοος..! Ένας χαμός γίνεται,, με τις αντιδημαρχίες, αυτές τις ημέρες! ΟΛΟΙ οι δήμοι…, για την ακρίβεια όλοι οι δήμαρχοι, οι οποίοι ετοιμάζονται για να ανακοινώσουν τους νέους συνεργάτες τους, είναι σε… δίλημμα..! Έχουν που λέτε πάρει… κιμωλία και… σφουγγάρι και… γράφουν – σβήνουν ονόματα, έτσι ώστε να τοποθετήσουν τους κατάλληλους στις κατάλληλες (;) θέσεις αντιδημάρχων!!!
-       “Τα καταφέρνουν;”! Με ρώτησε προ ημερών ένας καλός μου φίλος!
-       “Όχι, πάντα…”! Ήταν η απάντησή μου..!
Βέβαια, αυτό το… “όχι πάντα…” έχει και την ερμηνεία του! Γιατί, πολλές φορές, ενώ θέλουν (οι δήμαρχοι…) δεν μπορούν τελικά να “κάνουν τους καλύτερους”, επειδή δεσμεύονται με τις… “υπογραφές κάποιων προεκλογικών υποσχέσεων…”!!! Και εξηγούμαι. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο υποψήφιος δήμαρχος και μετέπειτα (εκλέγεται…) δήμαρχος, προκειμένου να “κερδίσει”… κάποιο όνομα (γνωστός, περισσότερο από τους άλλους του ψηφοδελτίου..!) του λέει “έλα και θα σε έχω αντιδήμαρχό μου, για τέσσερα χρόνια…”!!! Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που υπογράφουν και… “σχετικό μνημόνιο…”!!! Έβαλα τη λέξη “μνημόνιο”, πρώτον επειδή είναι της… μόδας και δεύτερον γιατί… “πάει γάντι” στην… περίπτωση!!! Κι έτσι φθάνουμε στην… θέση του… “όχι, πάντα…”!



Τώρα! Δεν μπορεί κάποιος να… λησμονήσει και τους… (κατ’ εξακολούθηση…) “γλύφτες…”!!! Η… κατηγορία αυτή, ξεπερνάει κάθε άλλη προηγούμενη!!! Και αυτό, γιατί “οι περισσότεροι για να κερδίσουν την εύνοια των δημάρχων και να γίνουν αντιδήμαρχοι, κάνουν ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ… ΔΟΥΛΕΙΑ”!!! Γλύφουν τους δημάρχους!!!!! “Αχ…, τι ωραία εκδήλωση! Μπράβο κύριε Δήμαρχε…” του λένε κι εκείνος (ο δήμαρχος…) φουσκώνει όπως το… παγώνι!!! Τώρα, γιατί ο δήμαρχος (για τον… γλύφτη!) τα κάνει ΟΛΑ καλά, ΟΛΟΙ το καταλαβαίνουμε..! Δεν… χρειάζεται να έχει κάποιος “χαρτί Πανεπιστημίου”, για να… “πιάσει ένα… τέτοιο ζήτημα…”!!! Έτσι δεν είναι;
  Μια άλλη κατηγορία είναι…, οι παρεμβάσεις! Οι πολιτικές παρεμβάσεις..! Δεν είναι λίγες οι φορές που (το ομολογούν οι ίδιοι οι δήμαρχοι! “Με πήρε ο Υπουργός… και με… παρακάλεσε να κάνω αντιδήμαρχο τον… Κοντονή – λέω το δικό μου όνομα, επειδή δε θέλω να… εκθέσω κάποιον ή κάποιους άλλους… - και δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά…”, λένε οι δήμαρχοι…, χωρίς ντροπή!!!) ένας πολιτικός, προκειμένου να κερδίσει όταν γίνουν οι εθνικές εκλογές κάποιες ψήφους, παίρνει στο τηλέφωνο τον ή την δήμαρχο και… απαιτεί να γίνει αντιδήμαρχος “ο δικός του άνθρωπος…”!!! Και ο…, ή η δήμαρχος “υπακούει τυφλά” και “τσουπ ο Κοντονής γίνεται αντιδήμαρχος, χωρίς να το αξίζει…”!!!
  Όμως! Όμως αυτή τη φορά οι κύριοι και οι κυρίες (μία…, δύο…, άντε τρεις, είναι στην επικράτεια, δημαρχίνες!!!) δήμαρχοι, θα πρέπει να προσέξουν πολύ! Κι αυτό γιατί, “οι νέοι αντιδήμαρχοι, θα είναι αυτοί που θα δώσουν τη μάχη τις επόμενες ημέρες και – φυσικά – θα οδηγήσουν τις δημοτικές αρχές στις εκλογές, που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2014…”!!! Έτσι κύριε…, ή κυρία δήμαρχε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η επιλογή! “Θα πρέπει διά… ροπάλου…”, να αποφύγετε τους… “γλύφτες”..! Όπως επίσης και τα… “απαιτητικά τηλεφωνήματα των κυρίων Υπουργών…”!!! Κι αυτό, εάν θέλετε να βοηθήσετε την τοπική κοινωνία..! Το… δίλημμα είναι μεγάλο λοιπόν… Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στον δικό μου δήμο, στη Ν. Φιλαδέλφεια - Ν. Χαλκηδόνα! Ελπίζω όμως η κ. Έφη Γαϊτανά να έχει καλές επιλογές! Υπάρχουν και κάποιοι (κάποιος για την ακρίβεια, ο… των Οικονομικών,(Μπάμπης Μπόβος) που κράτησε Θερμοπύλες…) που δεν πρέπει να αλλάξουν, γιατί έχουν κάνει έργο..! Σύνθημα των δημάρχων, πρέπει να είναι: “Κάνω ότι είναι καλό για την πόλη μου”! “Θέση” στους καλύτερους!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου