ΑΝΔΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
Μια παράσταση που αξίζει να δούμε σήμερα Κυριακή είναι το έργο των Nεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten, που ανεβαίνει απο τους σκηνοθέτες -σεναριογράφους Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.
Το «Άντρες έτοιμοι για όλα» ανεβαίνει στο θέατρο Λαμπέτη, προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα.
Το... κινηματογραφικό «Full Monty» του 1997 αποτέλεσε μια πάρα πολύ καλή μεταφορά στη μεγάλη οθόνη για το «Ladies Night» (όπως είναι ο αυθεντικός τίτλος της κωμωδίας των Stephen Sinclair και Anthony McCarten του 1987). Τότε βέβαια η δράση τοποθετούνταν στο Σέφιλντ της Αγγλίας και σε 6 άνεργους -πρώην- εργάτες ορυχείου που γίνονται εν μια νυκτί strippers για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.
 
 
 
 
Στο «Άντρες έτοιμοι για όλα» των Ρέππα-Παπαθανασίου, το γνωστό θέμα μεταφέρεται σε μια ελληνική επαρχιακή πόλη του σήμερα, που έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και φυσικά έχει μεγαλύτερο και πιο άμεσο αντίκτυπο στο κοινό της Αθήνας, με αρκετές διαφορές σε σχέση με την ταινία, στο ίδιο όμως πάντοτε ύφος. Η ύφεση και η δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, δεν γίνεται να μην επηρεάσει και τους ήρωες της παράστασης. Για να αντιμετωπίσουν το... πρόβλημα, 5 φίλοι, κάνουν το... αδιανόητο (για τα στενά πλαίσια της μικρής ελληνικής επαρχιακής κοινωνίας): διοργανώνουν μια βραδιά στριπτίζ για να «σώσουν» την αγαπημένη τους καφετέρια «Ανναμπέλα», πριν την κατασχέσει η τράπεζα.
 
 
 
 
Ερμηνεύουν οι : Κ. Κόκλας, Θ. Ευθυμιάδης, Κ. Ευριπιώτης, Γ. Τσιμιτσέλης, Μ. Ιωάννου, Ευαγγ. Μουμούρη. κα
 
 
 
 
Λέμυ Γ.Κοντονή

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου