Εάν ζούσε εκείνος…

Υποκλίθηκαν όλοι! Φίλοι, αλλά ( και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία!) και πολιτικοί εχθροί!.. Όλοι είχαν μόνο καλά λόγια να πουν! Όλοι ακόμα και εκείνοι που τον ήθελαν ( τότε στα χρόνια της πολιτικής δράσης του!..) «πολιτικά νεκρό»!!! Και αυτοί λοιπόν, την περασμένη εβδομάδα στη «μάζωξη» στο «Μέγαρο Μουσικής», έπλεξαν το εγκώμιο του!!!  Ήταν ΟΛΟΙ καραμανλικοί!!! Όλη η Ελλάδα μια αγκαλιά ήταν! Και αυτό, έχει τη σημασία του!.. Ήταν η… σύνθεση τέτοια, που εάν ήταν αυτή η ίδια και στην καθημερινότητα, τότε η Ελλάδα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα!!! Δεν θα είμαστε στα χάλια αυτά!!! Και αυτή, είναι η αλήθεια, είτε το θέλουν, είτε (πολλοί..!) δεν το επιθυμούν!!

Στη συγκέντρωση, για την συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία του τόπου ήταν εκεί, στο Μέγαρο! Ήταν στο… σημείο…, στο ραντεβού για να παραδεχθούν ΟΛΟΙ με κάθε λεπτομέρεια το «πόσο μεγάλη προσωπικότητα ήταν ο Κωνσταντίνος  Καραμανλής, ο εθνάρχης..» Είναι γεγονός πως ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, « αναμόρφωσε την Ελλάδα με τα ταμεία άδεια (!!) και χωρίς δάνεια (!!!) από άλλη χώρα…!!! Για φανταστείτε πως θα ήταν σήμερα η πατρίδα μας, εάν στο τιμόνι της υπήρχε (ακόμα..) ο Καραμανλής!... Και με τα κονδύλια που δόθηκαν (και δυστυχώς.. πετάχτηκαν!) από την Ενωμένη Ευρώπη! Η Ελλάδα θα ήταν..., ή θα είχε γίνει Ελβετία!!!
Στο Μέγαρο ΟΛΟΙ μαζί (συμπολίτευση και κυρίως αντιπολίτευση) θυμήθηκαν και υπενθύμισαν στον ελληνικό λαό, «τα πεπραγμένα του Κωνσταντίνου Καραμανλή»!.. Είπαν και τα απέδειξαν με στοιχεία ότι ο εθνάρχης: 


Έκανε τις πρώτες αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα και μάλιστα εκείνα τα δύσκολα χρόνια.
·         Έφερε.., δημιούργησε την ομαλή επάνοδο της Δημοκρατίας, έπειτα από την… πτώση της επτάχρονης δικτατορίας.
·         Ήταν ο άνθρωπος που είπε STOP-  κατήργησε την εξορία των… αντίθετων (κουμουνιστών κλπ) στα νησιά, κάτι που είχε εφαρμόσει η χούντα!
·         Και φυσικά νομιμοποίησε το (μέχρι και εκείνο τον χρόνο, εκτός νόμου) ΚΚΕ!
Εκεί, όμως, που ΟΛΟΙ συμφώνησαν ήταν στο γεγονός πως ο Κωνσταντίνος  Καραμανλής, ήταν εκείνος που έβαλε τη χώρα στην τότε ΕΟΚ! Γνωστό το… «… όποιος ξέρει κολύμπι θα σωθεί!!!» Και σώθηκε όλη η Ελλάδα! Δεν ξέρω εάν όλοι γνωρίζαμε.. κολύμπι, όλοι όμως πήραμε το μήνυμα!!!
Μια άλλη αναφορά, έγινε στο σπουδαίο έργο, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, από την ώρα που ανέλαβε την εξουσία, την δεκαετία του 1950! Την εποχή, δηλαδή, που η Ελλάδα ήταν (ακόμα) καθημαγμένη από τον παγκόσμιο πόλεμο…, από την κατοχή… και μετέπειτα από τον εμφύλιο!!! Και τα κατάφερε ο Καραμανλής! Και η Ελλάδα πήρε… μπρός! Και το βιοτικό επίπεδο, ανέβηκε!
Έκανε λοιπόν:
·         Τη νέα εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας!
·         «Φώτισε» με καινούργιο ηλεκτρισμό την Ελλάδα!
·         Δημιούργησε από την αρχή τα μνημεία «αναστύλωση» και τους αρχαιολογικούς χώρους!
·         Και ασφαλώς έφτιαξε την Λεωφόρο Συγγρού (μια μεγάλη λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας!..) μέσα σε τρείς μήνες!
Και βεβαίως, ένα από τα επιτεύγματα του μεγάλου Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν, η ένταξη της χώρας στην Ενωμένη Ευρώπη και ασφαλώς «το μεγάλο κέρδος για την Ελλάδα», άσχετα εάν κάποιοι σήμερα «τα μούσκεψαν» δυστυχώς, και περνάμε τώρα όλα αυτά!!! Εάν ζούσε εκείνος, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική!... Δεν θα είχαμε αυτά τα χάλια!.. Ασφαλώς θα ήμασταν καλύτερα!.. Και αυτό γιατί εκείνος γνώριζε πώς να… κυβερνήσει το σκάφος!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου