"ΜΕΤΩΠΙΚΗ" ΜΕ ΤΗΝ...ΤΡΟΙΚΑ !!!


• Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα!
• Η αμφισβήτηση για τον Ενιαίο Φόρο!
• Σύσκεψη Στουρναρα - Μητσοτακη και Γεωργιάδη!

       
                           







Μετά την παράδοση...,παραλαβή των υπουργείων,έγιναν και οι πρώτες συσκέψεις των υπουργών "υψηλής ευθύνης"!!! Συσκέψεις για να δοθεί "εδώ και...χθες", λύση στα καυτά προβλήματα,τα οποία ταλανίζουν την χωρα μας!.. Προβλήματα που έφεραν αρκετά...πίσω τις προσπάθειες που καταβάλλονται,προκειμένου να βγούμε οσο το δυνατόν πιο γρήγορα απο την... στενωπο!.. Βέβαια η Τροικα...,οι ελεγκτές των δανειστων μας, δεν μας...πολυπιστευουν σε οτι και αν τους λέμε... Έτσι έρχονται πάντοτε με...άγριες διαθέσεις! Να,τώρα (η Τροικα) αμφισβητεί ναι...,ναι και την "αποδοτικότητα του σχεδίου για το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων..."!!! Μάλιστα οπως ειπώθηκε,ζητα "παράταση στο χαράτσι της ΔΕΗ..."!!!!!  Και όλα αυτα θα γίνουν...,θα ζητηθούν απο τους...Τροικανους στις αρχές Ιουλίου που επιστρέφουν στην Ελλάδα! Γυρίζουν,οπως λένε στα..., πηγαδάκια, "για να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του Ελληνικού προγράμματος..."!!!
 

 Τωρα! Έγινε η σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρναρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριακου Μητσοτακη με τον Πρωθυπουργο! Θεμα "η ολοκλήρωση του σχεδίου για τις 12.500 διαθεσιμοτητες δημοσίων υπαλλήλων εως το τέλος Ιουνίου..."!!! Και συζητήθηκε ακομα και ο τρόπος που θα γίνει για τις "απολύσεις 2.000 εργαζομένων εως το τέλος του έτους..."!!! Ειναι ασφαλώς σκληρό να συζητας για απολύσεις την ώρα που η χωρα μας κατέχει την πρωτη θέση στην ανεργία!.. Και μην ξεχνάμε πως έχουμε περισσότερους απο δυο εκατομμύρια ανέργους σε όλη την Ελλάδα!!! Ένας αριθμός ρεκόρ! Όμως δεν μπορει να γίνει διαφορετικα! Όλα θα είχαν τελειώσει,εάν ο πρώην υπουργός είχε το θάρρος και είχε υποδείξει όλους εκείνους που βρίσκονται πιο κοντα στην εξοδο, στην...απόλυση!.. Εάν είχε γίνει κάτι τέτοιο, η Τροικα θα είχε κάπως...ηρεμήσει!.. Σήμερα τα δεδομένα  έχουν αλλάξει... Εκεινοι βιάζονται και με κάθε τροπο και απο Παντού μας...πιέζουν! Και έρχεται η ώρα της δόσης...,με αποτέλεσμα οι πιέσεις,το...πρεσινγκ να γίνεται πιο εντατικό,πιο στενό!.. Υπήρξαν στιγμές,μάλιστα,που οι άνθρωποι της Τροικας δεν έφευγαν και δεν έδιναν το  ok  τους,εάν δεν ήταν 100ο/ο σίγουροι πως η...δουλεια τους θα γίνει! Οι απαιτήσεις τους θα πραγματοποιηθούν!..
   
                                
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας,αφού ζήτησε "σκληρή δουλεια", απο τα μέλη της Κυβέρνησης,φώναξε στο γραφείο του τους υπουργούς εκείνους που τα Υπουργεία στα οποία τοποθετήθηκαν,"τα θεματα καίνε στην κυριολεξία" και είχε μαζυ τους πολύωρες συζητήσεις,ώστε να μην χαθεί ουτε ένα πολύτιμο δευτερόλεπτο!.. Ιδιαιτερα με τον Αδωνι Γεωργιάδη, τον  υπουργό Υγείας συζήτησαν "το νέο δημοσιονομικό κενό,που εχει διαπιστωθεί στη διετία 2013-2014, λόγω των ελλειμμάτων και των χρεών του ΕΟΠΥΥ"!..  Στο σημείο αυτο να υπενθυμίσω πως το έλλειμμα φθάνει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρω!..  Ενώ και αυτο ειναι πολυ σοβαρό, υπάρχει...τρύπα , "μια νέα μαυρη τρύπα 400 - 500 εκατομμυρίων ευρω,στους προϋπολογισμούς των ασφαλιστικών ταμείων", οπως ειπώθηκε απο επίσημα χείλη!..  Τα πράγματα λοιπόν ειναι πολυ δύσκολα! Και οπως φαίνεται οι λύσεις ελάχιστες! Ένα άλλο..."μέτωπο", που θα αντιμετωπίσει η νέα δικομματικη,ειναι το "τι θα γίνει με την εμμονή της Τροικας στην άρση του μέτρου της αναστολής πλειστηριασμων..."!.. Όταν μάλιστα πρόκειται για κυρια-πρωτη κατοικία! Εδώ,η Τροικα λέει οτι το περιθώριο ειναι εως και τις 31 Δεκεμβρίου 2013!!! Χρησιμοποιεί δε τον όρο "το αργότερο"!!!  Η Κυβερνηση καλείται να βρει λύση άμεσα και για αυτο!  Λύσεις για τα καυτά προβλήματα,που ειναι πολλα και για τα οποία ΔΕΝ ΦΤΑΊΕΙ Ο ΛΑΟΣ, λύσεις λοιπόν ΕΔΩ ΚΑΙ...ΧΘΕΣ,απο μια κυβερνηση συνεργασιας,που ευθυνονται ( οι δικές τους Κυβερνήσεις παλια.απο την μεταπολίτευση,δηλαδη,μας έφεραν σε αυτα τα χάλια!..)  για τα..."χιλια κακα της μοιρας μας"!!! Δίκαιες λύσεις! Γιατι διαφορετικα...

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου