Οι..."ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ"!!!

• Έξυπνες ιδέες έφερε η κριση!
• Ξαναγύρισαν τα...πουλιά στα φανάρια!
• Οι..."σκουπιδοφαγοι"!

       
   
 Ειναι γεγονός πως, βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο "κομμάτι", της οικονομικής κρίσης, που περνάμε, εδω και τρια με τέσσερα χρονια!.. Ενα "κομμάτι", το οποίο για να το ξεπεράσουμε πρέπει, η μάλλον χρειάζεται πολλες και μεγάλες προσπάθειες!.. Θυσίες!..
           Δύσκολες; Ναι!
           Αιματηρές; Ναι!
           Απάνθρωπες; Ναι!
           Εξευτελιστικές; Ναι!
           Επίπονες; Ναι!
           Ολα αυτα και με το παραπανω τα έχουμε κανει μέχρι σημερα, ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ!!! Και αλήθεια που ειναι ολοι οι αλλοι; Οι...καρχαρίες; Ολοι εκείνοι που εχουν τα εκατομμύρια ευρω...,η δολλαρια, δεν εχει σημασία και ενω χρωστάνε στην εφορία τα...μαλλιά της κεφαλής τους (και λίγα λεω...) ειναι, κυκλοφορούν ανενόχλητοι και σαν να μην συμβαίνει τιποτα!.. Ενω ολοι εμεις, εαν χρωστάμε στην εφορία, έστω και κάποιο μικρο πόσο, μπορει να...χάσουμε το σπίτι μας!!! Ενα σπίτι που φτιάξαμε με κόπο, με άγχος και με αίμα!.. Ψέματα;
          



 Ναι! Ναι λοιπον βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη...στροφή της οικονομικής κρίσης! 
           Ναι! Ναι να βοηθήσουμε! Δεν έχουμε όμως ουτε σεντς για να δώσουμε!
           Ναι! Οτι και αν είχαμε, μας τα πήρατε! Και οχι μια, αλλα δυο, η και τρεις φορές περισσότερα!
           Ψέματα; Οχι βεβαια! Καιρος ειναι να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες! Τους ξέρουμε και τους γνωρίζετε...  Εμπρός λοιπον! Πιεστε τους! Με παρακάλια και με χάδια δεν γινεται δουλεια!.. Δεν θα έρθουν ποτε, όταν τους λέτε, "σας παρακαλούμε περάστε απο το γραφειο μας, για να συζητήσουμε..."!!!  Ενω σε όλους εμάς, μας στέλνετε ακομα και δικαστικούς κλητήρες! Ψέματα;
            Η φτώχεια φέρνει...,γεννάει ιδέες! Και ως γνωστόν ο Ελληνας...παράγει χιλιάδες! Ειναι η πιο  γρηγορη βιομηχανία που μπορει κάποιος να...στήσει!!!  Ετσι μεταξυ άλλων,  των πολλών ευρημάτων-επαγγελμάτων ειναι και αυτο που μου έτυχε τις προάλλες!..  Είχα παει σε μια τράπεζα, για να πληρώσω καποια δόση! Βλέπετε ελάχιστες φορές παίρνουμε! Μονο δίνουμε πλεον! Η, μας τα παίρνουν!.. Μπαίνοντας λοιπον ήρθε ενας κύριος καλοντυμένος...,με την γραβάτα του και μου ειπε: "Εχω το νούμερο τρια... Σας το πουλάω!"!!! Τον κοίταξα περίεργα, γιατι δεν μου είχε τύχη κατι τέτοιο άλλη φορα! "Πόσο...", τον ρώτησα! "Για εσάς δυο ευρω! Τρια τα δίνω...", μου ειπε και έμεινα...ξερός! Του έδωσα τα δυο ευρω, πήρα το...χαρτάκι και πήγα κατευθείαν στο ταμείο! Πλήρωσα αλλα δεν έφυγα αμέσως. Περίμενα να μιλήσω με τον κύριο που μου...πούλησε το χαρτάκι με το νούμερο!..
--- Λοιπον; Πως πανε...οι δουλειές;
--- Παρα πολυ καλα!..
--- Αληθεια, πως...το...;
--- ...Σκέφτηκα; Ακούστε! Είμαι εδω και ενα χρόνο άνεργος! Ετσι καποια στιγμή μου ήρθε η ιδέα να ερχομαι κάθε πρωί σε καποια τράπεζα να βγάζω απο το μηχάνημα είκοσι με τριάντα η και πενήντα χαρτάκια και να τα πουλάω ενα με τρια ευρω το ενα!!!!  Και δεν σου κρύβω οτι η...δουλεια παει καλα! Βγάζω περίπου είκοσι με τριάντα ευρω την ημέρα! Ετσι τα παιδια μου,δεν θα στερηθούν τουλάχιστον το γάλα τους!..
--- Έξυπνο...,αλλα και επικίνδυνο! Δεν φοβάσαι; Μην σε πιάσουν και έχεις πρόβλημα;  Τον ρώτησα, αλλα απάντηση δεν πήρα, γιατι εκεινος συνέχισε να πουλάει το...εμπόρευμα του! Τα χαρτάκια... Και οπως διαπίστωσα, τρέχουν ολοι...,η σχεδον ολοι να τα αγοράσουν, ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία της...ουρας, της ατέλειωτης  ουρας!.. Και τότε κατάλαβα οτι η φτώχεια και η πείνα ναι η πείνα, "γεννάει" και νεα...επαγγέλματα, με καινούργιους "επαγγελματίες"!!! Και δεν μιλάω για όλους αυτούς που γύρισαν στα φανάρια...,ουτε για εκείνους τους δυστυχεις που ψάχνουν,  ναι ψάχνουν στους σκουπιδοφαγους, για να ζήσουν... Οχι! Μιλάω για την πολιτεία που με τα καμώματα της, μας έφθασε σε αυτη, την άθλια και εξευτελιστική κατάσταση... Ντροπη σας ρεεε!!!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου