ΚΑΤΙ...ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

• Το "δώρο έπεσε", στην αγορά...
• Οι..."μάγοι"  Τροικα-νοί!
• Οπου φτωχός και η μοίρα του...

          
Χριστουγεννα 2013!
          Και ΟΥΔΕΙΣ εχει καταλάβει οτι ήρθαν! Θα...φύγουν, θα περάσουν πιο σωστα και χαμπαρι δεν θα...πάρουμε!!!  Που ειναι οι χρυσές παλιές εποχές; Πανε αυτές! Τις...παρέσυρε στο χάος η κριση!..
Αλλοτε η αγορά, τα μαγαζια ηταν γεματα! Ολοι πήγαιναν, οχι για να...χαζεψουν, οπως γινεται σημερα! Οχι! Πήγαιναν για να προμηθευτούν "δωράκια για όλους", οπως το έθιμο απαιτούσε και απαιτει! Που ειναι εκείνα τα ειδικά μαγαζια, με τα Χριστουγεννιατικα (αρχιζαν απο τον Νοέμβριο, θυμάμαι...) στολίδια, για το δέντρο και το σπίτι; Με τα εκατομμύρια λαμπιόνια, που έδιναν με τους χρωματισμούς τους, την άλλη, την εορταστική όψη των ημερών αυτών; Που ειναι τα χαμογελαστά εκείνα πρόσωπα των παιδιών; Ολων των ανθρώπων; Τουτες τις χαρούμενες ημέρες ολοι κράταγαν μια τσάντα με ενα μικρο, αλλα απο καρδιάς, δωράκι... Σημερα; 
           


 Ολα αυτα ανήκουν πια στο...κοντινό (δεν μπορείς να το πεις μακρινό...) παρελθόν! Δυστυχως, αυτη ειναι , είτε το θελουν, είτε οχι, η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!  Σημερα οι καταστάσεις εχουν αλλάξει!.. Εχουν, διαφοροποιηθεί, τροποποιηθεί!..  Σημερα ολοι, κοιτάζουν, προσπαθουν,  για το πως θα βγάλουν ενα...κομμάτι ψωμι για να...θρέψουν τα παιδια τους!!! Σημερα με...κομμένο το "δώρο Χριστουγέννων"  στο δημοσιο, τα δώρα...περασαν σε δεύτερο, ακομα και σε τρίτο ρόλο! Βεβαια, εφέτος με τα δυο δισεκατομμύρια ευρω, που δόθηκαν, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πήραν δώρο και η αγορά, εδω και λιγες ημέρες, άρχισε να κινείται!..  Κατι που το...ομολογούν ολοι οι έμποροι, οι καταστηματάρχες... Όλη η αγορά!
           Έκανα μια βόλτα στην κεντρική αγορά και διαπίστωσα πως ο κοσμος, δεν έβλεπε μονο τις βιτρίνες, οπως παλια, αλλα ηταν μέσα στα μαγαζια και αγόραζε δώρα! Μικρα...,η μεγάλα, δεν εχει σημασια! Η αγορά, εδω και λιγες ημέρες άρχισε να κινείται...   "Σιγα μεν, αλλα κινείται...", μου ειπε ενας ιδιοκτήτης καταστήματος με υποδήματα!  Και εχει απόλυτα δίκιο... Εφέτος και παρα το γεγονος οτι η οικονομικη κριση παραμένει, εχουν γινει κάποιες μικρες μεν, αλλα...αλλαγές! Τέτοιες, ώστε η αγορά να πάρει ανάσες! Δεν μπορω να ξέρω εαν αυτο θα συνεχιστει... Ομως για τις γιορτές κατι ειναι... Κατι...γινεται!!!
           Ολα αυτα δεν σημαίνουν οτι ξεπερασαμε τον...σκόπελο!!! Οτι το πρόβλημα λύθηκε! Οτι πλεον ...ήρθαμε στα ίσια μας!!! Το οτι...κινήθηκε, έστω και για λιγο η αγορά, δεν σημαίνει τιποτα! Δεν σημαίνει, οτι οι άστεγοι, που κοιμούνται παρα το κρύο, στους δρόμους, οτι βρήκαν, η γυρίζουν στο σπίτι τους...  Δεν σημαίνει οτι ο άνεργος θα περάσει τούτες τις Αγιες Ημέρες "Καλα Χριστουγεννα"!!!
Οχι! Ολα αυτα -δυστυχως- παραμένουν! Και ουδεις γνωρίζει για πόσο καιρο ακομα...  Ουτε ακομα και οι Τροικα-νοί..."μάγοι", που δεν μας έφεραν δώρα, αλλα μας τα πήραν ολα, το γνωρίζουν!..
           Ευτυχώς που υπάρχουν τα συσσίτια της εκκλησίας και των Δήμων, οπου αυτοι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να φάνε ενα πιάτο ζεστό φαί...  Να ζήσουν... Να νιώσουν οτι ειναι Χριστουγεννα! Να έρθει έστω και για λιγο το χαλομελο στα χείλη τους! Ομως εμεις που ακομα μπορούμε, πρέπει να βοηθήσουμε όλους αυτούς που μέσα σε λιγο καιρο, έχασαν τα πάντα! Και απο νοικοκυραίοι, "βγήκαν γυμνοί" στο δρομο, επειδη κάποιοι αλλοι...φρόντισαν για αυτο!..  
           Τούτες τις Αγιες Ημερες, επαναλαμβάνω, όσοι μπορούμε ακομα ας απλώσουμε το χερι μας και να δώσουμε κατι, έστω ενα μικρο δωράκι, σε όλους, όσοι εχουν ανάγκη! Για να καταλάβουν οτι δεν τους αφήσαμε μόνους και έρημους τέτοιες χρονιαρες ημέρες!!! Ολοι μπορούμε (όσοι ακομα έχουμε), αρκει να το θελουμε...
            Ναι! Κατι...γινεται! Για όλους ομως!..

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου