Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ!!!

• Έσβησε στα ερείπια!
• Και δεν θα ειναι ο μόνος...
• Δεν ειχε κανέναν!

         
Το θεμα, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ!!!
          Ειναι μια φράση, που λέμε (εμεις οι δημοσιογράφοι και μεταξυ μας, αλλα και σε κάποιον που μας ζητάει την γνώμη μας για ενα ζήτημα...) για μια περιπτωση, που ενω στην κυριολεξία ειναι κατι το συγκλονιστικό, εμεις με εκεινο, το ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ, το περνάμε σε "δευτεροτριτοτεταρτη είδηση"!!! Ειναι τα ονομαζομενα "ψιλά", των εφημερίδων!..
          Δεν χωρα καμια αμφιβολία λοιπον, πως ετσι το είδαν κάποιοι συναδελφοι μου, το γεγονος οτι ενας "μοναχικός" άνθρωπος βρέθηκε νεκρός ανήμερα τα Χριστουγεννα, μέσα στα χαλάσματα που έμενε! Ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, συνέβη σε περιοχή της όμορφης Πάτρας! Και δικαια θα αναρωτηθείτε. Θα ηταν η μοναδικη περιπτωση; Οχι! Οχι, ασφαλώς... Ομως το να γινεται ανήμερα της μεγάλης γιορτής του Χριστιανισμού, λέει πολλα!.. Και αυτο επειδη τα Χριστουγεννα ειναι  η μεγάλη γιορτή των Χριστιανων! Της Ορθοδοξίας! Της Αγάπης! Της Ελπίδας! Της Ζωής! Ναι, οταν τέτοιες ημέρες γίνονται, περιπτώσεις σαν και αυτη στην Πάτρα, παρουσιάζουν δυστυχως την πραγματική "εικόνα μιας χωρας..."!!! Μια εικόνα "χίλιες λέξεις", λενε οι Κινέζοι! Και ετσι ακριβώς ειναι... 
           


Σε ολόκληρο τον πλανήτη, σε ολο τον κοσμο, πολυ δε, περισσότερο στους Ορθόδοξους, τα Χριστουγεννα, εκτός απο ολα οσα τόνισα λιγο πριν, ειναι η γιορτή της οικογένειας! Ναι!  Ναι γιορτή "οικογενειακής θαλπωρης", λέει ο λαος μας...  Και πιστευει σε αυτο! Και το δείχνει! Αντίθετα με κατι, κάποιους άλλους, για τους οποίους, "η ανθρώπινη ζωη εχει περάσει σε δευτερη μοίρα"! Ειναι για αυτούς ενα τιποτα! Υπάρχουν, στις ημέρες μας τέτοιοι; Με ρώτησε η Λιντα μου (η μεσαία απο τις τρεις εγγονουλες μου, που για μένα ειναι και αποτελούν την μεγάλη μου αδυναμία), με ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Ναι! Ηταν η απάντηση μου... Και προσπάθησα να εξηγήσω στην εγγονουλα μου, με καθε λεπτομέρεια το γιατι...
           Ναι, τα Χριστουγεννα για όλους, ειναι, "η γιορτή οικογενειακής θαλπωρης-συγκέντρωσης"! Ομως, για κάποιους δεν συμβαίνει το ιδιο...  Για αυτούς, η σκληρη πραγματικότητα, παραμένει!..  Μαλιστα ειναι και την ημέρα αυτη, αμείλικτη! Αδυσώπητη! Απάνθρωπη! Ετσι εγινε και με την περιπτωση ενός ηλικιωμένου στην Πάτρα! Εκει πολυ κοντα στην ζεστασιά των σπιτιών, "παίχτηκε" η τελευταία πράξη του...σεναρίου της ζωής ενός ανθρώπου, που δεν ειχε τιποτα και κανέναν! Ηταν αστεγος! Κοιμόταν, οπου έβρισκε! Το κρύο τούτες τις ημέρες ειναι διαπεραστικο! Δεν μπορείς να μείνεις έξω, πολυ περισσότερο να κοιμηθείς στο παγκάκι! Ετσι ο παππους μπήκε σε ενα ερειπωμένο και παγωμένο σπίτι, για να γλιτώσει απο το τσουχτερό κρύο! Δεν τα κατάφερε ομως! Το κρύο τον νικησε!..
           Ο παππους (ηταν 75 ετών...), βρέθηκε "ξυλιασμενος", απο γείτονες που το μεσημέρι των Χριστουγέννων του πήγαιναν ενα πιάτο με ζεστό φαγητο,για να μην μείνει νηστικός μια τετοια ημέρα!
Ολοι καταλαβαίνουμε πως ένιωσαν οι άνθρωποι αυτοι, εκείνη την συγκεκριμένη ώρα... Εκεινο που βγαινει απο το περιστατικό αυτο, ως συμπέρασμα ειναι. Για την πολιτεία η ανθρώπινη ζωη ειναι μονο ενας αριθμός, που καποτε ειχε αξία!.. Αυτη δυστυχως ειναι η αλήθεια...  Αλλωστε ΟΥΔΕΙΣ μπορει να κρυφτεί πίσω απο το δάκτυλο του! Η ευθύνη ολων για την εικόνα των αστέγων, ειναι μεγάλη!  Δεν υπαρχει μικρη...,η μερίδιο ευθύνης...  Δεν ειναι δυνατόν άνθρωποι καθε ηλικίας, που έχασαν τα πάντα σε τούτη την τραγικη οικονομικη κριση, στην οποια μας έφεραν οι πολιτικοι με την πολιτική τους, να πεθαίνουν απο το κρύο στα παγκακια αβοηθητοι!.. Ισως αυτη ειναι η άλλη πλευρα της σύγχρονης πολιτικής!!! Η άλλη πλευρα!!!


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου