ΤΟ ORIENT EXPRESS...

• "Μπαινει", στις ράγες!
• Ο θρύλος..."ζωντανεύει"!
• Θεμα χρόνου, η αξιοποίηση του...

           

Ναι!
           Δεν έκρυψα ποτε την αγαπη μου για τα τραίνα!
           Ακομα και σημερα..."χαζεύω", οταν βλέπω καποιον "συρμό", ενα τραίνο να ερχεται!
           Ειναι γεγονος, πως μπορω με τις ώρες να κάθομαι και να βλέπω τα τραίνα, να περνάνε! Να σφυρίζουν! Να κινούνται, μεταφέροντας τον κοσμο στις δουλειές του!
           Αλλωστε, οπως εχω δηλωσει πολλες φορες, μεγάλωσα...,έγινα αυτος που έγινα, μέσα στις... γραμμές! Δίπλα στα τραίνα! Πανω σε ενα..."βαγονετο", που το κινούσαν οι εργάτες της γραμμής! Δεν ηταν λιγες οι φορες, που μικρο παιδάκι, ακολούθησα στην δουλεια του, τον αείμνηστο πατέρα μου τον μπάρμπα Θανάση Κοντονή, που ηταν αρχιεργάτης, πρωτα στην ΣΠΑΠ (Σιδηρόδρομος Πειραιώς Αθηνων Πελοποννησου), έπειτα στην ΣΕΚ (Σιδηρόδρομος Ελληνικου Κρατους) και τελευταία πριν πάρει την σύνταξη του στον ΟΣΕ!!! Ο...περίπατος μου αυτος, ηταν για μένα οτι το καλύτερο! Και για αυτο, ολες οι εικόνες, εχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στο μυαλο μου!
           Την αγαπη μου λοιπον για το τραίνο δεν την έκρυψα ποτε! Και ουτε θα την κρυψω...
           

Τωρα!
           Έμαθα οτι πρόκειται να..."ξανασφυριξει", το θρυλικό τραίνο Orient Express, κατω εκει στην Πελοπόννησο! Και ασφαλως ολοι καταλαβαίνετε την μεγαλη χαρα μου! Δεν ειναι λιγο πράγμα να βλέπεις το "τραίνο θρύλος", να περνάει απο δίπλα σου! Να κινείται πανω στις ράγες! Να "σφυρίζει" παρατεταγμένα! Να βλέπεις τις παλαιές μεν, αλλα ιστορικές κλιναμαξες να περνάνε και παλι απο κοντα σου! Να "απολαμβάνεις" το καθε βαγόνι, στο οποιο ειναι γραμμένη μια ολόκληρη ιστορία για αυτο το τραίνο! Βασιλιάδες! Πρωθυπουργοί! Και πολλα ιστορικά πρόσωπα, εχουν φιλοξενηθεί στις "χλιδάτες κλινάμαξες" του Orient Express!!!
           Οπως με πληροφόρησαν, η Εταιρεία που εχει αναλάβει την...αναβίωση του ιστορικού τραίνου, η ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνικη Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού), εχει στην διάθεση της τα παλια τραίνα, τα οποια βρισκονται σε πολυ καλη κατασταση! Ετσι αναζητά τωρα τον τροπο, με τον οποιο θα αναβιώσει το δρομολόγιο του γνωστού σε όλους τραίνου! Και εδω που τα λέμε ενα τετοιο εγχείρημα θα ειναι καλο...άριστο για την "ανάπτυξη του Τουρισμού στην χωρα μας"! Θα γινει, οπως πιστευουν οι άνθρωποι του, "πόλος έλξης τουρισμού..."! 
           Ειναι γεγονος οτι η κυκλοφορία του "τραινου θρύλος", θα...ζωντανέψει και, η εδω και πολλα, πολλα χρονια "ανενεργή γραμμή της Πελοποννήσου"! Στην αρχη θα γινουν καποια δρομολόγια επιλεκτικά! Και στη συνέχεια, θα αξιοποιηθεί πλήρως το Orient Expess!!! 
           Και με την ευκαιρια να σας πω, πως "η Εταιρεία θελει να αξιοποιήσει  και τις δυο βασιλικές κλινάμαξες"! Ακομα, θα πρεπει να υπογραμμίσω, οτι αυτα τα δυο βασιλικα βαγονια, εχουν κατασκευαστεί το 1890!!! Ακριβώς πριν απο 124 χρονια! Και ειναι σε άριστη κατασταση...
           Σημερα δεν θα σας αποκαλυψω τα δρομολόγια που σκέπτονται οι άνθρωποι της Εταιρειας σε συνεργασία με τον ΟΣΕ. Οχι για καποιο ειδικο λογο, αλλα επειδη ακομα ειναι στο...γράψιμο και στο... σβήσιμο!!!
           Το μονο σίγουρο ειναι οτι ερχεται γρήγορα...
           Το Orient Express...
           Το τραίνο θρύλος...
           Και θα έχουμε πολλα να πούμε...
      

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου